Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 3

“Volvo V40 T5 kros kantri": Štedljiv, a prostran
Svojevremeno prilično popularni SUV „volvo V70 CC“ dobio je naslednika u vidu manjeg, ali savremenijeg modela V40 CC. Na specijalnom test-poligonu na severu Švedske isprobali smo da li je dorastao prethodniku.
Lakši, savremeniji, štedljiviji, a jednako prostrani jednostavno - manje je bolje. To je nova strategija proizvođača automobila. Tome se okrenuo i švedski „Volvo“ u najnovijoj generaciji svojih modela. Tako je i novi V40 dobio CC, odnosno kros kantri SUV verziju koja menja nekadašnji V70 CC.

Od standardnog V40 kros kantri je viši za 40 milimetara, razlika nije drastična, ali se da primetiti. Tu je i nešto više zaštitne plastike u crnoj boji što po boku što sa prednje i zadnje strane, a njih prate i retrovizori iste boje. Novi model ima i veće točkove koji idu do čak 19 inča, čime dodatno može dobiti na atraktivnosti.

Prednost kros kantri verzije je što se u pojedinim varijantama nudi i sa pogonom na svim točkovima. Tačnije 4x4 pogon se može dobiti u varijanti sa petocilindarskim benzinskim motorima od 157 i 187 konjskih snaga.

Što se tiče enterijera, on je moderan, šik i očekivano kvalitetan. Kombinacija boja unutrašnjosti i paketa dodatne opreme ima zaista puno pa će svi individualisti moći da kros kantri detaljno prilagode svom ukusu.

Ispod haube testiranog primerka nalazio se benzinski turbopetocilindraš. Vrhunska verzija sa 254 KS pritiskom na pedalu gasa oglašava se harmoničnim zvukom, a s njim je uparena nova „paueršift“ šestostepena transmisija sa dva kvačila. Do 100 km/h iz mesta V40 stiže za 6,1 sekundu, a prosečno troši nešto manje od osam litara. U ponudi su i benzinac oznake T4 sa 180 KS, kao i tri dizela od 115, 150 i 177 KS.

Tip V40 kros kantri isprobali smo na specijalno pripremljenoj stazi na površini zaleđenog jezera. U kombinaciji sa kvalitetnim zimskim gumama, V40 kros kantri je pokazao da je u stanju savršeno da se izbori sa ovakvim uslovima.

Napredna elektronska kontrola stabilnosti ga čvrsto drži u putanji, dok smo tek njenim isključivanjem mogli da se malo zabavimo driftujući po ledu. Ipak, čak ni tada nismo osetili da nam je bezbednost ugrožena.

SPECIFIKACIJA
- Motor: 5-cilindrični benzinac
- Zapremina 2.497 kubika
- Snaga 254 KS
- Menjač 6-stepeni, automatski
- Pogon na svim točkovima
- Zapremina prtljažnika 335 litara
- Dimenzije 4.370x1.783x1.458 mm
- Ubrzanje 0-100 km/h 6,4 sek.
- Maksimalna brzina 210 km/h
- Prosečna potrošnja 8,3 litara
Cena 24.480 evra

IZVOR


Badboy
03.03.2013
497
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti