Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Oktobar » 2

Bajern se igrao sa Sitijem, ludnica u Torinu, PSŽ bacio Benfiku na kolena!
Derbi drugog kola Lige šampiona trebalo je da bude odigran u Mančesteru, ali kako je na Itihadu igrao samo Bajern, dok su fudbaleri Sitija statirali i posmatrali rapsodiju evropskog prvaka koji je slavio sa 3:1. Poptuno lud meč odigran je u Torinu gde su Juventus i Galatasaraj podelili bodove (2:2), dok je Pari Sen Žermen očitao lekciju srpskoj Benfiki sa 3:0, isto kao i Olimpijakos na gostovanju Anderlehtu. Junajted je ispustio prednost na gostovanju Šahtjoru pa je morao da se zadovolji podelom plena (1:1), a Real je deklasirao Kopenhagen sa 4:0. Srpski reprezentativac Zoran Tošić bio je čovek odluke u pobedi moskovskog CSKA nad Plzenom od 3:2.

Grupa A: Junajted nije uspeo da odnese bodove iz Donjecka, Sosijedad pao u Leverkuzenu

Posle dva poraza u Premijer ligi, od gradskog rivala Sitija i Vest Bromviča, Mančester junajted je otišao u Donjeck na megdan ambicioznom Šahtjoru, koji je najavio da će probati da iskoristi uzdrmanost ostrvskog giganta.

To je najavio i Jaroslav Rakicki, ali je u 18. minutu očajno ispratio akciju Felainija po desnom boku, propustio je priliku da preseče pas ka Velbeku, koji je sa peterca zakucao loptu u mrežu.

U nastavku je asistenta Felainija zamenio veteran Rajan Gigs, Vidić je igrao u tandemu sa Smolingom, a Junajted je poklekao u 76. minutu, kada je Tajson na asistenciju Rakickog doneo bod Šahtjoru.

U drugom meču u ovoj grupi, sastale su se poražene ekipe iz prvog kola - Bajer je u Leverkuzenu dočekao Real Sosijedad, igrao konkretno, i u prvom minutu nadoknade otpor Španaca slomio je Rolfes.

Posle slobodnog udarca koji je izveo Sam, šutirao je i naterao Brava da interveniše, ali golman Sosijedada nije uspeo da uhvati loptu, pa je Rolfes natrčao i plasirao loptu u mrežu.

U nastavku je start Hilberta nad Velom u šesnaestercu Bajera skupo koštao ekipu Samija Hipije. Upravo Vela je bio penaldžija, odbranio je njegov šut Leno, ali nije uspeo da zaustavi njegov nalet posle odbijene lopte. Imao je više šansi Bajer, a ponovo je gol "pao" tek u nadoknadi. Prvi trijumf u Ligi šampiona doneo im je Hegeler, i to u 92. minutu.

Grupa B: Manćiniju debitantski bod na klupi Galate protiv Juvea, Ronaldo slomio otpor Kopenhagena u Madridu

Galatasaraju je u krizi rezultata bila potrebna šok-terapija, pa je ceh platio trener Fatih Terim. Njega je u ponedeljak zvanično zamenio Roberto Manćini, nije pošteno ni "zagrejao klupu", a u prvom meču čekao ga je Juventus u Torinu.

Šampion Italije se u poslednjih nekoliko mečeva provlačio u Seriji A, protiv Kopenhagena u Ligi šampiona je šokantno remizirao, a u prvom poluvremenu je Bonući bio krivac za primljen gol. Očajnom intervencijom servirao je loptu Drogbi, koji nije odbio poklon, obišao je Bufona i poslao loptu u mrežu za vođstvo tima iz Istanbula.

Uspeli su tek iz penala u 78. minutu preko Vidala da izjednače, Kvaljarela je u 87. minutu doneo preokret, ali nije dugo trajala radost u Torinu. Praktično u prvom sledećem napadu, Drogba je bio koban kao asistent, a Bulut je sprečio trijumf i doneo važan bod Galati pošto je umešno prebacio Bufona poslavši loptu o zemlju njemu iza leđa.

Kopenhagen je ohrabren remijem sa Juventusom otišao u Madrid na megdan Realu, spreman da pruži veliki otpor i "skupo proda kožu". Uspevali su da se drže do 21. minuta, kada je lider "kraljevskog kluba" Kristijano Ronaldo na svom 100. evropskom meču udarcem glavom došao do 54. gola u Ligi šampiona.

Mogao je i danski tim da izjednači, posle jednog šuta Modrić se poslužio rukom da interveniše sa gol-linije, ali arbitri ništa nisu signalizirali. Usledio je gol Reala za špice - Benzema je petom dodao Di Mariji, a on rabonom centrirao Ronaldu za novi pogodak.

Tada je i Kopenhagen potpuno pao, a Di Marija je posle sjajne asistencije postigao efektan gol sa distance. U 90. minutu, Argentinac je sjajnu partiju krunisao još jednim golom za ubedljivih 4:0 i povratak dobre atmosfere nakon poraza od Atletika u gradskom derbiju.

Grupa C: PSŽ za poluvreme rastužio srpsku Benfiku, Mitrović promašio penal u debaklu

Parižani su dočekali Benfiku, u kojoj su mesto u startno mesto dobili srpski reprezentativci Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić i Filip Đuričić, i već u petom minuta došli su do vođstva. U glavnoj ulozi bio je Zlatan Ibrahimović, lako je ispala odbrana rivala, a švedski reprezentativac je pas Van der Vila iskoristio da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Trijumf Pari Sen Žermena je najavaio Markinjoš 20 minuta kasnije, posle pasa Matuidija golman Benfike Moraeš je samo odbio loptu do Markinjoša, kome nije bilo teško da povisi na 2:0.

Sudbinu lisabonskog kluba u ovom meču zapečatio je Ibrahimović drugim golom - pas Mote je bio idealan, a kapiten "svetaca" je bio najviši u skoku. Tokom prvog dela igre, Fejsu je zbog povrede zamenio Gomeš, a drugo poluvreme počeo je Lazar Marković umesto Filipa Đuričića.

U 66. minutu u igru je ušao i Miralem Sulejmani umesto Gaitana, Benfika nije uspevala da dođe do počasnog gola, a PSŽ se zadovoljio učinjenim.

Poput Parižana, Olimpijakos je bio ubedljiv na gostovanju Anderlehtu, za koji je meč počeo Aleksandar Mitrović, a na klupi je ostao Luka Milivojević. U junaka pobede od 3:0 izrastao je Mitroglu koji je postigao het-trik, a tragičar je postao srpski reprezentativac Mitrović.

Posle gola Mitroglua za 1:0, imao je bivši špic Partizana priliku u 24. minutu da iz penala vrati tim u meč, ali je njegov šut u donji levi ugao pročitao Himenez. To je skupo koštalo domaćine u nastavku, promašaje domaćina kaznio je Mitroglu u 56. minutu, a nade Anderlehta ugasio je 20 minuta pre kraja utakmice.

Grupa D: Bajern se poigravao sa Sitijem, Tošić blistao u pobedi CSKA

Bajern je u Mančesteru pokazao ko je i zašto evropski prvak. Puleni Pepa Gvardiole su uništili Siti u igračkom smislu i pravo je čudo kako su imali samo gol prednosti do odmora, ali su do kraja potpuno demonstrirali svoju snagu.

Krenuli su Bavarci ofanzivno od samog starta i poveli već u sedmom minutu. Rafinja je fenomenalno promenio stranu i pronašao Riberija koji se vrlo brzo namestio na udarac iskosa sa leve strane i snažnim šutem sa nekih 25 metara pogodio donji levi ugao gola Harta.

Siti je završio prvo poluvreme bez prave šanse i sa samo jednim udarcem u okvir gola Nojera, dok su gosti iz Minhena sve vreme vršili pritisak i kontrolisali igru na Itihadu. Nadmoć Bajerna se ogleda i broju od 250 uspešnih dodavanja, gde se vidi Gvardiolina ruka, dok su "građani" držali loptu u svom posedu svega 33 odsto vremena.

Ni u nastavku se slika nije drastično promenila, već je Bajern na ubedljiv način potvrdio da će odneti ceo plen. Iako se početkom drugog dela očekivala ofanziva domaćina, presekla ih je nova lopta u mreži Harta.

Neverovatna dijagonala Dantea sa polovine gostiju stigla je do Milera koji se na desnoj strani iskrao Klišiju, zaobišao golmana Sitija i povećao prednost 2:0, pa je u 56. minutu postalo jasno da nema ništa od derbija.

Četiri minuta kasnije Roben je dotukao grogiranog rivala pošto je Fernandinjo izgubio loptu na sredini, Kros je pronašao Holanđanina, a on predriblao Nastastića i poslao snažan udarac sa desne strane u bliži ugao, pa je Hart uspeo samo da izbije loptu do stative, nakon čega je ona odsela u mreži.

Puleni Manuela Pelegrinija su do kraja samo uspeli da ublaže poraz, a konačnih 1:3 u 80. minutu na semaforu je ispisao rezervista Negredo sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Bilo je to kasno buđenje "građana" koji su stekli brojčanu nadmoć u poslednja četiri minuta jer je isključen Džerom Boateng, ali se sve završilo na pokušaju Davida Silve koji je iz slobodnjaka uzdrmao prečku.

Srpski reprezentativac Zoran Tošić bio je čovek odluke u pobedi moskovskog CSKA nad Plzenom od 3:2 (2:1). Iako je češki tim prvi poveo, popularni "Bambi" je kreirao preokret golom i asistencijom i tako doneo "armejcima" prvi ovosezonski trijumf u elitnom takmičenju.

Navijači CSKA su doživeli "hladan tuš" već u četvrtom minutu, udarac Petržele je izblokirao Ignaševič, ali se Rajtoral našao na pravom mestu i doveo goste u vođstvo. Radost igrača Plzena nije dugo trajala, jer je izjednačenje usledilo već u 19. minutu. Musa je sa leve strane proigrao Tošića koji je jedva zahvatio loptu, ali dovoljno da ona zakači Prohažku na putu do mreže i uhvati golmana Kozačika na "krivoj" nozi.

Srpski krilni napadač je zadavao najviše muka odbrani rivala, lako je bežao čuvarima, da bi u 29. minutu povukao jednu kontru i pravovremeno uposlio Hondu na levoj strani koji je efektno poslao loptu u donji desni ugao za preokret. Moskovljani su poveli sa 3:1 čudnim autogolom Reznika koji je pod pritiskom Tošića vratio loptu svom golmanu, a on je neočekivano propustio u mrežu.

Tako je CSKA osigurao trijumf, a Plzen je u naletima u samom finišu samo uspeo da ublaži poraz preko Bakoša.

IZVOR


Nikolakuzzz
02.10.2013
1053
glasova: 0





0   Spam
Ammir   (03.10.2013 10:13 PM) [Sadrzaj]
Jedna jedina rijec kojom se Juve moze opisati ove sezone a to je " ŽABARI! "

0   Spam
Lap-T0P   (03.10.2013 6:55 PM) [Sadrzaj]
e ovo su vijesti  brows

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti