Magazin

Početna » Magazin » 2011 » August » 31

Zvezda vratila Nikolu Petkovića!
Nikola Petković zameniće Duška Tošića na mestu levog beka u ekipi Roberta Prosinečkog.

Nikola Petković umesto Duška Tošića.

Pomalo zatečeni odlukom Tošića da napusti klub dva dana pre kraja prelaznog roka i pređe u španski Betis, sportski menadžment crveno-belih imao je 48 sati da reaguje i pronađe novog levog beka.

U "minut do 12" sklopljen je dogovor sa bivšim igračem Nikolom Petkovićem, koji će se vratiti na "Marakanu" posle 2009. godine, kada je otišao u Ajntraht iz Frankfurta. Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić potpisao je sa 25-godišnjim Beograđaninom dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još godinu dana.

"Nakon Duškovog odlaska, Zvezda me je kontaktirala i iskreno, nisam se dugo dvoumio da li da prihvatim ponudu. Imao sam malih problema sa povredom zgloba, ali sam poslednjih dvadeset dana u punom trenažnom procesu. Srećan sam što sam se vratio u svoju kuću i mogu da primetim da je sada mnogo bolja atmosfera u klubu nego za vreme mog prvog boravka na Marakani", rekao je Petković u utorak u popodnevnim časovima.

Tako se Petković vratio u klub za koji navija i za koji je tokom sezone 2008/09 odigrao 13 prvenstvenih utakmica na poziciji levog beka, koju će se i sada boriti sa Stevanom Reljićem i Nikolom Ignjatijevićem.

"Ugovor je na moje veliko zadovoljstvo, a nadam se i kluba, potpisan na dve godine, sa mogućnošću da se saradnja produži na još jednu sezonu. Fizički sam dosta spreman. Jasno mi je kakve su ambicije kluba, titula je imperativ, i siguran sam da Zvezda ima kvaliteta i snage da je osvoji", dodao je Petković.

U međuvremenu, između dva boravka u Crvenoj zvezdi, Petković je igrao za nemački Ajntraht iz Frankfurta, ruski Tom iz Tomska, a prethodnih šest meseci proveo je u saudijskom Al-Ahliju iz Džede. Upravo tamo, Milovan Rajevac magao je da stekne uvid u njegovu formu i pohvale od srpskog trenera, sa kojim se čuo i Robert Prosinečki, izbacile su Petkovića u prvi plan u trenutku kada se Zvezda našla u nezavidnoj situaciji.

Pre prvog dolaska u Crvenu zvezdu, Petković je igrao za Genčerbirligi i Vojvodinu.

Svojevremeno je bio standardni mladi reprezentativac naše zemlje, a postigao je i dva gola za "orliće".

Petković će imati dve nedelje pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza da se upozna sa novim saigračima i trenerom, a onda i uigra.

Izabrao je broj "55".

"O treneru Prosinečkom je suvišno trošiti reči, svi znamo ko je on i kakav je igrač bio. Ne poznajem mnogo saigrača, ali znam da ću se brzo uklopiti, i da sa te strane neće biti nikakvih problema. Jedva čekam da počnem sa treninzima i utakmicama", rekao je novi fudbaler Crvene zvezde.


DjoLe035
31.08.2011
555
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti