Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 11

Čelsi se klanja Lampardu, "plavci" u LŠ, dva isključenja na Vila parku!
Fudbaleri Čelsija preokretom su savladali Aston Vilu u Birmingemu sa 2:1 u prvom meču 37. kola Premijer lige, čime su plavci osigurali bar četvrto mesto i put u kvalifikacije u Ligu šampiona.

Čelsi je mogao sam sebi da zakomplikuje situaciju i vrati se samo sa bodom sa Vila parka, ali su u svojim redovima imali Frenka Lamparda, dvostrukog strelca koji je "plavcima" doneo veliki trijumf u 88. minutu vrlo uzbudljivog meča. Ujedno, postao je i najbolji strelac u istoriji kluba sa 203 gola.

Mogli su puleni Rafe Beniteza mnogo ranije da reše pitanje pobednika, pošto su imali dovoljno šansi. Prvu je imao Demba Ba kada je iskosa sa leve strane prebacio loptu preko prečke, dok je Vila prvu priliku pretvorila u vođstvo. Benteke je bio neuhvatljiv za Kejhila u 14. minutu, skoro od centra se stuštio ka Čehu i lako ga matirao.

Osam minuta kasnije mogli su "plavci" do izjednačenja kada je Mata odlično izbacio Dembu Ba pred Guzana, ali je napadač Čelsija šutirao pravo u golmana domaćih. Na isteku pola časa igre iz slobodnjaka je odlično tukao i Lampard, ali je Guzan uz pomoć stative sačuvao svoju mrežu.

Pred sam odlazak na odmor Ramireš je neoprezno podigao nogu i šutnuo Agbonlahora zbog čega mu je Li Mejson pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Nisu dugo gosti bili brojčano slabiji, pošto je nakon 10 minuta igre u nastavku Benteke slično kao Ramireš udario Terija i takođe zaradio isključenje.

To je dalo krila "plavcima", pa su u 58. minutu anulirali zaostatak - Azar je prepustio loptu Lampardu, a on je levon nogom sa distance poslao pod prečku. Iskusni vezista je u heroja izrastao dva minuta pre kraja, kada je kao mnogo puta ove sezone spasao Čelsi i zatresao mrežu rivala iz peterca posle akcije po levoj strani.

Tako je Lampard postigao svoj 203. gol u omiljenom dresu i postao najbolji strelac u istoriji kluba, prestigavši Boba Tamblinga, a posebno je raspoložen protiv Vile kojoj je dao 13. gol, najviše od svih ekipa u Premijer ligi.

Pre toga, čini se da je Čelsiju poništen čist pogodak u 71. minutu kada je opet Ba bio u centru pažnje, a Vestvud izbacio loptu kada je verovatno prešla gol liniju.

Bane Ivanović je igrao u redovima pobednika od 77. minuta kada je zamenio povređenog Džona Terija.

IZVOR


Nikolakuzzz
11.05.2013
501
glasova: 1





+1   Spam
Lap-T0P   (11.05.2013 5:30 PM) [Sadrzaj]
dobar ba onaj Ba ... :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti