Kombinacija akcije i survival horora u igri Resident Evil 6 obećava dramatično horor iskustvo. Hronološki priča igre započinje 24.12.2012. u izmišljenoj južnoevropskoj zemlji Edoniji. Jake Muller, plaćenik i sin pokojnok bioteroriste Alberta Weskera, pobegao je od vlasti tokom bio-terorističkog napada. Tokom njegove avanture, uortačio se sa agentom Sherry Birkin, koja je preživela napad u Raccoon Cityju. Istovremeno kapetan Chris Redfield iz centra za procenu opasnosti od bioterorizma, i njegova ekipa u kojoj je i Piers Nivans, bore se protiv inficiranih neprijatelja i novog virusa. Međutim, njih je napala Ada Wong, koja radi za Neo-Umbrella kompaniju, koja je pobila većinu članova centra za bioterorizam upotrebom sprave za ubrizgavanje novog virusa C-virusa, i sve ih je pretvorila u čudovišta, osim Chrisa i Piers. Nakon šest meseci, predsednik SAD-a Adam Benford je odlučio da i zvanično otkrije istinu o nesreći u Raccoon Cityju iz 1998.godine sa nadom da će to zaustaviti ponovne aktivnosti bioterorista. Pored predsednika je u tom trenutku bio njegov lični prijatelj Leon Kennedy, agent i preživeli iz Raccoon Cityja, kao i Helena Harper, agent tajne službe. Tada se desio i novi bioteroristički napad koji je predsednika pretvorio u zombija, tako da je Leon morao da ga ubije i tada započinje njegova kampanja u borbi protiv zombija i za uništavanje C-virusa.

U međuvremenu, Chris se vratio na dužnost, pošto je zbog incidenta u Edoniji dao otkaz i odao se piću kako bi zaboravio šta se desilo, i zajedno sa Piers i novim timom odlazi u kineski grad Lanshiang koji je takođe na udaru bioterorista. Pošto ni jedna zemlja na planeti nije bezbedna i pošteđena napada, celokupnu svetsku populaciju je ujedinio zajednički strah da možda više nema nade za svet. Šesti nastavak igre Resident Evil ponovo povezuje više razlličitih priča u jednu opširniju koju igrači treba da razreše iz različitih perspektiva. Igrači treba da odaberu jedan od tri scenarija koji imaju povezane priče, ali svaka ima drugačiji dizajn. Svaki scenario prati jednog od tri glavna junaka, Leona S. Kennedyja, Chris Redfielda i Jake Mullera. Svaki od njih ima svoju partnerku koju kontroliše ili kompjuterski AI ili neki drugi igrač i zajedno igraju u lokalnom ili online multiplayeru. Igrač koji igra sam može u bilo koje doba da pozove nekog drugog igrača da mu se pridruži u online igranju, a inventari su ovog puta odvojeni jedan od drugog. Četvrti scenario se otključava nakon što igrači završe ove tri kampanje, i u njemu se oni nalaze u ulozi Ade Wong, koja nema partnera. U igri postoji i Mercenary mod u kome se igrači bore protiv gomile neprijatelja koji nailaze sa svih strana, kao i Agent Hunt mod u kome igrač može da kontroliše bilo kog neprijatelja u igrama nekih drugih igrača.



Igrači mogu brzo da pokupe oružje ili da ga promene. Takođe je moguđe da se igrači kreću i istovremeno ciljaju na metu svojim vatrenim oružjem. Nova odlika su tablete pomoću kojih igrači mogu da obnove svoje zdravlje i energiju pritiskom na jedan taster. Više tableta se može proizvesti pronalaženjem biljaka. Kada pronađete različite biljke i sačuvate ih pre nego što one mutiraju, možete od njih napraviti više tableta. Ako je jedan igrač na izmaku energije, ima malo vremena da pokuša da se odbrani dok ne naiđe njegov partner koji će ga oživeti. Ako neki od igrača nastrada, igra se vraća na poslednju snimljenu poziciju. Igra ima nekoliko vrsta glavnih neprijatelja, uključujući zombije i potpuno novog protivnika po imenu J'avo. Za razliku od zombija, J'avo mogu da se međusobno dogovaraju i da pripreme plan napada, mogu da koriste oružje i da se međusobno leče i oživljavaju. Pojedini neprijatelji ostavljaju za sobom poene kada ih ubijete i njih možete da pokupite i potrošite ih na nadogranju efikasnosti oružja, municije i slično. Tri nadogranje mogu da se odrade i one se odnose na sve kampanje. Različitim problemima na koje nailazite treba drugačije pristupiti, kao na primer, pucanje u zomije, vrebanje kroz vrata ili pokušaji da locirate ključ na nekom vozilu.

Međutim, kada počnete da igrate igru, shvatićete da je ova akciona pucačina u stvari samo gomila quick-time scena koje se nižu jedna za drugom. Da igra pokušava da bude film je očigledno u skoro svakom aspektu gameplaya. Puno igara dramatizuje svoje scene kroz produžene cutscene, a možda najbolji primer za to je igra Metal Gear Solid koju često spominju zbog podužih filmskih scena. Puno cutscena nije problem sam po sebi, ali često prekidaju tok gameplaya i to je najslabija tačka igre Resident Evil 6. U sekvencama koje traju u proseku pet minuta, dešava se sledeće: aktivira se cutscena, krećete se pet sekundi, i ponovo se aktivira cutscena, otvorite vrata, odradite QT situaciju, odgledate odmah zatim novu cutscenu, pucate na mutirana stvorenja, i onda ne radite ništa dok čekate da vaš koop partner završi neke svoje zadatke pre nego što nastavite dalje. Tokom tih sekvenci, kamera menja poziciju nebrojeno mnogo puta, a vi ste primorani da se jedno vreme krećete veoma sporo, i više puta ćete videti ekran sa porukom Mrtvi ste, nakon čega morate ponovo da odigrate sekvencu pitajući se sve vreme šta ste mogli da uradite da sprečite smrt. QT događaji koji su toliko učestali da čak i smetaju. Prsti vam moraju biti uvek u pripravnosti za brzo pritiskanje tastera kada uletite u ovakvu scenu, a mnoge od njih zahtevaju nadljudsku brzinu, dok neke nemaju ujednačeni ritam. A kada uspete, začujete jak fijuk i vidite blještavu kružnu erupciju koja vam odvuče pažnju od dramatične animacije.



Ovi problemi se javljaju u sve četiri kampanje igre, mada svaka kampanja menja svoj fokus i ton, i u svakoj od njih se igra kooperativno, osim kada se nalazite u ulozi Ade Wong. U kampanji Leona Kennedyja, igrate ili kao Leon ili kao Helena Harpe, pridošlica, dok se vaš partner nalazi u ulozi drugog igrača iz tandema, ili to mesto zauzima AI lik. Leonov kampanja je najtradiconalnija, i podseća na četvrto i peto poglavlje serijala zbog misterioznih lokacija poput jezivog groblja i gradskih ulica prepunih zombija. U kampanji koja inspiraciju traži u vojničkim pucačinama, Chris Redfield se pridružuje operativki BSAA-a, po imenu Piers Nivens i na ratnim ulicama pucaju na zaražene protivnike i ogromne bossove. Kampanja Jake Mullera i Sherry Birkin je najviše od svih fokusirana na skriptovane događaje i nedostaje joj tematska povezanost sa ostale tri kampanje. Kratak uvod vas upoznaje sa osnovnom mehanikom, koja je uglavnom identična kroz sve kampanje, a uvod služi i kao upozorenje za ono što će doći. Kamera u igri stalno menja uglove i često vas dovede u nezgodnu poziciju, na pogrešno mesto, pa nemate kontrolu čak i tokom QT scena ili dok ste u sred pucnjave. Ovakvi trenuci su brojni u igri i imaju veoma loš uticaj na vašu partiju. Ako igrate sami, AI partneri odlično rade svoj posao, i znaju šta treba da rade i kuda da idu. Ima nekoliko dobrih ideja kada je kooperativno igranje u pitanju, kao što je deo u kome igrač pliva kako vi umakao razjapljenoj vilici perastog čudovišta, dok njegov partner mora da ga ubije. Međutim, ove dobre ideje su loše sprovedene u delo, jer u tom istom delu, na primer, cilj misije može da bude u suprotnosti sa onim što igra traži od vas da uradite. U drugim situacijama, jedan igrač nema šta da radi već samo čeka, dok drugi igrač pokušava da uništi bioorgansko oružje, otvori vrata ili spusti merdevine. U većini kooperativnih akcija igra zahteva samo da zajedno otvorite neka vrata, a njih ima veoma mnogo u ovoj igri.

Između cutscena, QT scena i kooperativnog razbijanja vrata, igrači treba da ubijaju mutante. Osnovna mehanika je slična onoj u ostalim pucačinama iz trećeg lica, ali sa elementima koji su bili karakteristični za Igre Resident Evil 4 i 5. Kamera se nalazi tik iza vaših leđa, pokreti poput preskakanja i saginjanja zavise od situacije i nisu uvek mogući. Pucanje u mutante često izaziva nove mutacije: pojave se razne izrasline na vratovima neprijatelja koji nasrću na vas, ili se grozna mala stvorenja stvaraju na neprijateljima i odvajaju potom od domaćina kako bi preplavili pod. Protvnike možete da isprebijate ili išutirate, mada bilo da izaberete borbu sa distance ili priđete sasvim blizu, reakcije neprijatelja su odgovarajuće, i padaju preko ostalih zaraženih dok pokušavaju da izbegnu paljbu iz vašeg oružja. Mercenary mod omogućuje igračima da se suprotstave talasima neprijatelja i da pobiju što više njih pre nego što istekne vreme. Veoma je loše od igre to što ona stalno gleda da vas odvoji od akcije. Jedan jedini metak iz snajpera vas može oboriti na zemlju, i vi možete ili da se podignete na noge i ponovo se postavite na mesto ili da ležite na tlu i pucate dok ne dođe pravi trenutak za ustajanje. Ako vas obore u Jakeovoj kampanji na zaleđenoj nizbrdici, to znači da ćete skliznutii skroz do dna i moraćete ponovo da se penjete, a pre nego što možete ponovo da preuzmete kontrolu nad svojim likom, morate da odgledate podugačke animacije do kraja, što je karakteristično za Capcom igre. Većinu elemenata survival horora igra je zapostavila.



Igra nije mnogo teška. Na srednjem nivou težine, možete lako da prođete pored neprijatelja ili da ih pesnicama isprebijate do smrti bez problema. Ne morate toliko često da brinete o municiji. Jedina situacija u kojoj se može desiti da ostanete bez nje je kada se borite sa bossom koji upija metkove kao sunđer, jer u borbenoj areni nema municije za sakupljanje. Nećete često da gubite živote zbog težine izazova, ali u više situacija nećete moći da izbegnete smrt. Na primer, skoro bez ikakvog upozorenja neko vozilo se može zaleteti kroz barikadu, i ako se vi nađete njemu na putu, u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu, to je kraj. Kada se pojavi lavina, onda kada je ne očekujete i ne znate da može da se pojavi, možda nećete imati dovoljno vremena da okrenete svoj snoumobil i odvezete se od opasnosti. Ali ovo uopšte nije izazovna scena koja od vas zahteva veštine, već izgleda jeftino, i kvari igru. Iako nije survival horor igra, Resident Evil 6 ipak ima neke napete trenutke koji su dobro urađeni. U Leonovoj kampanji, munje na mračnom groblju mogu da vas dobro zastraše u par navrata, a pojavljivanje čuvenih Resident Evil pasa podseća vas na bolja izdanja iz ove franšize. Na sličan način utiče i poseta staroj katedrali.

Igra se najbolje pokazala kada su u pitanju naracija i zvuk. Glasovna gluma je veoma dobra i svako osećanje zvuči realistično, a cutscene zavređuju posebnu pažnju i pohvalu za način na koji su odrađene. Na žalost, njih ima i previše u igri tako da mogu čak da naruše gameplay. Sve u svemu, Resident Evil 6 je pokupio različite elemente koji možda nemaju mnogo smisla ili zajedničkog pravca. Igra ima dobru priču i to je ono zbog čega bi mogla da opstane kod najvernijih ljubitelja ovog serijala. ">

Igre

Početna » Igre » Akcija, Avantura

glasova: 31






Resident Evil 5 (2009)

Žanr: Akcija, Avantura

Izdavač: Capcom

Razvojni tim: Capcom

Datum izlaska: 13. mart 2009.

OPIS

Kombinacija akcije i survival horora u igri Resident Evil 6 obećava dramatično horor iskustvo. Hronološki priča igre započinje 24.12.2012. u izmišljenoj južnoevropskoj zemlji Edoniji. Jake Muller, plaćenik i sin pokojnok bioteroriste Alberta Weskera, pobegao je od vlasti tokom bio-terorističkog napada. Tokom njegove avanture, uortačio se sa agentom Sherry Birkin, koja je preživela napad u Raccoon Cityju. Istovremeno kapetan Chris Redfield iz centra za procenu opasnosti od bioterorizma, i njegova ekipa u kojoj je i Piers Nivans, bore se protiv inficiranih neprijatelja i novog virusa. Međutim, njih je napala Ada Wong, koja radi za Neo-Umbrella kompaniju, koja je pobila većinu članova centra za bioterorizam upotrebom sprave za ubrizgavanje novog virusa C-virusa, i sve ih je pretvorila u čudovišta, osim Chrisa i Piers. Nakon šest meseci, predsednik SAD-a Adam Benford je odlučio da i zvanično otkrije istinu o nesreći u Raccoon Cityju iz 1998.godine sa nadom da će to zaustaviti ponovne aktivnosti bioterorista. Pored predsednika je u tom trenutku bio njegov lični prijatelj Leon Kennedy, agent i preživeli iz Raccoon Cityja, kao i Helena Harper, agent tajne službe. Tada se desio i novi bioteroristički napad koji je predsednika pretvorio u zombija, tako da je Leon morao da ga ubije i tada započinje njegova kampanja u borbi protiv zombija i za uništavanje C-virusa.

U međuvremenu, Chris se vratio na dužnost, pošto je zbog incidenta u Edoniji dao otkaz i odao se piću kako bi zaboravio šta se desilo, i zajedno sa Piers i novim timom odlazi u kineski grad Lanshiang koji je takođe na udaru bioterorista. Pošto ni jedna zemlja na planeti nije bezbedna i pošteđena napada, celokupnu svetsku populaciju je ujedinio zajednički strah da možda više nema nade za svet. Šesti nastavak igre Resident Evil ponovo povezuje više razlličitih priča u jednu opširniju koju igrači treba da razreše iz različitih perspektiva. Igrači treba da odaberu jedan od tri scenarija koji imaju povezane priče, ali svaka ima drugačiji dizajn. Svaki scenario prati jednog od tri glavna junaka, Leona S. Kennedyja, Chris Redfielda i Jake Mullera. Svaki od njih ima svoju partnerku koju kontroliše ili kompjuterski AI ili neki drugi igrač i zajedno igraju u lokalnom ili online multiplayeru. Igrač koji igra sam može u bilo koje doba da pozove nekog drugog igrača da mu se pridruži u online igranju, a inventari su ovog puta odvojeni jedan od drugog. Četvrti scenario se otključava nakon što igrači završe ove tri kampanje, i u njemu se oni nalaze u ulozi Ade Wong, koja nema partnera. U igri postoji i Mercenary mod u kome se igrači bore protiv gomile neprijatelja koji nailaze sa svih strana, kao i Agent Hunt mod u kome igrač može da kontroliše bilo kog neprijatelja u igrama nekih drugih igrača.



Igrači mogu brzo da pokupe oružje ili da ga promene. Takođe je moguđe da se igrači kreću i istovremeno ciljaju na metu svojim vatrenim oružjem. Nova odlika su tablete pomoću kojih igrači mogu da obnove svoje zdravlje i energiju pritiskom na jedan taster. Više tableta se može proizvesti pronalaženjem biljaka. Kada pronađete različite biljke i sačuvate ih pre nego što one mutiraju, možete od njih napraviti više tableta. Ako je jedan igrač na izmaku energije, ima malo vremena da pokuša da se odbrani dok ne naiđe njegov partner koji će ga oživeti. Ako neki od igrača nastrada, igra se vraća na poslednju snimljenu poziciju. Igra ima nekoliko vrsta glavnih neprijatelja, uključujući zombije i potpuno novog protivnika po imenu J'avo. Za razliku od zombija, J'avo mogu da se međusobno dogovaraju i da pripreme plan napada, mogu da koriste oružje i da se međusobno leče i oživljavaju. Pojedini neprijatelji ostavljaju za sobom poene kada ih ubijete i njih možete da pokupite i potrošite ih na nadogranju efikasnosti oružja, municije i slično. Tri nadogranje mogu da se odrade i one se odnose na sve kampanje. Različitim problemima na koje nailazite treba drugačije pristupiti, kao na primer, pucanje u zomije, vrebanje kroz vrata ili pokušaji da locirate ključ na nekom vozilu.

Međutim, kada počnete da igrate igru, shvatićete da je ova akciona pucačina u stvari samo gomila quick-time scena koje se nižu jedna za drugom. Da igra pokušava da bude film je očigledno u skoro svakom aspektu gameplaya. Puno igara dramatizuje svoje scene kroz produžene cutscene, a možda najbolji primer za to je igra Metal Gear Solid koju često spominju zbog podužih filmskih scena. Puno cutscena nije problem sam po sebi, ali često prekidaju tok gameplaya i to je najslabija tačka igre Resident Evil 6. U sekvencama koje traju u proseku pet minuta, dešava se sledeće: aktivira se cutscena, krećete se pet sekundi, i ponovo se aktivira cutscena, otvorite vrata, odradite QT situaciju, odgledate odmah zatim novu cutscenu, pucate na mutirana stvorenja, i onda ne radite ništa dok čekate da vaš koop partner završi neke svoje zadatke pre nego što nastavite dalje. Tokom tih sekvenci, kamera menja poziciju nebrojeno mnogo puta, a vi ste primorani da se jedno vreme krećete veoma sporo, i više puta ćete videti ekran sa porukom Mrtvi ste, nakon čega morate ponovo da odigrate sekvencu pitajući se sve vreme šta ste mogli da uradite da sprečite smrt. QT događaji koji su toliko učestali da čak i smetaju. Prsti vam moraju biti uvek u pripravnosti za brzo pritiskanje tastera kada uletite u ovakvu scenu, a mnoge od njih zahtevaju nadljudsku brzinu, dok neke nemaju ujednačeni ritam. A kada uspete, začujete jak fijuk i vidite blještavu kružnu erupciju koja vam odvuče pažnju od dramatične animacije.



Ovi problemi se javljaju u sve četiri kampanje igre, mada svaka kampanja menja svoj fokus i ton, i u svakoj od njih se igra kooperativno, osim kada se nalazite u ulozi Ade Wong. U kampanji Leona Kennedyja, igrate ili kao Leon ili kao Helena Harpe, pridošlica, dok se vaš partner nalazi u ulozi drugog igrača iz tandema, ili to mesto zauzima AI lik. Leonov kampanja je najtradiconalnija, i podseća na četvrto i peto poglavlje serijala zbog misterioznih lokacija poput jezivog groblja i gradskih ulica prepunih zombija. U kampanji koja inspiraciju traži u vojničkim pucačinama, Chris Redfield se pridružuje operativki BSAA-a, po imenu Piers Nivens i na ratnim ulicama pucaju na zaražene protivnike i ogromne bossove. Kampanja Jake Mullera i Sherry Birkin je najviše od svih fokusirana na skriptovane događaje i nedostaje joj tematska povezanost sa ostale tri kampanje. Kratak uvod vas upoznaje sa osnovnom mehanikom, koja je uglavnom identična kroz sve kampanje, a uvod služi i kao upozorenje za ono što će doći. Kamera u igri stalno menja uglove i često vas dovede u nezgodnu poziciju, na pogrešno mesto, pa nemate kontrolu čak i tokom QT scena ili dok ste u sred pucnjave. Ovakvi trenuci su brojni u igri i imaju veoma loš uticaj na vašu partiju. Ako igrate sami, AI partneri odlično rade svoj posao, i znaju šta treba da rade i kuda da idu. Ima nekoliko dobrih ideja kada je kooperativno igranje u pitanju, kao što je deo u kome igrač pliva kako vi umakao razjapljenoj vilici perastog čudovišta, dok njegov partner mora da ga ubije. Međutim, ove dobre ideje su loše sprovedene u delo, jer u tom istom delu, na primer, cilj misije može da bude u suprotnosti sa onim što igra traži od vas da uradite. U drugim situacijama, jedan igrač nema šta da radi već samo čeka, dok drugi igrač pokušava da uništi bioorgansko oružje, otvori vrata ili spusti merdevine. U većini kooperativnih akcija igra zahteva samo da zajedno otvorite neka vrata, a njih ima veoma mnogo u ovoj igri.

Između cutscena, QT scena i kooperativnog razbijanja vrata, igrači treba da ubijaju mutante. Osnovna mehanika je slična onoj u ostalim pucačinama iz trećeg lica, ali sa elementima koji su bili karakteristični za Igre Resident Evil 4 i 5. Kamera se nalazi tik iza vaših leđa, pokreti poput preskakanja i saginjanja zavise od situacije i nisu uvek mogući. Pucanje u mutante često izaziva nove mutacije: pojave se razne izrasline na vratovima neprijatelja koji nasrću na vas, ili se grozna mala stvorenja stvaraju na neprijateljima i odvajaju potom od domaćina kako bi preplavili pod. Protvnike možete da isprebijate ili išutirate, mada bilo da izaberete borbu sa distance ili priđete sasvim blizu, reakcije neprijatelja su odgovarajuće, i padaju preko ostalih zaraženih dok pokušavaju da izbegnu paljbu iz vašeg oružja. Mercenary mod omogućuje igračima da se suprotstave talasima neprijatelja i da pobiju što više njih pre nego što istekne vreme. Veoma je loše od igre to što ona stalno gleda da vas odvoji od akcije. Jedan jedini metak iz snajpera vas može oboriti na zemlju, i vi možete ili da se podignete na noge i ponovo se postavite na mesto ili da ležite na tlu i pucate dok ne dođe pravi trenutak za ustajanje. Ako vas obore u Jakeovoj kampanji na zaleđenoj nizbrdici, to znači da ćete skliznutii skroz do dna i moraćete ponovo da se penjete, a pre nego što možete ponovo da preuzmete kontrolu nad svojim likom, morate da odgledate podugačke animacije do kraja, što je karakteristično za Capcom igre. Većinu elemenata survival horora igra je zapostavila.



Igra nije mnogo teška. Na srednjem nivou težine, možete lako da prođete pored neprijatelja ili da ih pesnicama isprebijate do smrti bez problema. Ne morate toliko često da brinete o municiji. Jedina situacija u kojoj se može desiti da ostanete bez nje je kada se borite sa bossom koji upija metkove kao sunđer, jer u borbenoj areni nema municije za sakupljanje. Nećete često da gubite živote zbog težine izazova, ali u više situacija nećete moći da izbegnete smrt. Na primer, skoro bez ikakvog upozorenja neko vozilo se može zaleteti kroz barikadu, i ako se vi nađete njemu na putu, u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu, to je kraj. Kada se pojavi lavina, onda kada je ne očekujete i ne znate da može da se pojavi, možda nećete imati dovoljno vremena da okrenete svoj snoumobil i odvezete se od opasnosti. Ali ovo uopšte nije izazovna scena koja od vas zahteva veštine, već izgleda jeftino, i kvari igru. Iako nije survival horor igra, Resident Evil 6 ipak ima neke napete trenutke koji su dobro urađeni. U Leonovoj kampanji, munje na mračnom groblju mogu da vas dobro zastraše u par navrata, a pojavljivanje čuvenih Resident Evil pasa podseća vas na bolja izdanja iz ove franšize. Na sličan način utiče i poseta staroj katedrali.

Igra se najbolje pokazala kada su u pitanju naracija i zvuk. Glasovna gluma je veoma dobra i svako osećanje zvuči realistično, a cutscene zavređuju posebnu pažnju i pohvalu za način na koji su odrađene. Na žalost, njih ima i previše u igri tako da mogu čak da naruše gameplay. Sve u svemu, Resident Evil 6 je pokupio različite elemente koji možda nemaju mnogo smisla ili zajedničkog pravca. Igra ima dobru priču i to je ono zbog čega bi mogla da opstane kod najvernijih ljubitelja ovog serijala.


SISTEMSKI ZAHTEVI

CPU - Intel PentiumD / AMD Athlon64
RAM - 1 GB
VGA - NVIDIA GeForce 6800 / ATI HD 2400 Pro 256 MB




0   Spam
^^^^^Mixi^^^^^   (09.05.2013 9:41 PM) [Sadrzaj]
Preporucujem Ljubiteljima Horor Akcija. :igrice: 

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti