Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 12

Dan za pamćenje: Old Traford ispratio Ser Aleksa u legendu uz poruku "Nastaviće se"
Ser Aleks Ferguson je u nedelju, 12. maja 2013, poslednji put izveo ekipu Mančester junajteda na teren Old Traforda u ulozi trenera slavnog kluba. Svi na stadionu, uključujući i rivala, igrače Svonsija, ovacijama su pozdravili slavnog stručnjaka koji je rešio da svoju fantastičnu karijeru fudbalskog stratega privede kraju. Završio je na "teatru snova" pobedom od 2:1 i šampionskim peharom u rukama.

Aleks Ferguson je u Mančester junajted stigao 1986, posle kratkotrajne selektorske karijere na kormilu Škotske. Od tada je vodio Junajted na 1.497 utakmica, ostvario je 893 pobede, 337 remija i 267 poraza, uz gol razliku 2:761:1.359 (+1.402). Osvojio je 13 puta Premijer ligu, a šampionsko slavlje zbog novog pehara otpočelo je i pre pretposlednjeg kola, a poslednjeg "domaćeg" nastupa Junajteda u ovoj sezoni.

Igrači obe ekipe formirali su špalir ispred tunela koji vodi iz svlačionica, sačekavši da se Ferguson pojavi. A njemu nije bilo svejedno. Uzdahivao je pred izlazak na igralište, nije mu bilo lako zbog onoga što sledi, ali je, uz neizbežnu žvaku, ovaj 71-godišnjak izašao na teren "teatra snova" i osmehom pozdravio sve koji su mu se divili.

Nasmejan, pozdravio je i gostujuću, i svoju ekipu čiji je kapiten bio Nemanja Vidić, a potom otišao da podeli autograme vernim navijačima, koji su se, neretko sa suzom u očima, opraštali od voljenog menadžera. To što se Ser Aleks seli u direktorsku fotelju kluba u kome završava trenersku karijeru nije umanjilo intenzitet emocija svih na Old Trafordu.

Oprostio se i Skols

U 66. minuta meča sa Svonsijem, iz igre je izašao Pol Skols. Legenda Mančester junajteda je po poslednji put nastupio pred publikom na Old Trafordu, a ovacijama je ispraćen u legendu. I ne čudi: za Junajted je igrao 716 puta, bio strelac u 155 navrata, a osvojio je 11 titula Premijer lige, tri FA kupa, dva Liga kupa, pet puta Komjunuti šild, dve Lige šampiona, i po jedan Interkontinentalni kup i FIFA klupsko prvenstvo sveta.

U narednih šest godina na klupi slavnog kluba Fergusona će zameniti dosadašnji trener Evertona, Dejvid Mojes. Kako je upravo Fergi odabrao svog naslednika, i ne čudi što je na Old Trafordu, sa posljne strane stadiona, stajala poruka: "Nastaviće se".

IZVOR




Nikolakuzzz
12.05.2013
763
glasova: 1





+5   Spam
Unique   (12.05.2013 10:17 PM) [Sadrzaj]
Legenda :)

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti