Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

Forum moderator: Infinity  
Forum » Tehnički deo » Hardwer » X box 360 ili Pc grafika (Koji sistem je po vama bolji)
X box 360 ili Pc grafika




Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 41 | 30.04.2013 , 1:26 AM

Quote (Davor)
Vec je to objasnjeno u postovima gore, a 99% navedenih igara su igre proslosti kada su konzole bile bolje od racunara al u zadnjih par godina se sve okrenulo, jednostavno ko smatra da su konzole bolje neka da bilo koji dokazu ( video dokaz, test poredjenje, misljenje strucnjaka ili bilo sta drugo ) a inace nekada je i zaprezno vozilo bilo vrhunac napredka pa nesto ne vidim da se konji setaju autoputom, vremena se menjaju Bez dokaza sve ostaje na cistom inatu tipa moj tata je jaci od tvog, ja sam za Pc postavio dokaz gore sto se tice grafike u video snimku, al evo jos:
Te igre se i dan danas prave za konzole nove generacije i idalje imaju veliki uspeh.Diablo se ekskluzivno najavljuje za ps4 kao igra koja ce da obori rekorde.Gde nadje ovog mrzitelja konzola sa youtubea, ne svidja mu se kako izgleda kabl na banderi i palma ..A poredjuje kozolu koja je izasla pre 10 godina sa svojim super pojacanim gaming pc do maximuma ravnom watsonu. Nije fer,rekao sam da su konzole ove generacije dugo drzale 1 mesto sto se tice grafike i igara ali 10 godina je ipak mnogo. Pa i nakog 10 god kao sto vidimo svi razlika je minimalna,rezolucija,svetlosni efekti i to je to. Da ima druge razlike priznao bih to ali je nema. Ako cemo da se bijemo na kvarno evo igre koja je opet izasla na konzolama a kojom ce i pc da se kiti (tudjim perjem) a koja izgleda fenomenalno,nisam video na pc igru sa takvom grafikom jos uvek.


Poruku je menjao/la Ed05 - Utorak, 30.04.2013, 1:27 AM

ED0 5










3239
poruka na forumu
372 2298



post # 42 | 30.04.2013 , 2:10 AM

Cekaj dok izadje PS4 i dok se urade uporedni testovi, a to sto je taj lik pokazivao nisu gluposti vec ostrina grafike i jasno se vidi razlika...

Ima na umu da nekada PC nije bio namenjen za gejming a danas vecim delom jeste zato ce cak i PS 4 i novom XBox-u biti tesko da po pitanju grafike nadmase PC...

A teme je za Xbox 360 ne za konzole koje su u planu i koje ce jednom da izadju, i sam kazes da PC odvaljuje sad sto je nabudzan nikog nije briga cinjenica je da je bolji u odnosu na konzolu, niko nije reko da PC mora da bude u ceni do 500e vec bilo koji PC :)

Realno sve sem sporta, trka i relativno hack and slash mi je ne zamislivo da se igra na konzoli, kako moze da se igra dobar RPG, RTS, FPS na dzojsticu nema smisla nije to taj dozivljaj...

Al kazem opet kada izadje PS 4 videcemo onda poredjenja a bice ih do tada po pitanju ove teme PC je bolji, sto se tice lika sa videa ne mora on postavi ti neki slican snimak ( uporedno snimanje ) u korist Xbox-a rado cu da ga pogledam :)


Poruku je menjao/la Davor - Utorak, 30.04.2013, 2:15 AM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view







Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 43 | 02.05.2013 , 5:19 AM

Quote (Davor)
A teme je za Xbox 360 ne za konzole koje su u planu i koje ce jednom da izadju, i sam kazes da PC odvaljuje sad sto je nabudzan nikog nije briga cinjenica je da je bolji u odnosu na konzolu, niko nije reko da PC mora da bude u ceni do 500e vec bilo koji PC

Tema je i dalje x box 360 vs pc.Ps4 sam dao za poredjenje kao revans na tvoje iznosenje pc specifikacija najnovije generacije sto nije fer jer kada sam postavio ovu temu pre pola godine pc je bio rame uz rame sa x box-om. Konzola nije poput pc pa da menja graficke na svakih pola godine, konzola to radi jedan put (ali vredan)  u 7 godina i drzi trziste isto toliko i duze. 
Quote (Davor)
Ima na umu da nekada PC nije bio namenjen za gejming a danas vecim delom jeste zato ce cak i PS 4 i novom XBox-u biti tesko da po pitanju grafike nadmase PC...
Pa videla zaba gde se konji potkivaju pa digla i ona nogu ali ostace zaba.
Quote (Davor)
Realno sve sem sporta, trka i relativno hack and slash mi je ne zamislivo da se igra na konzoli, kako moze da se igra dobar RPG, RTS, FPS na dzojsticu nema smisla nije to taj dozivljaj...
Ocigledno je da nikad nisi drzao dzojstik duze od 5 minuta, ne ocekujem da razumes jer znam da onaj ko navikne na tastaturu i mis ne zeli bolje.
Dzojstik je ergonomski dizajniran da stane u ruci tj rukama tako da ne razumem poredjenje lezece plastike sa dugmadima na povrsini sa gore navedenim ali ok.
Quote (Davor)
Al kazem opet kada izadje PS 4 videcemo onda poredjenja a bice ih do tada po pitanju ove teme PC je bolji, sto se tice lika sa videa ne mora on postavi ti neki slican snimak ( uporedno snimanje ) u korist Xbox-a rado cu da ga pogledam
Naravno da je sada bolji (malo) jer je dosla nova era grafike, konzole ce da budu slag na torti videces,te,mo :)

ED0 5










4026
poruka na forumu
1074 4736



post # 44 | 03.05.2013 , 2:34 PM

Quote
Quote Ed05Sa cime ce pc da se pohvali,sa pucacinama iz treceg lica za koje treba veliki trud da se smisli tema

Pucačine iz trećeg lica su zastupljenije na konzolama, just for the record. Vrlo si informisan...
Diablo je pravljen za PC originalno. Ko kome onda krade kako ti kažeš? Kladim se da ga nisi ni igrao.
Ostale igre koje si nabrojao slobodno mogu da se ne proizvode za PC. Nikakva šteta za PC komunu. O Metuzalemima koje si naveo ne treba ni trošiti riječi.

Quote
Quote MostWantedMan(iako će PC doživeti poraz od X720 i PS4)

Doživjeće tržišni poraz garantovano, ali sa hardwersko-tehničke strane nikad.

Quote (Ed05)
Diablo se ekskluzivno najavljuje za ps4 kao igra koja ce da obori rekorde.Gde nadje ovog mrzitelja konzola sa youtubea, ne svidja mu se kako izgleda kabl na banderi i palma ..A poredjuje kozolu koja je izasla pre 10 godina sa svojim super pojacanim gaming pc do maximuma ravnom watsonu.

Tek si čuo za Diabla! Bravo!
Diskutabilno je da li će oboriti rekorde. Već su napravili sranje sa DIII, gdje je potrebna stalna internet konekcija sa battle.net accountom, koji je pravio mnoge probleme na početku. DIII je odbio mnoge PC igrače zbog BLIZZARD-ove pohlepe, zato i atakuju na na one oboljele od konzolitisa. BLIZZARD je gigant u igračkoj industriji i neće prezati od mužnje svega što miče, pa čak i onih s džojstikom.
Ovaj PC kojeg porediš sa Watson-om (još jedan Metuzalem) nije ni u samom vrhu gaming PC-ova, ali tvoja izjava svakako govori da ti hardwer nije jača strana.
BTW, Watch Dogs nije još izašao i neće izaći do sredine jeseni, a PC će sigurno moći da je potjera lakše nego PS4 i ovakvu grafiku, moja grafička, stara 2.5 godine, može kao od šale da ćera jer je stvar do engine-a, tj. softwerskih rješenja, a ne toliko do hardwera (sem naravno za slabašni XBOX 360)!

Quote (Ed05)
Tema je i dalje x box 360 vs pc.Ps4 sam dao za poredjenje kao revans na tvoje iznosenje pc specifikacija najnovije generacije sto nije fer jer kada sam postavio ovu temu pre pola godine pc je bio rame uz rame sa x box-om.

Stvarno ništa ne znaš! Grafički, PC je zdrobio konzole još prije 5 godina, najgrublje rečeno. Prije pola godine bilo je isto kao i sada - XBOX je bio slabašan u odnosu na gaming PC.

Quote (Ed05)
Konzola nije poput pc pa da menja graficke na svakih pola godine, konzola to radi jedan put (ali vredan)  u 7 godina i drzi trziste isto toliko i duze

Kakav nonsens, ponovljen već stoti put!

Quote (Ed05)
Pa videla zaba gde se konji potkivaju pa digla i ona nogu ali ostace zaba.

Da, ali konj se sada ugledao na žabu, pa ima i veći kapacitet HDD i internet konekciju (kažu da računar nije računar, ako nije umrežem; da li to današnje konzole karakteriše kao računare?) i posjeduje elementarne jedinice zastupljene u svakom računaru (ko li se na koga ugledao), ali teško svojim galopom prati visoke žablje skokove! (da ne bude zabune sa ekonomskim uspjesima, ovo se odnosi na hardwerski potencijal)

Quote (Ed05)
Dzojstik je ergonomski dizajniran da stane u ruci tj rukama tako da ne razumem poredjenje lezece plastike sa dugmadima na povrsini sa gore navedenim ali ok.

Nevjerovatno šta čovjek piše!

Quote (Ed05)
Naravno da je sada bolji (malo) jer je dosla nova era grafike, konzole ce da budu slag na torti videces,te,mo

Ta era bi došla mnogo ranije da nije konzolitisa!
Ako ima neko savjestan u EC timu, neka obavezno obriše, barem dvije stranice ove teme. Sramotno je da se ovoliko dezinformacija i poluinformacija toleriše. Sramotno je što će neko ko zaista želi da skupi što više kvalitetnih informacija doći u zabludu čitajući komentare ozlojeđenih_PC_nepoznavaoca_inatdžija_trolova. Ovakva tema i slične njoj, sa nekvalitetnom diskusijom, dovodi do srozavanja kredibileta samog sajta.


Poruku je menjao/la luka83 - Petak, 03.05.2013, 2:35 PM









Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 45 | 03.05.2013 , 4:29 PM

Quote (luka83)
• luka83
U nedostatku argumenata neki ljudi pribegavaju vredjanju tudje inteligencije i same licnosti. Sve sto sam izneo su cinjenice,nije nista cudno sto poznajem toliko ovu temu jer sam gamer od malena .Tacnije kada sam ja igrao igrice ti si se vozio u dubak. Prvo postuj moje godine a onda i znanje koje sam stekao tokom istih godina. Nego da se vratim na temu.
Quote (luka83)
Pucačine iz trećeg lica su zastupljenije na konzolama, just for the record. Vrlo si informisan... Diablo je pravljen za PC originalno. Ko kome onda krade kako ti kažeš? Kladim se da ga nisi ni igrao.
Ostale igre koje si nabrojao slobodno mogu da se ne proizvode za PC. Nikakva šteta za PC komunu. O Metuzalemima koje si naveo ne treba ni trošiti riječi.

Nije tacno da su zastupljenije na konzolama,99% igara na pc su pucacine a ostatak strategije. Ako je diablo prvobitno pravljen za pc ne zameri mi sto sad cujem jer ocigledo su ga konzole zgazile i tad. Ostale igre koje sam naveo su ekskluzive za pomenute konzole koje je pc godinama pokusao da odkupi ali samo je Majkrosoftu poslo za rukom da kupi Rarevare od Nintenda.(Onaj cuveni rare koji ima hitove poput Dk trilogije,golden eye,perfect dark, i td.)
Quote (luka83)
Stvarno ništa ne znaš! Grafički, PC je zdrobio konzole još prije 5 godina, najgrublje rečeno. Prije pola godine bilo je isto kao i sada - XBOX je bio slabašan u odnosu na gaming PC.
Nadji mi jednu igru iz 2007 koja je na pc-u a koja izgleda bolje od na primer Halo prvog dela koji je izasao pocetkom x box 360 ere, i priznacu ti za to.
Quote (luka83)
Ako ima neko savjestan u EC timu, neka obavezno obriše, barem dvije stranice ove teme. Sramotno je da se ovoliko dezinformacija i poluinformacija toleriše. Sramotno je što će neko ko zaista želi da skupi što više kvalitetnih informacija doći u zabludu čitajući komentare ozlojeđenih_PC_nepoznavaoca_inatdžija_trolova. Ovakva tema i slične njoj, sa nekvalitetnom diskusijom, dovodi do srozavanja kredibileta samog sajta.
To sto se ti stidis svoje neinformisanosti nije razlog da se brise tema ili post. To je tvoje misljenje a ja imam svoje i opusteno. Ostalo sto si napisao ja necu da komentarisem jer su jako uvredljivi tj pisani sa gnevom ali dobro razumem te donekle jer si kako ti kazes trolovan a ja kazem matiran.

ED0 5










3239
poruka na forumu
372 2298



post # 46 | 03.05.2013 , 4:43 PM

Quote (Ed05)
99% igara na pc su pucacine a ostatak strategije.


Ovo je totalno pogresno po tome ne postoje RPG,MMo, Sport, Trke, Platforme, Hack and slash i sve ostale?

Quote (Ed05)
Nadji mi jednu igru iz 2007 koja je na pc-u a koja izgleda bolje od na primer Halo prvog dela koji je izasao pocetkom x box 360 ere, i priznacu ti za to.


Crysis (2007) koji je na max podesavanjima i danas pojam za 80% igrica na kozoli..

A sto se tice one price da je dzojstik bolji ne znam stra bi reko ( inace imam ga ) kako on moze da bude bolji i laksi za nisan od recimo misa, kako moze da se igra dobar RPG sa preko 5 skilova kad dzojstic nema sam dovoljno opcija da pokrije sve funkcije samim tim moras da kombinujes itd sto usporava i dozivljaj i igru...

a pogledaj i ovo kratko je a objasnjeno je dosta stvari koje ti zastupas:



jednostavno ja u svakom postu postavim neki dokaz i primer na videu ili grafikonsko poredjenju a ti nista ne posatvljas samo pricas, postavi neki dokaz bilo sta u korist konzole :)

Evo interviju sa Adam Sesslerom koji govori i o novim konzolama sto dolaze i o Pc-u i daje konacnu usporedbu pa baci pogled :)



Al se opet svodi na ukus igraca tako da je ok ako je nekom bolja konzola mada u ovoj temi govorimo o tome koja je opcija tehnicki naprednija i pruza bolju grafiku, u svakom aspektu je PC ispred koznole jedino ako je neko bas navikao na konzolu ili mu se vise svidja onda ok al ne znaci da je bolja.


Poruku je menjao/la Davor - Petak, 03.05.2013, 4:57 PM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view







Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 47 | 05.05.2013 , 0:42 AM

Sto se tice momka na prvom videu, pa on je i sam priznao da je konzola bolja.Da pojasnim,rekao je da igre za konzole izlaze daleko pre nego za pc sto ubedljivo baca pc na noge. Kao drugo, mis precizniji? Hm, on je mozda igrao na ps1 i n64 ali da je uzeo xbox360 dzojstik jednom u ruke onda bi znao da je preciznost analog sticka neverovatna.Dakle reaguje i na dodir a kamo li ako ga pomeris.Dzojstici danas imaju preko 15 dugmadi koja su sasvim dovoljna za igranje tj opcije u igri i sva su na dohvat da ne kazem ruke vec bukvalno prstiju sto se za pc ne moze reci jer su tasteri rastrkani po 30cm pa moras da trazis dugmice po nekad,sto je za mene dno dna i nikad nebih koristio tastaturu iako ona moze da se koristi i na x boxu jer je kompatibilan sa svim pc stvarima tj hardverom tako da vam argument pada u vodu. Sto se tice igre Crysis 1 , tebi mozda bolje izgleda na pc ali meni izgleda bolje na xbox jer je svetlija,ima jace boje.. Ali dobro,crysis je dobro uradjen na obe platforme.
Quote (Davor)
jednostavno ja u svakom postu postavim neki dokaz i primer na videu ili grafikonsko poredjenju a ti nista ne posatvljas samo pricas, postavi neki dokaz bilo sta u korist konzole
Ok,kao sto vidis-te razlike ili nema ili je u korist x box-a 
Takodje ni ovde ne vidim razlike,igra mas effect 3.A i covek lepo priznaje da razlike nema ili je minimalna iako je pc na max setings


Quote (Davor)
Evo interviju sa Adam Sesslerom koji govori i o novim konzolama sto dolaze i o Pc-u i daje konacnu usporedbu pa baci pogled

Pa covek je rekao da mu se pc svidja vise jer moze lakse da downloaduje igre i jer je multifunkcionalan iako na konzolama izlaze bolje ekskuzive (igre) .Ja ipak biram bolje igre mada i na x boxu postoji mogucnost download igara. 
Quote (Davor)
Ovo je totalno pogresno po tome ne postoje RPG,MMo, Sport, Trke, Platforme, Hack and slash i sve ostale?
Pa dobro,malo sam preterao,nije 99 vec 90% . :)

ED0 5










3239
poruka na forumu
372 2298



post # 48 | 05.05.2013 , 0:55 AM

Quote (Ed05)
Sto se tice momka na prvom videu, pa on je i sam priznao da je konzola bolja.Da pojasnim,rekao je da igre za konzole izlaze daleko pre nego za pc sto ubedljivo baca pc na noge.


tacno imam osecaj da nas jbs i teras kontru :D

gde si ti to cuo da je on to reko? Jel si gledao isti snimak ko mi? Reko je samo da igre izlaze pre za konzolu ali zato kada izadje na PC je mnogo bolje odradjena i vise nista nije reko u koristi konzole sto vise nakudio ju je..

Quote (Ed05)
Pa covek je rekao da mu se pc svidja vise jer moze lakse da downloaduje igre i jer je multifunkcionalan iako na konzolama izlaze bolje ekskuzive (igre)


opet ti pricas nesto sto uopste nije receno, covek je rekao da on licno veruje da ce u vreme kada izadje nova generacija konzola PC opet da bude jaci zbog nove generacije graficki kartica...

Takodje oba lika u 2 videu pricaju koliko im je bolje igrati na PC-u sad il ne razumes dovoljno engleski ili neces da priznas sta su rekli ( pritom uzmi u obzir da to kaze lik koji radi u Revision Games i igre su njegov posao ) :D

A ovaj video za mass effect nikako ne moze da bude isti i slep covek vidi ostrinu na PC-u u odnosu na drecave boje na Xbox isto vazi i za onu sliku drecave boje u odnosu na ostre boje na Pc-u :)

Ovo da ne postoje igre za PC i misa da je neprecizan necu ni da odgovaram samo zato sto ti ne znas ili ne mozes da koristis vise od par tastera ne znaci da je lose, mis je najsavrseniji nacin za upravljanje u naprednim igrama ko jos kaze da je dzojstik laksi pa cak ni okoreli konzolasi to ne tvrde.

I opet za kraj ti od toga koje je je bolje to jest pruza bolji graficki dozivljaj ides okolo/naokolo al samo ne oko teme. Cinjenica je po svakom mogucem testu i poredjenju da PC dere kozole zao mi je sto to ne mozes da prihvatis niko ne porice da su konzole odlicne al ovo je cisto hadwersko pitanje :D

Inace necu vise pisati u ovoj temi smisla nema pretvorila se u onu pricu moj tata je jaci od tvoga, cinjenica je da je PC napredniji od koznole i nema sta da se ubedjujemo ti priznao il ne tako je. Do ne izadju neke nove generacije konzola za mene je ovo zavrseno...

PC vs Konzole: 1:0 cao


Poruku je menjao/la Davor - Nedelja, 05.05.2013, 3:01 AM

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view









1069
poruka na forumu
17 283



post # 49 | 05.05.2013 , 1:41 AM

Vako nisam probao Xbox al isto sam cuo da kida i da ima najbolji gajming na svetu :D sad izlazi xbox 720 (ni za njega nemam pare xD ) Ali kad bih stavio sve opcije koje pruza PC i Xbox.... PC mi je nekako bolji mogu u pozadini ostaviti jos neke programe koji mi trebaju ili nesto slicno, dok Xbox nepruza bas toliko obilne usluge xD Sve u svemu ako si samo za cist gaming uzimaj Xbox neces se pozaliti, ali ako oces vise opcija itd uzimaj pc (nije sad da PC ima los gaming, ima odlican i dosta dobrih igrica plus lakse je igrati, dok ces se na dzojstiku od sbox morati navikavati) :) Ako sumnjas u PC probaj FarCry 3 na najace opcije :D






Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 50 | 05.05.2013 , 9:23 PM

Quote (Davor)
gde si ti to cuo da je on to reko? Jel si gledao isti snimak ko mi? Reko je samo da igre izlaze pre za konzolu ali zato kada izadje na PC je mnogo bolje odradjena i vise nista nije reko u koristi konzole sto vise nakudio ju je
Rekao je da igre izadju prvo na konzolama i da gta 5 izlazi na x box negde u jesen a za pc mozda ali mozda krajem godine a verovatno i sledece.Sto se tice dodataka na igrama koje kasnije izadju na pc pa ti dodaci postoje i na konzolama.Dakle x box igre posle nekog vremena traze updates tj tako ih nadogradjujes :) Nisi ti imao x box..A nakudio je jeste ali nista konkretno.Ocigledno je pc fan .
Quote (Davor)
A ovaj video za mass effect nikako ne moze da bude isti i slep covek vidi ostrinu na PC-u u odnosu na drecave boje na Xbox isto vazi i za onu sliku drecave boje u odnosu na ostre boje na Pc-u
    Ako si ga slusao pazljivo rekao je da je na x boxu mas efekt uradjen extra cafe,mislim ekstra :) i da je razlika vrlo mala tj da je skoro i nema.Znam engleski naucio sam ga gledajuci filmove pa ponekad i uzmem pa prevedem neki film ali to nije tema ^
Quote (Davor)
Ovo da ne postoje igre za PC i misa da je neprecizan necu ni da odgovaram samo zato sto ti ne znas ili ne mozes da koristis vise od par tastera ne znaci da je lose, mis je najsavrseniji nacin za upravljanje u naprednim igrama ko jos kaze da je dzojstik laksi pa cak ni okoreli konzolasi to ne tvrde
Ako je tastatura i mis toliko savrsen zasto pc proizvodi dzojstike i sto je najgore u x box stilu,opet krade.Igrao sam na tast i misu i snasao sam se super a zauzimao sam cesto i 1 mesta u online batlefieldu na pc ali nebih ga menjao za dzojstik nikad. al ok stvar ukusa.
Quote (Davor)
I opet za kraj ti od toga koje je je bolje to jest pruza bolji graficki dozivljaj ides okolo/naokolo al samo ne oko teme. Cinjenica je po svakom mogucem testu i poredjenju da PC dere kozole zao mi je sto to ne mozes da prihvatis niko ne porice da su konzole odlicne al ovo je cisto hadwersko pitanje
Pc sada jeste malo bolji graficki od konzola prosle generacije to sam napisao i ranije u postovima.Ali koliko je grafickih izaslo samo ove godine,nije fer. Ako uzmemo u obzir koliko kostaju pa isplativije je imati konzolu od 100e i igrati igre dok ne izadje novi x box koji ce da ostavi pc u prasini barem 3 godine.
Quote (Davor)
PC vs Konzole: 1:0
No coment

Added (05.05.2013, 9:23 PM)
---------------------------------------------

Quote (saki007)
Vako nisam probao Xbox al isto sam cuo da kida i da ima najbolji gajming na svetu sad izlazi xbox 720 (ni za njega nemam pare xD ) Ali kad bih stavio sve opcije koje pruza PC i Xbox.... PC mi je nekako bolji mogu u pozadini ostaviti jos neke programe koji mi trebaju ili nesto slicno, dok Xbox nepruza bas toliko obilne usluge xD Sve u svemu ako si samo za cist gaming uzimaj Xbox neces se pozaliti, ali ako oces vise opcija itd uzimaj pc (nije sad da PC ima los gaming, ima odlican i dosta dobrih igrica plus lakse je igrati, dok ces se na dzojstiku od sbox morati navikavati) Ako sumnjas u PC probaj FarCry 3 na najace opcije
Nece on biti preskup kao graficke za pc. Kostace oko 350 evra i to je fer cena sa obzirom da ce pc da bi se pojacao do te mere kostati 500,600e + sto ce non stop traziti pojacavanja zavisno od igre koja izadje. Znam to, moj drug ima pc i muci muku. Zato ja sto se tice igranja ostajem pri konzolama a ovi parajlije neka se hvale sa pc :)

ED0 5










1069
poruka na forumu
17 283



post # 51 | 06.05.2013 , 0:23 AM

Jbg ja nisam rekao da je Xbox los :D Dobar je i PC i Xbox na svoj nacin :D








882
poruka na forumu
27 382



post # 52 | 06.05.2013 , 2:26 AM

Nisam igrao xbox nikad ali kom je komp brate













794
poruka na forumu
26 570



post # 53 | 06.05.2013 , 9:57 AM

Ed05, Umesto da uzimas xbox kupi si ti jedno graficku za te pare pa ondak sporeduj koj je bolji xbox ili pc
Naljbolja graficka momentalno e nvidia titan koja kosta mislim oko 1500 dolara mada nisam siguran bas e taj je grom nju ne moze da pobjedi ni jedna konzola !!!!











3239
poruka na forumu
372 2298



post # 54 | 06.05.2013 , 3:02 PM

Badboy, nema potebe za njom i graficka od 200e je sasvim dovoljna da se sve moguce tera na ultra ako je ostatak masine dobar :)

Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view







Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 55 | 06.05.2013 , 9:32 PM

Quote (Badboy)
Umesto da uzimas xbox kupi si ti jedno graficku za te pare pa ondak sporeduj koj je bolji xbox ili pc Naljbolja graficka momentalno e nvidia titan koja kosta mislim oko 1500 dolara mada nisam siguran bas e taj je grom nju ne moze da pobjedi ni jedna konzola !!!!

Daj neki video sa igrom na kojoj se demonstrira ta grafika tj od te graficke. Ovo do sada je sve DejaVu.
Evo malo poredjenja high end pc sa ps4 ,kada smo vec presli na sledecu generaciju. Pc fanovi ce i ovde reci tj naci manu konzoli a ja vidim jace boje i ostiriju sliku na ps4.Pa i da je ista grafika kao na pc dobro je,za 300e koliko ce kostati ps4 u odnosu na graficku za pc koju da bi dobili ovakvu grafiku ce da kosta oko 600e.Zato su konozle -konzole!

Tema je x box ali za ps4 su vec iscurele neke slike pa eto,uzmimo u obzir i da ce x box 720 izgledati bolje kao i uvek (graficki).Ostaje da cekamo 21 maj.Do tad nemam vise sta da kazem jer ste skrenuli sa teme.

ED0 5










4026
poruka na forumu
1074 4736



post # 56 | 10.05.2013 , 3:47 PM

Quote (Ed05)
U nedostatku argumenata neki ljudi pribegavaju vredjanju tudje inteligencije i same licnosti. Sve sto sam izneo su cinjenice,nije nista cudno sto poznajem toliko ovu temu jer sam gamer od malena .Tacnije kada sam ja igrao igrice ti si se vozio u dubak. Prvo postuj moje godine a onda i znanje koje sam stekao tokom istih godina.
U tvoju inteligenciju nisam dirao, samo u tvoje neznanje. Ne znaš ništa ili vrlo malo o PC hardweru i to nije sramota, ali pored toliko izvora informacija, dostupnih informacija, na samo jedan klik od tebe, sramotno je da to ne iskoristiš. 
Imam 30 godina i ne vjerujem da si mnogo stariji, ako si uopšte stariji, a što se tiče gejminga, dok si ti igrao Super Maria, Donkey Konga i slične 'Pegi 3+ igrice' ( inače smatram ih vrlo zabavnih igricama i ne kudim ih), ja sam igrao ozbiljne arkade tipa Gauntlet (preteča budućih D&D naslova i preteča multiplayer igara). Nemoj, molim te, meni da pričaš o gejmingu i što se tiče poštovanja, ma koliko godina imao i koliko godina igrao, ono mora da se zasluži, ono, ako ništa, kvalitetnom raspravom, a ne sopstvenim fikcijama koje ne piju vodu kod onih koji bar malo znaju o odnosu PC-a i konzola (tu ubrajam sebe). 
Quote (Ed05)
99% igara na pc su pucacine a ostatak strategije
Kako da iskomentarišem ovo, a da se ne uvrijediš?! Evo, neću ništa reći... 
Quote (Ed05)
Nadji mi jednu igru iz 2007 koja je na pc-u a koja izgleda bolje od na primer Halo prvog dela koji je izasao pocetkom x box 360 ere

Početkom xbox 360, jedini Halo, koji bi se mogao porediti sa high-end grafičkim kartama iz kraja 2007. i 2008., jeste Halo 3, sa predivnom grafikom i kao što je Davor već naveo kao primjer, je neprikosnoveni Crysis, a ja bih dodao još Bioshock. Inače, pogrešno si protumačio moj komentar vezano za ovo. PC je NVIDIA-inom 8800 GTX kartom i Intelovim quad-core procesorima, hardverski nadmašio konzole, ali to ne znači da su istog momenta razvojni timovi iz svijeta igara pribjegli iskorišćavanju tog potencijala.


Ti meni pronađi konzolu sa ovakvom grafikom, čik!
Quote (Ed05)
To sto se ti stidis svoje neinformisanosti nije razlog da se brise tema ili post. To je tvoje misljenje a ja imam svoje i opusteno. Ostalo sto si napisao ja necu da komentarisem jer su jako uvredljivi tj pisani sa gnevom ali dobro razumem te donekle jer si kako ti kazes trolovan a ja kazem matiran.
Ne stidim se ničega i priznajem da nisam dovoljno informisan, barem ne onoliko koliko bih želio, ali trudim se da sve što kažem, kažem ispravno iz provjerenih izvora ili iz sopstvenog iskustva. Treba da se stide oni koji iznose neistine. Neko to radi nesvjesno, razumijem i to. 'Ispeci, pa reci' - zlatno pravilo.
Izvini ako sam te uvrijedio. Nije mi bila namjera da uvrijedim, nego da podignem svijest i kvalitet rasprave na veći nivo. Pola postova treba izbrisati, po mom skromnom mišljenju.
Matiran? Da je ova tema bila partija šaha, tebi bi ostao samo kralj, koji nemoćno traži spas u pat poziciji. Možda, ali možda, kada bi igrali anti-šah (nadam se da si nekada igrao), imao bi veliku šansu za trijumf.
Quote (Ed05)
Evo malo poredjenja high end pc sa ps4 ,kada smo vec presli na sledecu generaciju
Što se tiče ove slike (PS4 vs PC), inače, iz videa za UE4, nećeš naći nijedan članak koji je na strani PS4, jer svi odreda tvrde kako je PC grafika bolja, prirodnija, kvalitetnija, sa multi-elementima koje PS4 ne može da pokrene uslijed, ograničenosti hardwera. Inače, to su dva uporedna testa koja se nisu odigrala u istom vremenskom preiodu i UE4 se još razvija. Znači, PC je testiran u jednoj verziji, a nakon izvjesnog vremena i nakon dorada i dopuna, u drugoj verziji na PS4. Ipak i dalje se svi slažu da je PS4 vrlo inferiorniji u odnosu na današnje 'skupe mašine'. Bilo bi smiješno da, PS4 svojom grafikom nadmaši GTX 690, a razlika u cijeni dupla u korist 'grafičke zvijeri'.
Quote (Ed05)
Ako je tastatura i mis toliko savrsen zasto pc proizvodi dzojstike i sto je najgore u x box stilu,opet krade
Krade?! Napravljeni su upravo zbog konzolaša, da im ne bude neprijatno sa tastaturom i mišem. Šalim se, naravno. Niko te ne tjera da ih koristiš. Različiti žanrovi iziskuju različite kontrolne jedinice i ne vidim zašto bi to bio problem.
NPR. Dok sam igrao 'vožnje' na tastaturi ili preko džojstika, nisam doživio neko oduševljenje dok nisam u ruke uzeo Wheel Pad. Ne može se ni porediti osjećaj! 
Quote (Ed05)
Zato ja sto se tice igranja ostajem pri konzolama a ovi parajlije neka se hvale sa pc
Ostani i hoćemo jer imamo s čim!









Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 57 | 11.05.2013 , 0:24 AM

Quote (luka83)
Imam 30 godina i ne vjerujem da si mnogo stariji, ako si uopšte stariji, a što se tiče gejminga, dok si ti igrao Super Maria, Donkey Konga i slične 'Pegi 3+ igrice' ( inače smatram ih vrlo zabavnih igricama i ne kudim ih), ja sam igrao ozbiljne arkade tipa Gauntlet
Oh sorry prosudio sam ti zbog slike na profilu. I opet vredjas,dk,super mario i slicne su pegi 3+? Igre su da se igraju,verovatno i ti igras onu igru buble na mob telefonu pa nisi dete. Ne moram da igram igru punu nasilja i krvoprolica da bih bio odrastao.Inace mario je prodat u preko 60 miliona kopija sto pc moze samo da sanja sa svojim maximum prodatih kopija igara od 10tak miliona. Da nebi bilo da izmisljam poseti wikipedia free enciklopedia :)
Quote (luka83)
Početkom xbox 360, jedini Halo, koji bi se mogao porediti sa high-end grafičkim kartama iz kraja 2007. i 2008., jeste Halo 3, sa predivnom grafikom i kao što je Davor već naveo kao primjer, je neprikosnoveni Crysis, a ja bih dodao još Bioshock. Inače, pogrešno si protumačio moj komentar vezano za ovo. PC je NVIDIA-inom 8800 GTX kartom i Intelovim quad-core procesorima, hardverski nadmašio konzole, ali to ne znači da su istog momenta razvojni timovi iz svijeta igara pribjegli iskorišćavanju tog potencijala.
Svaki Halo na x boxu ima istu dobru grafiku,ocito nisi ni igrao. Crysis iz 2007 za pc izgleda kao i na x boxu a sada nemoj da mi poredis Crysis iz 2013te jer x box je izasao pre deceniju. 
Quote (luka83)
Što se tiče ove slike (PS4 vs PC), inače, iz videa za UE4, nećeš naći nijedan članak koji je na strani PS4, jer svi odreda tvrde kako je PC grafika bolja, prirodnija, kvalitetnija, sa multi-elementima koje PS4 ne može da pokrene uslijed, ograničenosti hardwera. Inače, to su dva uporedna testa koja se nisu odigrala u istom vremenskom preiodu i UE4 se još razvija. Znači, PC je testiran u jednoj verziji, a nakon izvjesnog vremena i nakon dorada i dopuna, u drugoj verziji na PS4. Ipak i dalje se svi slažu da je PS4 vrlo inferiorniji u odnosu na današnje 'skupe mašine'. Bilo bi smiješno da, PS4 svojom grafikom nadmaši GTX 690, a razlika u cijeni dupla u korist 'grafičke zvijeri'.
Pc fanovi.. Sony 4 ima 8gb rama uz gddr 5 sto ce ga drzati na vrhu makar 3 godine. Sto se tice x boxa imace opciju glasovnih komandi,imace mogucnost i da hologramski projektuje igru izvan tv-a i dako dalje sto pc i dalje nema ali ipak pc nije namenjen uglavnom igranju igara pa mu necemo zameriti.Sve sto si napisao kada se sprovede u praksi nema neke ili uopste nema razlike. Ostaje nam da cekamo i uporedimo video.

Added (11.05.2013, 0:24 AM)
---------------------------------------------
I da dodam,kada izadje na primer  GTA5 na xbox ili ps4 i ja ga budem igrao vec na jeseni ti ces da cekas do godine,to vazi i za ostale nove igre koje ce uvek prvo izaci na konzoli.Onda pc fanovi lude i pisu rockstaru peticije i moole i moole da izbace gta :D


ED0 5










4026
poruka na forumu
1074 4736



post # 58 | 28.05.2013 , 4:16 PM

Quote (Ed05)
I opet vredjas,dk,super mario i slicne su pegi 3+? Igre su da se igraju,verovatno i ti igras onu igru buble na mob telefonu pa nisi dete. Ne moram da igram igru punu nasilja i krvoprolica da bih bio odrastao.Inace mario je prodat u preko 60 miliona kopija sto pc moze samo da sanja sa svojim maximum prodatih kopija igara od 10tak miliona. Da nebi bilo da izmisljam poseti wikipedia free enciklopedia
Čitaj malo šta napišem i ne izvlači iz konteksta. O Mariu znam mnogo i bez wikipedie, za razliku od mnogih...
Quote (Ed05)
Svaki Halo na x boxu ima istu dobru grafiku,ocito nisi ni igrao.
Igrao Halo 1,2 i 3 (imam prva 2 instalirana na PC-u. Treba li dokaz i za to?). Prva dva ne mogu se grafički porediti sa nekim igrama i iz 2004. i 2005... Jedino ako si igrao Halo Anniversary (Halo 1) iz logično 2011., pa sad soliš pamet o Halo grafici... 
Quote (Ed05)
Crysis iz 2013te
To nije Crysis iz 2013. To je samo mod koji nažalost ne može na konzolama da se implementira i Crysis na Xbox 360 i na PC-u se grafički razlikuju, ali ti nažalost nisi igrao nikad na gejmerskom PC-u. Your loss...
Quote (Ed05)
Sony 4 ima 8gb rama uz gddr 5 sto ce ga drzati na vrhu makar 3 godine
Ne znam samo na vrhu čega. Znam da još nije pušten u prodaju, a već je izgubio bitku sa PC-em na polju grafike. Toliko se već ponavljaš, a ja te izgleda pratim u nedogled. 
Quote (Ed05)
Sto se tice x boxa imace opciju glasovnih komandi,imace mogucnost i da hologramski projektuje igru izvan tv-a i dako dalje sto pc i dalje nema ali ipak pc nije namenjen uglavnom igranju igara pa mu necemo zameriti.Sve sto si napisao kada se sprovede u praksi nema neke ili uopste nema razlike. Ostaje nam da cekamo i uporedimo video.
Gledao sam uživo predstavljanje XBOX One. Prosto sam oduševljen Microsoftom i njihovim idiotskim potezima. Kinect?! Ne znam samo kom gejmeru ide na ruku glasovna komanda tipa 'Xbox watch TV'?! Dođu mi gosti i treba da se kurčim pred njima kako imam skoro savršen engleski akcenat dok zapovjedam najvjernijem sluzi i mimičkim potezima dajem Minority Report šmek svom dnevnom boravku, a komšije me već proglasile ludakom koji u 2 ujutro priča sa svojim 'video rekorderom'?! Očajno! Naravno nekome će i to biti Enterprise iskustvo.. 

O hardweru se već zna da je slabašniji od PS4 i nema smisla da ga poredim sa PC-em. Elem, valjda će zasjati u novim naslovima. Zaista se nadam jer nisam protivnik konzola, samo konzolitisa!









Ljuti oblak
324
poruka na forumu
60 671



post # 59 | 28.05.2013 , 10:54 PM

Quote (luka83)
Gledao sam uživo predstavljanje XBOX One. Prosto sam oduševljen Microsoftom i njihovim idiotskim potezima. Kinect?! Ne znam samo kom gejmeru ide na ruku glasovna komanda tipa 'Xbox watch TV'?! Dođu mi gosti i treba da se kurčim pred njima kako imam skoro savršen engleski akcenat dok zapovjedam najvjernijem sluzi i mimičkim potezima dajem Minority Report šmek svom dnevnom boravku, a komšije me već proglasile ludakom koji u 2 ujutro priča sa svojim 'video rekorderom'?! Očajno! Naravno nekome će i to biti Enterprise iskustvo..
  :) Pa ako se tebi ne ide u buducnost tj u korak sa vremenom onda ti ne mogu pomoci. X box one je pokazao i dokazao da ce postaviti novi standard sto se tice tv/video tehnologije a ne samo gaminga, pc sada moze lagano da jede prasinu x boxu barem sto se tice NAPREDNE tehnologije glasovnih komandi, a tu su i druge mogucnosti koje si i sam video da ne ponavljam tako da je pc pc a x box pc+gaming tehnology from the future :D Yes, pobedio sam, predvideo sam ovo a ti nisi verovao.Sada imas ispade ljubomore i kudis glasovne komande, i ostale mogucnosti x boxa sto je neverovatno,nemam komentar na to. Ja a i svi ce se sloziti samnom da je x box one ovaj put zaista postavio standard na ovom polju. Sto se grafike tice,to su samo glasine. Iz playstationa pre nego sto je izasao ps3 ,izjavili su da ce njihova nova masina imati 2 T flopsa a kada je izasla konzola jedva je gurala 0.8 cini mi se. Tako da,sacekajmo. I da,ovaj trenutak sam cekao i iskoristicu ga, snimak x box one.Ostavlja bez daha ako cemo iskreno
igrice  
Ovo mi se posebno svidja,posebno zadnji deo. klikni


Poruku je menjao/la Ed05 - Utorak, 28.05.2013, 11:18 PM

ED0 5










363
poruka na forumu
65 485



post # 60 | 28.05.2013 , 11:06 PM



Ja mislim da je ovo bolje od X Box-a mada nisam siguran.  lol


Forum » Tehnički deo » Hardwer » X box 360 ili Pc grafika (Koji sistem je po vama bolji)
Search: