Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Septembar » 23

USKORO NA ULICAMA: Konvencionalne premijere iz Frankfurta!
Tek svake druge godine održava se sajam automobila u gradu na Majni, pa proizvođači čekaju da ispucaju svoje nove modele

Konvencionalna borba!

Međunarodni salon automobila u Frankfurtu održava se svake druge godine, pa se proizvođači otvaraju za velike premijere! „Mercedes“ je dovezao novi GLA, laki terenac koji treba da pomrsi račune modelu BMW X1. „Folksvagen“ je svoj „golf R“ zaokružio na 300 KS, dok „Opel“ ima novi model bestselera „insignija“, a tu je i član porodice „kros turer“.

Za ljubitelje jeftine terenske vožnje spremna je osvežena „dačija daster“. Primetno je da električno modeli nisu u centru pažnje, već su se inžinjeri koncentrisali na efikasnost.Salon se zatvara u sredu. Čak 10.000 novinara iz celog sveta posetilo je Frankfurt.

Mercedes GLA

„Mercedes“ je dovezao GLA da bi privukao mlađe kupce. Dugačak je 4.417 mm i visok 1.494 mm. Upadljivo je to da je zadnji deo dizajnerski urađen po ugledu na sjajnu novu A klasu.

Nisan X Trejl

Koncept „haj-kros“ bio je preteča za novi „nisan X-trejl“. Biće dostupan sa tri reda sedišta. Ima novu generaciju „Nisanovog“ pogona „All mode 4 x 4“ - 2WD, „auto-mod“ ili „lok“.



Honda Sivik Turer

„Honda sivik turer“ ima čak 624 litre gepeka i duža je 235 mm od hečbeka. Osnovni agregat je 1,8-benzinac sa 139 KS, tu je 1,6 sa 118 KS, dok za sada nisu predviđeni dizeli.



Ferari 458 Specijale

Nije bila dovoljna „italija“, pa je sad tu „ferari 458 specijale“! Ima najsnažniji atmosferski V8 u istoriji Maranela - 605 KS, odnosno 135 KS po litru zapremine. Podsetimo, od 0 do 100 km/h dele ga tri sekunde!



VW Golf R

„Folksvagen“ je zaokružio snagu „golfa R“ na 300 KS, iz 2,0 TFSI turbobenzinca. Brzina je limitirana na 250 km/h, a kažu da dostiže oko 290 km/h. Sprint do stotke je 4,9 s, sa DSG. Ima integralni pogona i elektronsku blokadu diferencijala napred i pozadi. Cena u Nemačkoj 38.325 evra.



Dačija Daster

„Dačija“ je restilizovala „daster“. Zamenjena je prednja maska, krovni nosači imaju natpis „daster“, a tu je i hromirana izduvna cev. Rumunski kros dobio je novi „Renoov“ sjajni 1,2 benzinac sa 125 KS, povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem. Tu je i 1,6 16V sa 105 KS i 1,5 dCi sa 90,
odnosno 110 KS.



Insignija Kantri Turer

„Insignija kantri turer“ je terenska varijanta „Opelovog“ bestselera. Ima donju zaštitu karoserije na prednjem i zadnjem delu, u spoju sa istaknutim blatobranima i i donjom oplatom karoserije. Vrhunski pogon 4 x 4 uparen je sa moćnim turbo-motorima, kao što je 2,0 SIDI sa 250 KS...



IZVOR


Bosankaaa
23.09.2013
985
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti