Download

Početna » Programi » Kancelarija

Scribus


  glasova: 1
Besplatan download



veličina: 70.1 MB
licenca: Freeware
skidanja: 986
autor: Moonchild
datum: 25.10.2013





Opis:

Scribus je besplatan program za pripremu za štampu. Pomoću ovog programa možete raditi kompletnu pripremu za štampu za kompleksne magazine, knjige, plakate, postere itd. Ne postoji kombinacija teksta i slika koju Scribus ne može sa lakoćom da postigne.
Program je objavljen pod GNU General Public licencom v2, što znači da je u potpunosti besplatan za ličnu i poslovnu upotrebu.
Scribus podržava rad sa većinom poznatih bitmap formata, kao što su: TIFF, JPEG i Adobe Photoshop(PSD). Vektorska grafika je takođe podržana i importovani fajl može biti može biti direktno otvoren za izmene.
Lista podržanih formata je zaista duga, a neki od njih su: Encapsulated PostScript(EPS), SVG, Adobe Illustrator(AI) i Xfig. Profesionalna podešavanja uključuju CMYK paletu boja, i rad sa ICC-om(International Color Consortium).
Program nudi opciju da krajni rezultat eksportujete u PDF visoke rezolucije, koji kasnije možete sa lakoćom odštampati. PDF podrška ukjlučuje: transparenciju, enkripciju, interaktivna PDF polja, anotacije(beleške) i bookmarks(linkovani sadržaj).
Scribus vam nudi opciju da direktno importujete fajlove OpenOffice-a, kao i Microsoft Office-a, PDB (Palm OS) i HTML formate(iako ovde postoje neka ograničenja).
Korisnički intefejs programa je dosta sličan Adobe Illustratoru, pa ako ste veće radili u ovom programu, lako će te se navići na Srcibus. Ako ste početnik u ovoj oblasti, u početku će vam sve biti konfuzno, ali Scribus je toliko moćna alatka, da vredi da odvojite vreme i savladate njegovu upotrebu. Scribus online help će pomoći svakome da reši bilo koju nedoumicu u vezi ovog programa.
Scribus je moćan besplatan alat za pripremu za štampu i slobodno možemo reći da se odlično nosi sa skupim komercijalnim programima iz ove oblasti, kao što su: Adobe PageMaker, PagePlus, QuarkXPress ili Adobe InDesign.

Sistemska zahtevnost:
Windows 2000/XP/Vista/7


Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

KATEGORIJE
Audio [46]
Desktop [26]
Grafika [25]
Internet [65]
Kancelarija [37]
Komunikacija [17]
Korisni [89]
Linux [27]
Programiranje [25]
Sigurnost [59]
Video [32]
Zabavni [15]


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti