Magazin

Početna » Magazin » 2014 » April » 18

U drevnoj grobnici pronađen kameni "ručni sat"?
Postoji veliki broj raznih artefakata koji leže razbacani po napuštenim podrumima najvećih svetskih muzeja povesti. U tim se mračnim i prašnjavim kutovima muzeja mogu pronaći ključevi za neke od najvećih misterija čovečanstva. Neobični i neverojatni artefakti koji su pronađeni, proučavani i nakon toga odbačeni čine veći dio tih mesta.

U svojoj je knjizi “Time travel: A new perspective”, autor J. H. Brennan raspravljao o mogućnosti da su takvi predmeti dokaz putovanja kroz vreme.

Quote
Razasuti po svetu, nalaze se predmeti koji nikako ne pripadaju vremenskom razdoblju u kojem su pronađeni. Ljudski otisak istovremeno s dinosaurusima? Skeletni ostaci muškaraca i žena mnogo prije nego što se čovečanstvo pojavilo na planeti? Ovaj tekst pokazuje ne samo da je putovanje kroz vreme teoretski moguć nego i da su buduće generacije možda već sudelovale u tome.


Ova nas teorija tako dovodi do još jednog obekta kojeg su arheolozi pronašli pre nekoliko godina. U decembru 2008.g su kineski arheolozi otvorili divovski sarkofag u, kako se vjeruje, do tada 400 godina zapečaćenoj grobnici Si Qinga u okrugu Shangsi. Znanstvenici su verovali da su oni bili prvi koji su posetili grob dinastije Ming u Shangsiju u južnoj Kini, no čini se da je netko tu bio i pre njih. Ono što su tu otkrili je bio minijaturni sat u obliku prstena marke Swiss, a za kojeg se smatra da je star oko 100 godina.

Tajanstveni je sat bio optočen blatom i kamenjem i pokazivao je 10:06 sati. U vreme dinastije Ming, satovi nisu postojali. Tačnije, tada još nije postojala niti Švicarska kao država. Ova je dinastija vladala Kinom u razdoblju od 1368. do 1644. godine.

Jiang Yanyu, bivši kustos muzeja Guangxi je za novinare rekao:

Quote
Kada smo pokušali ukloniti tlo omotano oko lijesa, odjednom je na pod pao komadić kamena i odjeknuo je metalnim zvukom. Podignuli smo objekat i ustanovili da je reč o prstenu. Nakon što smo uklonili i zemlju te ga pobliže istražili, šokirala nas je činjenica da je reč o objektu koji liči na sat.


Netko će reći da je ovaj sat dokaz o putovanju kroz vreme i da ga je posetitelj iz drugog vremena izgubio. Drugi će reći da je reč o prevari. No, u svakom slučaju, ovo je prilično intrigantna i neobična priča.

IZVOR


MostWantedMan
18.04.2014
1073
glasova: 4





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti