Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Forum » Lepota i Zdravlje » Zdravlje » Imunitet
Imunitet






1449
poruka na forumu
105 688



post # 41 | 18.03.2011 , 5:27 PM

DIDIC promenila si slicicu!!! surprised smile

!!!









8879
poruka na forumu
844 4320



post # 42 | 18.03.2011 , 5:38 PM

scorpio978, aha..
primetio si biggrin
to je jos sto sam bolesna dosla u skolu biggrin
eto..
meni pao imunitet
al nadam se da cu uskoro ozdraviti biggrin

Ko si ti?









1449
poruka na forumu
105 688



post # 43 | 18.03.2011 , 5:56 PM

Quote (DxD)
primetio si

svakako lepotice - ovo dosada ti je najsladja i najlepsa slicica do sada - ne menjaj je sve dok ne postavis samo jos lepsu od ove

pao ti imunitet surprised surprised surprised - konzumiraj puno gvozdja-ima ga u vocu ribi sklskoj ogradi
sumece tabletice sumi kada god budes bila u prilici
poslusaj hneki SANJICIN savet po ovome pitanju - ona je daleko najbolje upucena u ovu preoblematiku od svih nas ostalih

ajde pa da druga slicica ne bude ovoliko bleda - ozdravi pa se slikaj i postavi - da te svi mi vidimo u tvome potpunom sjaju smile -vazi- cool


!!!









8879
poruka na forumu
844 4320



post # 44 | 18.03.2011 , 6:58 PM

Quote (scorpio978)
svakako lepotice - ovo dosada ti je najsladja i najlepsa slicica do sada - ne menjaj je sve dok ne postavis samo jos lepsu od ove

jasno kapetane! biggrin

Quote (scorpio978)
pao ti imunitet - konzumiraj puno gvozdja-ima ga u vocu ribi sklskoj ogradi

skolskoj ogradi..
hahhaha
lepo me nasmeja..
inace stalno sam tako bleda :/
provodim previse vremena pored racunara...
ali sada izlazim onako iza zgrade da igram kosarku ( zbog kicme ) biggrin

Ko si ti?









1320
poruka na forumu
133 2344



post # 45 | 05.10.2011 , 6:57 PM

Namirnice bogate dijetalnim vlaknima jačaju imunitet

Stil magazin

Dovoljna količina vlakana će obnoviti creva, jer pomažu bolji protok krvi kroz njih, a otrovi će biti sakupljeni i izbačeni kroz stolicu

Užurban tempo života, loše navike i brza hrana drastično ugrožavaju zdravlje. Jedan od načina da se očuva zdravlje jesu namirnice sa dijetalnim vlaknima koje preporučuju nutricionisti. Iako ih ima mnogo, za ljudski organizam najvažnija su ona koja povoljno utiču na metabolizam i potpomažu varenje i pražnjenje creva. Ishrana bogata dijetalnim vlaknima znatno utiče na regulaciju nivoa šećera u krvi i snižava količinu triglicerida u krvi. U biljna vlakna spadaju ljuske i celulozna vlakna. Sadrže ih voće, povrće, a najviše ih ima u opni žitarica. Uloga vlakana je da pomažu varenje. Ako je uneta hrana bogata vlaknima, ona se svari za 14 sati, a ako je bez vlakana, ostaje u organizmu i do 48 sati. Gde ima dosta vlakana, nema viška masnoće ni šećera. Vlaknasta hrana je bogata ugljenim hidratima i esencijalnim sastojcima. Dovoljna količina vlakana će obnoviti creva, jer pomažu bolji protok krvi kroz njih, a otrovi će biti sakupljeni i izbačeni kroz stolicu. U crevima će se stvarati i antitela koja su važna odbrana organizma. Samim tim, vlaknasta hrana štiti i od najtežih bolesti. Vlakna iz boranije, pasulja, sočiva, mogu uspešno da zamene insulin, jer imaju moć da stabilizuju nivo šećera i masnoće u krvi.

Vlakna štite organizam
Rastvorljiva vlakna kojih ima u integralnim žitaricama, mekinjama, mahunarkama, prokelju, šargarepi, crnom luku, brokoliju pravi su bauk za loš holesterol. Vlakna iz kajsija, pomorandže ili manga očistiće krvne sudove. Ako kao izvor vlakana koristite mekinje, treba da znate da je neophodno da u organizam unesete dovoljno tečnosti, jer će im ona omogućiti da na pravi način očiste organizam od otrova. Pektin je još jedno rastvorljivo vlakno od izuzetnog značaja za zdravlje koga ima u semenju i zrelom voću (jabuke, banane, kruške, suve šljive, kajsije...) i povrću.
Dve do tri porcije voća ili žitarica bogatih vlaknima svakodnevnoj ishrani može obezbediti snažnu zaštitu srca.
Stručnjaci upozoravaju da je veoma bitno koji izvor vlakana koristite, i naglašavaju da vlakna iz povrća nemaju zaštitnu ulogu u ovom smislu. Najnovija studija pokazuje da se sa svakih deset grama vlakana dnevno može smanjiti rizik od smrtnosti od koronarne bolesti za 27 odsto, a od obolevanja za 14 procenata. Tri četvrtine šolje mekinja i kruška sadrže po pet grama vlakana, a slična doza ovsene kaše i jabuka po tri grama. Istraživači dodaju da takozvana dijetalna vlakna smanjuju rizik od srčanih bolesti na više načina, poput snižavanja nivoa holesterola u krvi i krvnog pritiska i poboljšavanja osetljivosti na insulin.

ZLO JE AKO IH NEMA
Ukoliko ih nema dovoljno u ishrani, postoji rizik od pojave mnogih bolesti: zatvora (opstipacije), zapaljenja slepog creva (apendicitis), izbočine u crevima, želudačne kile, polipa, šuljeva, gojaznosti, kamena u žuči, čira na želucu, oboljenja srca i krvnih sudova... Dijetalna vlakna imaju dvostruku ulogu: mehaničku i metaboličku. Ona podstiču brže kretanje hrane i nusprodukata varenja kroz debelo crevo i njihovo izbacivanje iz tela.

Added (05 Oct 2011, 6:57 PM)
---------------------------------------------
Sačuvajte imunitet

Niske temperature suše sluzokožu disajnih puteva, koja tako postaje podložnija gripu i prehladi, a s ozbirom na to da je proglašena epidemija virusa tipa N1H1, trebalo bi dodatno obratiti pažnju na očuvanje imuniteta u ovim zimskim danima.

Postoji nekoliko načina da povećate odbrambenost vašeg organizma i uvećate šanse da ne obolite od nekih infektivnih bolesti.

Da se ne bi zarazili nekom od infektivnih bolesti, najbitnije je da se trudite da uvek imate čiste ruke. Najbolje bi bilo da, čim dođete kući, operete ruke sapunom koji ima aktivno dejstvo u ubijanju bacila. Međutim, ako se nalazite napolju, a upravo ste izašli iz prevoza i želite nešto na brinu da pojedete, najbolje je da koristite antibakterijski gel za suvo pranje ruku, koji može da vam stane u torbicu ili džep od jakne, kako biste na brzinu dezinfikovali ruke.
Naravno, najjače sredstvo za dezinfekciju je Asepsol, koji će se vrlo efikasno izboriti s većinom bakterija i virusa, a njega bez problema možete svakodnevno da koristite jer ne nadražuje kožu i ne oštećuje materijale na koje se nanosi.
Zdravlje dolazi i „iznutra“, pa su tako dobar san, umerena fizička aktivnost i pravilna i zdrava ishrana veoma bitni faktori za jak odbrambeni sistem organizma.
Da bi imunitet bio na zadovoljavajućem nivou, treba unositi što veći broj minerala i vitamina koji nam manjkaju tokom zimskih dana, a količinu možete nadoknaditi šumećim tabletama koje su prijatnog ukusa i lako se apsorbuju u organizmu.
Ipak, najbolji način unošenja vitamina jeste voće i povrće, pogotovo južno voće bogato vitaminom C poput kivija, narandži, limuna i grejpfruta, od kojih možete napraviti finu voćnu salatu „zalivenu“ medom.
Takođe, jedan od vidova odbrane jeste topla šolja čaja, a najefikasnije je da ga popijete čim uđete u toplu prostoriju. Ukoliko želite da ga zasladite, učinite to s medom koji je mnogo zdraviji od običnog šećera, ali limun nemojte ubacivati u vreo čaj jer na taj način gubi vitaminska svojstva, već sačekajte da se čaj prohladi.

Med umesto leka
Kafena kašičica meda ima 64 kalorija, dok kašičica šećera ima oko 50. Ipak, šećere u medu i najosetljiviji stomaci lako pretvaraju u glukozu. Iako med ima više kalorija od šećera, kada se konzumira s toplom vodom pomaže da se nakupljene masnoće u organizmu brže svare. Takođe, med u kombinaciji s limunom ili cimetom pomaže da se lakše smrša. Pojedina istraživanja su dokazala da med pospešuje performanse sportista, tako što održava nivo šećera u krvi koji nam daje snagu tokom treninga i pomaže opravak mišića posle vežbanja. Takođe, med je pun minerala i vitamina, ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo, pa se može koristiti i kao prirodni antiseptik. S obzirom na to da u sebi sadrži supstancu koja eliminiše slobodne radikale iz organizma, med potpomaže i jačanje imuniteta.

Čaj dobar za srce i raspoloženje
Prema najnovijim istraživanjima, dobro je piti do osam šoljica čaja na dan. Naučnici tvrde da omiljeno britansko piće pomaže u borbi protiv srčanih bolesti, poboljšava rad mozga i produžava životni vek. Nutricionista Keri Rakston uporedila je rezultate 47 različitih istraživnja i izvela svoje zaključke. Ona smatra da kofein u kafi i čaju umanjuje rizik od srčanog udara, a podstiče dobro raspoloženje. Optimalan unos kofeina za odraslog čoveka je 400 mg na dan, što je ekvivalent osam šoljica čaja ili četiri kafe. Doktorka Rakston smatra da je čaj dobar i za decu, ali mora da bude ograničen na 95 mg, to jest dve male šoljice čaja.









576
poruka na forumu
34 295



post # 46 | 11.03.2012 , 10:16 PM

Imam i ja slican problem samo ne takve simptome meni sporije nokti rastu i ruke pocrvene u jesen i do leta mi tako :) pio sam neku aloa veru jako je fuj ukus ali pomaze :) probaj to ako se jos proizvodi ja sam to morao da narucujem

>>> NEMAM LEVU CIPELU <<<









10395
poruka na forumu
4891 18209



post # 47 | 20.09.2013 , 6:45 PM

Quote (sandra1000)
Ja muku mucim sa imunitetom, sta god da jedem ili pijem to nedaje nikakvo poboljsanje. U poslednje dve godine sam postala toliko osetljiva da kako izadjem na hlano mene stomak zaboli, ako se neko razboli i ja se razbolim i to deset puta gore, pila sam sve moguce vitamine i jela voce i povrce i nista, a ma bas se nista ne desava. Pre jedno mesec dana kad sam ujutru sutala sva super i vec oko 12-13 h mi se slosilo i eto temperatura 41. I niko nije znao sta mi bi. Nezmam sta da radim

Ma džabe jedeš voće i povrće kad tu nigde nema fizičke aktivnosti. Pored zdrave ishrane i trening ubaci mila, pa ćeš videti rezultate. Mora da se vežba ma koliko te to mrzi da radiš... Najbolje ujutru. Imaš na yt-u kardio vežbe koliko hoćeš. Njih sam navela jer ih ja radim. Pored ovoga ubaci 30-45 min trčanja, biciklu i vijaču i tvoj organizam će ti biti veoma zahvalan. Još jedan motiv da počneš sa ovim jeste zategnuto telo. Jel bi volela da imaš lepo oblikovane noge, ruke, zadnjicu? ;) Molim lepo onda.
Ne sećam se kad sam zadnji put imala temperaturu i uopšte grip. Jedino mi usta ispucaju kad stiže jesen, kad temperature naglo padnu, kiša, vetar... -.-








85
poruka na forumu
7 30



post # 48 | 20.09.2013 , 11:47 PM

Imam i ja slican problem sa imunitetom, ali onda popijem Totenhemu, odnosno ampulice sa gvozdjem i to rastvorim u vodu, popijem, i posle i bolje jedem i sve. Bolje se osecam. Takodje tu Totenhemu preporucujem devojkama u onim danima, zato sto izgube puno krvi. Poz!  yes

sanjchy905



Forum » Lepota i Zdravlje » Zdravlje » Imunitet
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Search: