Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Decembar » 18

Vajda smenjen: Boris Beker novi Đokovićev trener
Legendarni nemački teniser Boris Beker novi je trener Novaka Đokovića.

Đoković i Beker počeće sa zajedničkim treninzima narednih dana, kada kreću sa pripremama za prvi Gren slem sezone u Australiji, koji počinje 13. januara.

Nemac će sa Novakom biti u Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Openu, Šangaju, Pariz i Londonu.

Marjan Vajda ostaje trener u timu i nalaziće se uz Đokovića na takmičenjima u Indijan Velsu, Madridu, Torontu i Pekingu.

“Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Takođe, reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su pre svega vezani za nove titule na Grenslemovima i Mastersima. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan, i nadamo se maksimalnim rezultatima”, izjavio je Novak.

Beker do sada nikada nije radio kao trener, a otkad se povukao iz tenisa 1999. godine uglavnom je bio teniski saradnik u medijskim kućama – radio je za Skaj sports i Bi-Bi-Si.

“Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove Gren Slemove i druge titule”, rekao je 46-godišnji Beker.

Tokom teniske karijere Nemac je osvojio šest Gren slem titula, koliko i Novak do sada, a od toga je tri puta slavio na Vimbldonu, dva puta u Melburnu i jednom na US openu.

Marjan Vajda je uz Novaka od 2006. godine i kako ističe, zajedno sa Novakom je doneo odluku o pojačanju stručnog štaba i angažovanju Bekera.

“Za nekoliko nedelja Novak i ja ulazimo u osmu godinu saradnje, tokom koje smo ostvarili gotovo sve zacrtane ciljeve. Meni je u stručnom štabu bio neophodan još jedan trener kako bi Novak nastavio da usavršava određene delove igre, ali i kako bih ja imao više prostora za privatne obaveze i porodicu. To neće previše uticati na moju poziciju u stručnom štabu Đokovića, gde ću i dalje biti maksimalno posvećen. Sa druge strane, izbor Bekera kao glavnog trenera je dobro rešenje, siguran sam da ćemo se Boris i ja odlično slagati u daljem radu, kao i da će Novak nastaviti da napreduje”, rekao je Vajda.

IZVOR


Moonchild
18.12.2013
609
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti