Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 14

Uskoro na meniju hamburger sa veštačkim mesom
Na jelovniku restorana uskoro bi mogao da se nađe i hamburger sa veštačkim mesom, tj. mesom proizvedenim na osnovu matičnih goveđih ćelija.

Glavno svojstvo ovog hamburgera "in vitro", koji je plod istraživanja holandskog profesora Marka Posta, je da nema ni trunke masti.

Prema pisanju "Njujork tajmsa", iako bez masti, veštačko meso, na čiji je prototip potrošeno 250.000 evra, ima isti ukus kao i meso običnog hamburgera.

S obzirom na trenutnu cenu njegove proizvodnje, biće potrebno sačekati neko vreme da se ovaj neobični hamburger nađe u široj ponudi.
List navodi da postoji nekoliko prepreka na tom putu, kako naučnih tako i kulturoloških.

Najpre treba unaprediti istraživanja kako bi se smanjili troškovi proizvodnje, što je jedan od uslova komercijalizacije, a zatim ubediti javnost da napusti meso proizvedeno na tradicionalan način i pređe na "laboratorijske" hamburgere.

IZVOR


Barca1899
14.05.2013
471
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti