Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Jun » 23

Španija protiv Italijana u polufinalu, Urugvaj se osmicom zagrejao za Brazil
Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je Nigeriju sa 3:0 i zauzela prvo mesto u B grupi sa maksimalnih devet bodova, pa će u polufinalu Kupa konfederacija igrati protiv Italije, drugoplasirane iz grupe A. Među četiri najbolje selekcije plasirao se i Urugvaj, koji je sa 8:0 ispratio simpatične fudbalere Tahitija.

Selektor evropskih i svetskih prvaka Visente del Boske nastavio je sa praksom menjanja golmana, pa je mrežu u duelu sa Nigerijom čuvao Viktor Valdez. Španci su krenuli silovito i već u trećem minutu poveli preko Đordija Albe koji je krunisao fantastičnu akciju.

Plesala je "furija" na momente kao u najboljim danima, poigravao se Andres Inijesta, a ispromašivao Roberto Soldado, koji je mogao da postigne bar jedan gol iz dve izgledne šanse.



Mogao je i Sesk Fabregas da uveća prednost do kraja poluvremena, ali ga je stativa u tome sprečila. Nigerijci su pretili samo sporadično i najavili deo potencijala, dok su Španci osigurali trijumf u 62. minutu.

Samo tri minuta nakon što je zamenio Soldada, Fernando Tores je sjajno reagovao na centaršut Pedra sa leve strane, glavom zatresao mrežu za 2:0 i probio se na prvo mesto liste strelaca sa pet pogodaka. Konačan rezultat postavio je Đordi Alba, pošto je "varkom" zaobišao golmana Enjeamu i stavio tačku.



Španci će se za finale Kupa konfederacija boriti sa Italijanima, dok je Urugvaj zakazao megdan sa domaćinom Brazilom posle lakih 8:0 protiv nejakog Tahitija. Obe reprezentacije su meč završile sa desetoricom, jer su isključeni Skoti kod pobednika zbog dva žuta kartona, odnosno Ludivion na drugoj strani.

Iako je ubojiti trio Kavani-Suarez-Forlan ostao na klupi, to se ni malo nije osetilo u igri Urusa. Blistao je Abel Hernandez, napadač Palerma, koji je postigao čak četiri gola. Mrežu simpatičnih Tahićana zatresao je već u drugom minutu i tako najavio ubedljiv trijumf svoje ekipe.

Da se za duel sa "kariokama" zagreju "osmicom" pobrinuli su se još Perez, Lodeiro i rezervista Luis Suarez, koji se dva puta upisao u strelce. Njihov meč je na programu 26. juna, a dan kasnije će igrati Španija i Italija.



IZVOR


Nikolakuzzz
23.06.2013
420
glasova: 1





0   Spam
Ammir   (24.06.2013 10:02 AM) [Sadrzaj]
Tahiti jedina repka na kupu koja igra srcem , proslavljaju gol kao da su osvojili Svjetsko Prvenstvo. :)

+2   Spam
MostWantedMan   (24.06.2013 0:24 AM) [Sadrzaj]
Nekako mi je žao Tahitija. Samo kad se setim kako su prelepo proslavili onaj gol koji su dali Nigeriji. Dragi su mi Tahićani. Nek' im je sve najbolje.

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti