Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 2

Trijumf Oklahome u senci divljanja Vestbruka
Samo dve NBA utakmice odigrane su u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu, a pobede su ostvarili Oklahoma protiv Memfisa od 106:89 i Golden Stejt protiv dalasa od 100:97. Ipak, možda i više od rezultata, u prvi plan se probio plej Oklahome Rasel Vestbruk, zbog nesvakidašnjeg izliva besa - na sopstvene saigrače.

Ekipa Memfisa je uoči tog meča ostala bez svoje prve zvezde, Rudija Geja koji je prešao u Toronto, a zbog povreda nekih starih članova i čekanja da trio novajlija prođe lekarske preglede - imala je samo devet košarkaša spremnih da se suprotstave vicešampionu. Oklahoma je to iskoristila da rivala deklasira, ali na "+25" u korist ekipe za koju nastupa, Vestbruku su živci popustili.

U tom napadu u trećoj četvrtini, Oklahominog organizatora igre strpljivo je čuvao najbolji strelac Memfis na ovom meču, Džerid Bejles (23 poena). Vestbruk je tražio rešenje za tu situaciju, a na kraju mu je dosuđeno "pravilo Marka Džeksona". U pitanju je NBA zabrana igre leđima okrenutih košu koja traje duže od pet sekundi, a koja važi samo ispod linije za slobodna bacanja.

Kada su sudije svirale prekršaj pravila igre, on je počeo da besni. Loptu je dvaput snažno udario o parket, zamerajući prvoj zvezdi ekipe Kevinu Durantu, ali malo više Tabou Sefološi, da se nisu "otvorili".

Na klupu ga je pozvao trener Skot Bruks, no ni članovi njegovog stručnog štaba nisu bili uspešni u nameri da ga umire: Vestbruk se prilično drao a onda u jednom trenutku gurnuo stolicu i samoinicijativno otišao u svlačionicu.



Brzo se, međutim, odande vratio, a iako je Memfis napravio seriju 10:0 u njegovom odsustvu, Vestbruk je po povratku košem i asistencijom za trojku odveo tim na "+17" devet i po minuta pre kraja meča, pa Oklahoma nije imala više razloga za brigu. Bar što se rezultata tiče.

I dok su Kevin Durant sa 27, a Vestbruk sa 21 poenom uticali na ovu pobedu, Golden Stejt se pobrinuo da Dalas doživi drugi uzastopni poraz.

Nakon devet mečeva na kojima su Maveriksi postigli trocifren broj poena, "stotka" im je ovog puta bila nedostužna, ali im je i presudila. Dve sekunde pre kraja prilično izjednačenog meča Džeret Džek je sa linije penala dvaput bio precizan, postavivši tako konačan rezultat.

"Ratnike", za koje nije igrao Stiven Kari, je do 28. pobede u 45. ovosezonskom meču predvodio Dejvid Li, kome je samo jedna asistencija nedostajala za "tripl dabl" učinak (15 poena, 20 skokova, devet uspešnih proigravanja saigrača), dok je najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Klej Tompson sa 27 koševa. U poraženoj, ekipi Dalasa, O-Džej Mejo je sa 25 poena predvodio strelce, tri manje je ubacio Vins Karter, a Šon Merion je meč završio sa 18.

IZVOR


Nikolakuzzz
02.02.2013
414
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti