Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Jul » 17

Dolce & Gabanna, marka koja je osvojila svet
Inicijalu D&G svako poznaje na celom svetu. Dolce & Gabanna je najpoznatija modna, ali i parfemska marka, bez obzira što su Domenico Dolce i Stefano Gabanna tek 1985. godine otvorili čuvenu modnu kuću u Milanu. Otac Dolce-a je bio šef u jednoj modnoj kompaniji, gde je i sam Dolce radio i upoznao se sa kreatorskim poslovima. Naknadno je završio školu, a kasnije se upoznao sa Gabannom, koji je po struci bio grafičar. U privatnom životu su isto predstavljali jedan par, a u poslovnom životu su uz dana u dan postizali sve veće uspehe, pogotovo sa prvom kolekcijom koja je bila jedinstvena i neobična na svoj način.

Njihova kompanija danas poseduje tri različita brenda. Dolce & Gabanna predstavlja ekskluzivniju i skuplju liniju za dame i gospoda, D&G je fokusiran na mlađu publiku i na tinejdžere, prodaju odeće i aksesoare po pristupačnijim cenama, dok je treći brend D&G Junior za najmlađe, do 13 godina. Njihova odeća je jedinstvenog kroja i ne žele da kopiraju ni jedan trend ili modu, veoma su razigrane, ali ujedno i klasične, elegantne i bezvremene.



Madonna je svakidašnji gost u kompaniji Dolce & Gabanna, pošto već godinama reklamira njene proizvode. Svoje parfeme, takođe, isključivo prezentuju pomoću slavnih ličnosti poput Scarlett Johannson, Monica Bellucci, Naomi Campbell ili Matthew McConaughey, koji se pojavljuju u reklamnim spotovima ili bilbordima ove čuvene marke.

Prvi parfem se pojavljuje na svetskom tržištu 1992. godine. Javnost i zvezde su bile oduševljene sa novim mirisom D&G za žene. Klasična, intenzivna i ženstvena aroma spada u red aldehidno cvetnih nota. Intenzivno se osećaju citrusni akordi koji su ublaženi sa cvetnim aromama raznih latica. Nakon dve godine su predstavili i muški par ovog prefinjenog mirisa za ležerne i muževne džentlmene. Energična svežina se zahvaljuje citrusima, a aromatično srce sjedinjuje ljutu aromu bibera i cvetnu svežinu lavande i žalfije. 1997. godine kreiraju jednu novu kompoziciju, By Man za muškarce, a zatim 1999. godine njegov par za žene By Woman. Ovi parfemi su bili provokativni i divlji mirisi upakovani u bočice sa životinjskim motivima koji su još više istakli intenzivno pulsirajući karakter same arome.

2001. godine je Light Blue ženska verzija mirisa doneo posebno veliki uspeh kompaniji D&G. U suštini prouzrokovao je bitne promene u svetu parfema. Do tad niko nije uspeo da na taj jedinstven način sjedini voćne i cvetne arome. Parfem je i dan danas na prvoj poziciji svih top lista najboljih mirisa. Veoma je svež, lagan i prozračan sa punim sočnim akordima citrusa. Preporučuje se ležernim ženama koje vole miris vazdušnog povetarca i vlažnost morskog talasa. 2009. godine promovišu jednu posebnu kolekciju koja je inspirisana tarot kartama. Parfemi su predstavljeni kao uniseks i svaka je na svoj način različit. Svaki miris predstavlja jednu temu ili priču, a reklamiraju ga top modeli. I za sam kraj da izdvojimo jednu intenzivnu aromu iz One kolekcije, najpopularniju The One za žene. Karakterističan parfem privlači pažnju i ističe unutrašnji svet prave dame. Orijentalna cvetno voćna kompozicija je topla, senzibilna koja u sebi sadrži nežne puderaste tragove vanile.

http://www.parfemizatebe.com/

IZVOR


Unique
17.07.2013
1801
glasova: 4





-2   Spam
Psychooo   (17.07.2013 0:57 AM) [Sadrzaj]
Dzabe sve ovo, kad Kinezi dominiraju... xD

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti