Nista mi nije jasno. . . ADAM I EVA wtf ?
| |
|
post # 21 | 08.01.2012 , 4:26 AM
|
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa @Leksi axaxaxaxa e znaci, bas si me nasmejala @Jovanka, aa a a axam znaci ovi koji nisu krsteni, njima nema pomoci 

|
|
| |
|
post # 22 | 08.01.2012 , 4:48 AM
|
MolderFBI, to je moje smatranje. Imam ja stosta jos tu dodati. Ali bio bi cirkus.
Uh, sad znam sto sam GRESNA, nisam krstena. Ali ako je to greh, neka mi se taj greh nikad ne oprosti. 
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
|
post # 24 | 08.01.2012 , 5:09 AM
|
Marko_IL, Jesi li procitao Bibliju?
|
|
| |
|
|
post # 26 | 08.01.2012 , 5:14 AM
|
Marko_IL, ako nisi video njene propuste i ako nisi shvatio da je nju napisao covek. Onda nema potrebe da spamujemo temu!
|
|
| |
|
post # 27 | 08.01.2012 , 5:14 AM
|
Quote (Marko_IL) Biblija nije knjiga kao ostale, pa se samim tim i ne cita na isti nacin... Biblija se tumaci.
e moram ja da se ubacim u ovo po definiciji iznad mogu da zakljucim da je biblija najbolji marketinski potez ikada, ovo ona se tumaci znaci da ko god je procitao moze da stvori svoju definiciju, recimo bilo je manijaka koji su ubijali u ime Boga jer su smatrali da treba znali su bibliji na pamet i verovali da postupaju po njoj...
da li je njihovo tumacenje ispravno ako ne zasto ne kada bibliju svako tumaci na nacin koji zeli ( mislim gore je receno da ona nema jedno znacenje )...
glup primer al logican 
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
|
|
post # 29 | 08.01.2012 , 5:23 AM
|
Marko_IL, zivis u zabludi. Propaganda je to.
|
|
| |
|
|
post # 31 | 08.01.2012 , 5:25 AM
|
Marko_IL, misljenje nije bitno svako moze da ga ima. Bitno je znanje!
|
|
| |
|
post # 32 | 08.01.2012 , 5:27 AM
|
Quote (Marko_IL) da je i isus ucio iz te knjige
opet to kaze covek kako mi znam dokazano je da je o Isus u celoj istoriji pisalo samo 3 coveka koji su svedocili delima e sada od ta 3 da se ne lazem za 1 ili 2 je dokazano da je faslsifikovao sve odnosno da nije nikada prisustovao dogadjajima...
Quote (Marko_IL) ne zaboravimo da su iz te knjige kasnije proizasli i hriscanstvo i islam
Istina ali ne zaboravimo da iz toga izaslo i kriscanski ratovi, Vartolomejski pokolj protestanata u Parizu 1572, sukobi katoličkih hrišćana i muslimana u Istočnom Timoru, Jevreja i muslimana na Bliskom istoku i jos mnogo toga skoro svaki rat u istoriji je na neki nacin bio na verskoj bazi...
Naravno daleko bilo da ja nekoga ubedjujem u nesto samo kazem sva logika je protiv toga... 
Geek Perspective - tech news and reviews from Geeks point of view
|
|
| |
131 poruka na forumu
| |
44
| |
452
|
|
post # 33 | 08.01.2012 , 5:33 AM
|
Glupo je polemisati bilo sta vise... Svako od nas na to gleda na svoj nacin, a ne zelim da se tema pretvori u raspravu... 
Budi ono sto jesi, jer zivot je isuvise kratak da bi bio neko drugi...
|
|
| |
|
|
|
post # 36 | 08.01.2012 , 12:05 PM
|
MolderFBI, Nerazumjes ti opet.
Sto sada majmun nemoze postati ko covijek ?
|
|
| |
|
post # 37 | 08.01.2012 , 4:27 PM
|
Quote (dejanjosikovic) I nezaboravimo da je bog prvo stvorio svijet,planete,biljke,zivotinje...... pa tek onda adama i evu ! Bravo! Upravo si dokazao da je covek nastao evolucijom. Tj. prvo je su stvorene zivotinje, pa tek onda evolucijom ljudi.
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 38 | 09.01.2012 , 7:40 AM
|
Kako god bilo,radi se o mitu tj legendi. Po toj legendi ....
Адам и Ева су били први мушкарац и жена које је према Тори, Библији и Курану створио Бог.
Прича је испричана у књизи Постања Старог завета, поглавља 1, 2 и 3, уз неке додатне делове у поглављима 4 и 5. Бог је створио Адама из праха земаљског и удахнуо му живот. Доцније је створио Еву од Адамовог ребра. Змија искушава Еву да поједе забрањено воће са Дрвета познања добра и зла и она Адаму даје воће. Бог их протерује из Еденског врта и проклиње их. Имали су синове Каина, Авеља, Сета и друге, који су затим населили свет.
Поред Књиге Постања, Адам и Ева се појављују у књигама као што су Куран, Живот Адама и Еве, Талмуд и гностички текстови. Јеврејска традиција понекад говори о другим Адамовим женама. Павле из Тарса представља Исуса Христа као „новог Адама“ који доноси живот уместо смрти. У хришћанској традицији змија оличава Сатану, а Пад установљава прародитељски грех. Муслимани славе Адама (Адема) као првог пророка. [уреди] Прича
Бог створи Адама од праха земаљског и удахну у њега живот, начинивши га живим бићем (нефеш). Бог прво створи животиње и Адам им даде имена. Бог Адаму начини жену од његовог ребра. Бог забрани Адаму и Еви да једу плод са Дрвета познања добра и зла, упозоривши их да ће умрети ако то учине. Змија наговори Еву да поједе забрањени плод и она и Адаму даде плод. Они постадоше свесни своје нагости и када Бог виде одећу коју су направили за себе, он схвати да су прекршили заповест. Бог их протера из Едемског врта и прокле их. Човек је проклет да ради, а жена да се покорава мужу и да рађа децу у мукама. Бог такође прокле змију да гмиже и једе прах и установи непријатељстово између људи и змија. Бог постави једног анђела да чува улаз у врт.
Стварање света имало је следећи ток:
Првога дана створена је светлост;
Другога дана створио је Бог свод над земљом, тј. плаво небо које ми видимо, “ и растави воду под сводом од воде над сводом ” (1.Мој. 1;7). Такође треба рећи да се иза овог нашег неба налазе безбројни светови и галаксије, које се налазе у међусобном беспрекорном поретку;
Трећег дана створио је Бог копно, као и биљни свет;
Четвртог дана створено је Сунце, да управља даном и Месец да управља ноћу, као и звезде. Сви они имају задатак да обасјавају земљу, као и да буду знаци времена (познато је да су сви календари који су тренутно у употреби везани за Земљино кретање око Сунца или за кретање Месеца око Земље); Пети дан створио је Бог сва жива бића у води, као и птице у ваздуху;
Шестог дана створене су копнене животиње, и на крају створи Бог човека. Створен је од праха земаљског, да би му затим Бог удахнуо душу, и тиме га оживео. Име првог човека беше Адам (што значи од земље начињен). Затим је од ребра Адамовог створена и прва жена Ева (мати свих људи). Чињеница да је човек створен на крају говори нам да је Бог прво хтео да све на свету уреди за човека. Човек је најсавршенија Божја творевина, и он је сличан Богу по томе што има душу (Бог нема тело, Он је дух) која је бесмртна за разлику од тела које умире када га душа напусти;
Седмога дана се Бог одмори и благослови тај дан.
Први људи су живели са Богом у Рајском врту (који се налазио у једној земљи на истоку). Они су живели у изобиљу, љубави и доброти. Често су се молили Богу и захваљивали Му, зато што их чува и пази. Он им се често јављао и са њима разговарао. Био је то разговор родитеља са децом. Хранили су се плодовима дрвећа које је расло у Рају, и кога је било у изобиљу. Најважније од свих било је дрво живота, чији су их плодови чували од болести и смрти. Нису знали ни за какве бриге или проблеме, као ни за стид, бол или пак умор. Одмах поред дрвета живота расло је дрво познања добра и зла. Бог им је строго забранио да једу плодове овога дрвета. Рекао им је да ће одмах умрети ако буду јели плодове овога дрвета. Дрво познања добра и зла је постојало да би се проверила човекова верност и љубав према Богу. Кроз уздржавање човек је требало да не дозволи да постане роб било чему. Ово је у ствари био један вид постa. Пошто је ђаво силно завидео људима на њиховој срећи одлучио је да их наведе на грех и тако одвоји од Бога. Он једанпут уђе у змију, да би лакше преварио Еву, која шетајући по Рају управо беше стигла до дрвета познања добра и зла. Послуживши се лукавством он убеди Еву да проба плод са дрвета. Затим она послужи Адама, те и он поједе забрањени плод. То је био први људски грех, којим су погазили Божју заповест, и изазвали Божју казну.
Казна је била протеривање људи из Раја, да би им било онемогућено да и даље једу плодове дрвета живота, и тако остану бесмртни али у греху. Бог још прокле Еву да ће с муком рађати децу, као и да ће бити под влашћу свога мужа, Адама. Адаму Бог рече:“Са знојем лица својега јешћеш хлеб, докле, се не вратиш у земљу из које си узет; јер си прах и у прах ћеш се вратити” (1 Мој. 3,19). Први грех је наследан. Из њега су настали сви остали греси.
Адам је имао два сина један је био ратар и звао Каин, а други је био пастир и звао се Авељ. Каин је био лош и неправедан, док је Авељ био добар и праведан. Једнога дана њих двојица су приносили Богу жртве. Како је Бог знао какав је који од њих то Он прими жртву Авељову, а Кинову не. То изазва велику завист код Каина те он уби брата, Авеља. Овим се настави ширење греха међу људима. Због овога злочина прокле Бог Каина да никад нема среће, да се скита по земљи и да нигде мира не нађе. Тако се он потуцао по свету до краја живота. Адам и Ева тако изгубише оба сина, да би их утешио Бог им даде трећег сина, Сита. Он је био добар као Авељ. После њега имали су још много деце. Ситови потомци су били добри и послушни Богу, али су се намножили и Каинови потомци који су били рђави. И рђави искварише добре. Људи су бивали све гори и гори. Када се грех и зло проширише међу људима одлучи Бог да пусти велику воду на земљу и тако подави све живо на њој.
Своју намеру Он је саопштио праведном и побожном Ноју, на кога се био смиловао, и кога је хтео да поштеди. Тада рече Бог Ноју да сагради дрвени брод, и да на њега, поред своје жене и деце укрца од сваке врсте животиња по пар, и да спреми довољно хране за све. Потом Бог пусти велику воду на земљу, као што је рекао, те се подави све живо на земљи изузев онога што се укрца на Нојеву лађу. После потопа, када се вода повукла, искрца се Ноје на земљу, и принесе Богу жртву, из захвалности на доброти коју му је Бог указао. Молитва Нојева била је угодна Богу, те Он благослови Ноја и његово потомство. Тада Бог обећа да неће више слати потоп.
Fajlovi:
5381224.gif
(8.1 Kb)
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 39 | 09.01.2012 , 8:32 AM
|
Quote (lukacar95bre) Ja isto mislim da su ljudi nastali od majmuna, a ne od Adama i Eve to je samo mit i nista vise
Pratite li vi desavanja u svijetu nauke??? Dokazano je da covjek nije nastao od majmuna (alk neznaju kako jeste) darvin je mutio sa dokazima... i to mnogo, spajao je lobanju covjeka i majmuna i tako dobivao KAO pracovjeka 
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
|
post # 40 | 09.01.2012 , 9:10 AM
|
@badule , pa ovo sam vec citao negde?. . . kako god oci su mi ispale dok sam ponovo procito, ovo je iz biblije jel tako? . . .
@starless, ja sam postavio, ma nema potrebe da citam ponovo, badule je kopirao, ono najbitnije. . . Hvala u svakom slucaju!
@Davor, i ako smatram da si demon, verovao ili ne totalno se slazem s tobom i twojim komentarom, i nmg. da verujem, ali uzasno si pametan prosto sam ponosan na tebe . . . ali i dalje si zao, pokvaren, i strasno grozan ma demon si i to se nece skoro promeniti!
@Hitman, msm da znam nasta ciljas, ali bas bih voleo ti da me prosvetlis, i kazes zasto je to tako?
@leksi, i sa tobom se totalno slazem. . .
@dejan , ih blago tebi nas prof veronauke nam je na casu pustao neku metal muziku i pricao gotika stwari, trazio igrice da mu donosimo i prebacamo muziku u fon. . . nesto malo pricao o Luciferu itd. . . nista bitno nismo naucili 

|
|
| |
|