Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 16

Barsa ima novog Mesija, čudo od deteta iz Koreje
Leo Mesi je u najboljim igračkim godinama, a u čuvenoj školi fudbala Barselone već spremaju naslednika za nezadrživog argentinskog driblera. Južnokorejski biser Sung Vu Li ima samo 15 godina (rođen 6. januara 1998. godine) i sjajnim partijama u kadetima B Barselone neodoljivo podseća na Mesija.

Vu Li je 2012. godinu završio sa četiri postignuta pogotka u meču sa Tortosom (7:0), da bi isti golgeterski učinak imao i u prvom duelu u Novoj godini protiv Kornelje (8:1). U poslednje tri utakmice 11 puta je pogađao mreže rivala, a kako navode katalonski mediji, po stilu igre neodoljivo podseća na Mesija.

Supertlalentovani Korejac stigao je Barselonu pre godinu i po dana. Kažu da je više od ubice. Oni koji ga porede sa najboljim fudbalerom planete tvrde da je Vu Li izuzetno brz, đavolski intelingentan u igri sa loptom i bez nje, nezadrživ u duelima "jedan na jedan"... Idol mu, međutm, nije Leo, već sunarodnik Park Đi Sung, bivše krilo Mančester jaunjteda, a sada uzdanica Kvins Park Rendžersa.

Skauti Barselone zapazili su Sung Vu Lija na "Danone kupu" u Južnoj Africi. Poslednji test prošao je na "Kupu Katalonije" koji je organizovala škola fudbala Hrista Stoičkova. Li je igrao za korejski nacionalni tim ispod 12 godina koji je savladao Barsu sa 3:2. Njegova adaptacija bila je teška zbog jezika, ali je vremenom postao ljubimac saigrača. Postigao je 38 golova na 29 utakmica u pionirima, a trenutno briljira u kadetskom uzrastu.

Zapamtite ime Sung Vu Li! Možda će se jednog dana izgovarati sa strahopoštovanjem kao što danas širom planete odzvanja ime čarobnjaka sa loptom Lionela Mesija.

IZVOR


Barca1899
16.01.2013
553
glasova: 2





0   Spam
intimenfrizuren   (17.01.2013 2:49 AM) [Sadrzaj]
opet neki mali diktator iz koreje

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti