Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Maj » 31

Džeko bolji od Drogbe za pobedu BiH, Toresov promašaj karijere minut posle gola
U okviru priprema za Mundijal u Brazilu, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedila je Obalu Slonovače sa 2:1, Urugvaj je sa 1:0 bio bolji od Severne Irske, dok je najviše pogodaka bilo u pobedi Čilea nad Egiptom sa 3:2. Branioci titule, reprezentativci Španije, sa 2:0 su trijumfovali protiv Bolivije.

Dva gola Edna Džeka bila su dovoljna da se savladaju "slonovi" u Sent Luisu, a selektoru Safetu Sušiću isplatila se taktika sa formacijom 4-2-3-1. Povela ne Bosna i Hercegovina u 16. minutu kad je golgeter Mančester sitija dočekao loptu posle odbitka, a u povisio je u 53. minutu udarcem sa oko 20 metara.



Didije Drogba je u igru ušao tek u 63. minutu umesto Traorea, a postavio je konačan rezultat iz slobodnog udarca tokom sudijske nadoknade vremena. Jedino što može zabrinuti Sušića je povreda Kolašinca, zamenjenog Salihovićem već u 19. minutu, a u drugom poluvremenu izvršio je još pet izmena, koliko ih je bilo i u taboru rivala.

Španija je igrala protiv Bolivije čiji je otpor slomljen tek u 51. minutu iz penala, a u centru pažnje bio je Fernando Tores. Hladnokrvno je izveo penal laganim plasiranjem po sredini, a samo minut kasnije, zabeležio je neverovatan promašaj u pokušaju da lobuje golmana:



Drugi gol bio je delo Andresa inijeste, čije je elegantno plasiranje u mrežu sa distance golman Kinonez mogao samo pogledom da isprati. Visente del Boske je meč počeo sa postavom Reina, Moreno, Martinez, Pike, Aspilikueta, Ćavi, Ituraspe, Kazorla, Mata, Tores i Pedro, da bi u nastavku šansu dao Albiolu, Busketsu, Delofeu, Fabregasu, Inijesti i Silvi. Na meču, Ituraspe i Delofeu su postali 40. i 41. debitant u trofejnoj eri Visentea del Boskea.

Urugvajci i dalje strepe i prate kako protiče oporavak najboljeg igrača Premijer lige Luisa Suareza, a u prijateljskom meču pobedili su Severnu Irsku golom rezerviste Stuanija.



On je na početku drugog poluvremena zamenio Dijega Forlana, i bio je koban za rivale u 61. minutu na asistenciju Kavanija čemu je prethodila sjajna finta zvezde PSŽ-a.

Čileanci su već posle 16 minuta gubili od Egipta sa 2:0 golovima Salaha i Kamara, a Dijaz je do poluvremena postigao pogodak, da bi Vargas doneo izjednačenje.

Nisu hteli izabranici Horhea Sampaolija da iznevere navijače pred odlazak na Mundijal, pa je Vargas u 78. minutu pravovremeni pas Sančeza iskoristio za drugi pogodak i trijumf.

Quote
Prijateljski mečevi:
Španija - Bolivija 2:0 (0:0)
(Tores 51p, Inijesta 84)
Urugvaj - Severna Irska 1:0 (0:0)
(Stuani 61)
BiH - Obala Slonovače 2:1 (1:0)
(Džeko 17, 53 - Drogba 91)
Čile - Egipat 3:2 (1:2)
(Diaz 26, Vargas 60, 78 - Salah 12, Kamar 16)


IZVOR


Ammir
31.05.2014
710
glasova: 3





0   Spam
Ammir   (31.05.2014 10:50 AM) [Sadrzaj]
Zato si Torres i zamjenjen Costom...

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti