Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Maj » 16

Derbi samo na papiru: Real stotkom i sa +38 ponizio Barsu za finale Evrolige!
Veliki španski derbi u drugom polufinalu fajnal-fora bio je to samo na papiru, jer je Real demolirao Barselonu sa 100:62 (20:20, 25:17, 28:11, 27:14), pa će se Madriđani sa Makabijem (nedelja, 20 časova) boriti za titulu Evrolige u Milanu.

"Kraljevići" su bili glavni favoriti da se popnu na krov Evrope i tu ulogu su apsolutno opravdali, Katalonci su ljutom rivalu parirali samo u prvom četvrtini, a ostatak meča je protekao u magiji pulena Pabla Lasa.

Serhio Rodrigez i saigrači su se poigravali kao što su to učinili mnogo puta ove sezone i uz atraktivne poteze došli do cilja, a sa 100 postignutih poena ponizili Barsu u borbi za finale elitnog evropskog takmičenja.

Barselona je nešto bolje ušla u meč i serijom 10:0 se odlepila na 4:12, ali je to gotovo bilo sve od nje. Ljulj je prekinuo nalet protivnika, pridružili su mu se Rudi Fernandez i Sloter kao akteri alej-upa, razigrao se i Mirotić, da bi na scenu stupio i Rodrigez.

MVP Evrolige je trojkom vratio prednost Realu (19:18), a prva četvrtina je završena nerešeno 20:20. To je bio samo kratkotrajni trzaj Barse, pošto je popularni El Ćaćo novim pogotkom iza linije 6,75 uz dva penala uvećao je prednost, da bi Mejri zakucavanjem zatvorio seriju 11:0 u uvodna četiri minuta druge deonice za dvocifreno vođstvo od 31:20.

Barseloni nije bilo nikakve pomoći, jer je i Fernandez ušao u seriji koševa, a u trećeoj četvrtini su Burusis i Rodrigez nastavili da rešetaju koš katalonskog tima, čiji su igrači samo nemoćno mogli da posmatraju rapsodiju "kraljevića".

Prednost Reala je sve do sredine treće četvrtine bila između 10 i 15 razlike, da bi onda usledila eksplozija Madriđana koji su od 56:47 ušli u čudesnu seriju 32:5, u samom finišu došli i do maksimalnih +39 (98:59), a tačku na demoliranje i stotku stavio je polaganjem Džejsi Kerol.

Svi članovi drugog finaliste osim Dijeza upisali su se u strelce, a prednjačili su Rodrigez sa 21 (4/5 trojke, šest asistencija) i Nikola Mirotić sa 19 poena, Fernandez je ubacio 12, a Ljulj i Rejes po 11. U Barseloni je samo Ante Tomić bio dvocifren sa 16 poena.

U nedelju je u Milanu najpre meč za treće mesto od 17 časova između CSKA i Barselone, dok će se za tron Evrope tri sata kasnije boriti Real i Makabi.

IZVOR


Nikolakuzzz
16.05.2014
592
glasova: 0





0   Spam
MaRe_Bre   (21.05.2014 10:50 AM) [Sadrzaj]
ma real bolji

0   Spam
Ammir   (17.05.2014 0:18 AM) [Sadrzaj]
Real je predominantan u kosarci :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti