Download

Početna » Programi » Korisni

DAEMON Tools Lite


  glasova: 2
Besplatan download



veličina: 13.4 Mb
licenca: Freeware
skidanja: 1192
autor: Deki87
datum: 20.02.2013





Opis:

DAEMON Tools Lite je besplatan program za pokretanje DVD/CD image faljova. Po instalaciji, program dodaje virtuelni DVD čitač na vaš računar i na taj način vam omogućava da pokrenete bilo koji DVD/CD image fajl.

A šta je to uopšte DVD/CD image? Mnoge video igre, filmovi ili programi neće uopšte raditi ako ih ne pustite sa originalnog DVD-a ili CD-a. Kada hoćete da napravite kopiju tog DVD-a, imate dva rešenja. Prvo je da narežete identičnu kopiju(clone) DVD-a na drugi prazan DVD, a drugo je da napravite image pomoću programa za rezanje Ashampoo Burning Studio. Dakle DVD/CD image je u stvari identična kopija ili ti klon vašeg DVD-a, snimljena kao fajl na hard disku vašeg računara. Taj image fajl onda možete da učitate u virtelni DVD čitač pomoću DAEMON Tools Lite-a i on će raditi isto kao i vaš originalni DVD.

To je odlično rešenje na notebook-ovima koji nemaju fizički CD-/DVD-ROM disk, a i upotreba image fajlova umesto fizičkog DVD/CD uređaja znatno štedi bateriju na laptopovima.

Za razliku od drugih programa za pokretanje CD/DVD image falova, pomoću DAEMON Tools-a možete direktno da narezujete učitane image fajlove ili da ih testirate da li su pravilno napravljeni pre rezanja. DAEMON Tools Lite radi sa većinom formata image fajlova, a između ostalih podržava i Alcohol120%-Image fajlove (MDS-fajlove), RMPS i NRG(Nero image fajlove).

Instalacija kao i upotreba programa je krajnje jednostavna. Da učitate image fajl u DAEMON Tools Lite, kada ste pokrenuli program, samo kliknite desnim klikom(kao na slici ispod) na virtuelni CD-/DVD-ROM uređaj, a zatim levim klikom na “Mount”, nađite image fajl na vašem računaru i kliknite na “Open”. To je to, image fajl je ubačen u virtelni CD-/DVD-ROM i spremni ste da ga koristite kao i orginalni DVD od koga je napravljen.

DAEMON Tools Lite je po nama najbolje besplatno rešenje za pokretanje DVD/CD image fajlova, def. ima našu preporuku, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP/2003/Vista/Server 2008/7


Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

KATEGORIJE
Audio [46]
Desktop [26]
Grafika [25]
Internet [65]
Kancelarija [37]
Komunikacija [17]
Korisni [89]
Linux [27]
Programiranje [25]
Sigurnost [59]
Video [32]
Zabavni [15]


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti