Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 16

BEKAM U PENZIJI: Pogledajte 65 najlepših golova "zlatnog dečka" engleskog fudbala! (VIDEO)
Proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam objavio je da se povlači po završetku sezone. Svega nekoliko dana posle najave penzionisanja legendarnog menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona, koji ga je afirmisao kao igrača, Bekam se odlučio na isti korak.


Po završetku angažmana u američkoj MLS, vremešni fudbaler (38 godina) u januaru je potpisao za Pari Sen Žermen. Prebogati šeici ne bi žalili para da ga zadrže, ali Englez, koji je parisku platu uplaćivao u dobrotvorne svrhe, zaključio je da je bilo dosta.

- Zahvalan sam Pari Sen Žermenu što mi je pružio mogućnost da nastavim, ali osećam da je sada pravi trenutak da završim karijeru, dok još igram na najvišem nivou – rekao je Bekam, a prenosi BBC.

- Da mi je neko rekao dok sam bio dečak da ću igrati i osvajati trofeje za klub koji sam odmalena voleo, Mančester junajted, nastupati za reprezentaciju Engleske više od 100 puta i biti član još nekih najvećih svetskih klubova, rekao bih mu da fantazira. Srećan sam što sam ostvario snove – izjavio je Bekam.

Englez je sa Mančester junajtedom osvojio triplu krunu 1999, Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup i izabran je iste godine kao drugi u glasanju za Zlatnu loptu iza Brazilca Rivalda. Ukupno je šest puta sa Junajtedom bio prvak Engleske, uz dva FA kupa i Interkontinentalni kup. Kao igrač Reala osvojio je titulu 2007, sa Los Anđeles Galaksijem osvajao je titule 2011. i 2012. Sa reprezentacijom nije imao toliko sreće, i sa njim i bez njega Englezi konstantno podbacuju na velikim takmičenjima.

Bekam će biti zapamćen kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji “najvažnije sporedne stvari na svetu”, a bio je specijalista i za kornere pošto je imao sjajan centaršut.

IZVOR




Bosankaaa
16.05.2013
571
glasova: 1





-1   Spam
Ammir   (17.05.2013 8:44 AM) [Sadrzaj]
Jedan od zlatnih galaktikosa Real Madrida. :)

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti