Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 27

Het-trik Novaka na Australijan openu za rekord i novu stranicu istorije tenisa!
Novak Đoković nastavio je sa ispisivanjem stranica istorije tenisa! I dalje je šampion Australijan opena, pošto je po drugi put odbranio titulu na prvom Grend slemu sezone, pobedivši Endija Mareja sa 6:7(2:7), 7:6(7:3), 6:3, 6:2! Svojim 21. uzastopnim trijumfom u Melburnu srpski teniser oborio je i rekord Ivana Lendla, trenera protivnika u finalu, koji je imao trijumf više na ovom turniru od 1989. do 1991. godine! Novak je ovaj trofej osvojio i 2008. godine, pa se sa četiri prva mesta na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa Andre Agasijem i Rodžerom Federerom!

Novak Đoković i Endi Marej počeli su meč u skladu sa ulogom. Za srpskog tenisera izazov je bilo osvajanje trećeg Australijan opena u nizu, Mareja potvrda da osvajanje US opena nije bila slučajnost, i da drugim uzastopnim Grend slemom napravi novi poredak u svetskom tenisu.

Videlo se na početku bolje servisom vlada Marej, prva dva gema koja je servirao osvojio je bez ijednog poena prepuštenog Đokoviću. Na 3:2 prvi teniser sveta dolazi čak do četiri brejk lopte, ali ih ne koristi. Već u sledećem gemu na Marejev servis imao je novu priliku za brejk, koju ne realizuje.

Neiznuđene greške su potom koštale Novaka seta, jer je zahvaljujući njima, nestrpljivosti i pribranosti Mareja uspeo da odigra katastrofalan taj-brejk. Izgubio ga je sa 7:2.

Drugi set se nastavio serijom koja je u brojkama najrečitija - čak 13:2 je bio odnos poslednjih poena, pa je Marej došao nadomak prvog brejka na meču sa 40:0 pri 1:0 u gemovima. Ipak, Novak je anulirao prednost u neverovatnim, maratonskim razmenama udaraca, uspevši da održi tempo sve do novog taj-brejka.

Veći problem od dobre igre Mareja srpskom teniseru je predstavljala nedovoljna konkretnost u napadu, a zatim i gubitak nerava i samopouzdanja. Iznenadio je i sve na Rod Lejver Areni kad je jednu lopticu posle auta šutnuo u publiku.
Pred odlučujući momenat u drugom setu, Marej je uzeo medicinski tajm-aut zbog problema sa stopalom. Posle kraće pauze koja je prijala i Đokoviću da obuzda temperament, za nijansu je bio bolji od Mareja u prethodnom taj-brejku: oduzeo mu je servis za 3:2, zatim opet kako bi povisio na 6:3, i poentirao za izjednačenje u setovima.

Neizvesnost u trećem setu trajala je do Novakovih 4:3. Skoro treći sat igre primakao se kraju, i po prvi put na meču viđen je brejk! Čak 40:0 imao je prvi teniser sveta, uspeo je drugu brejk loptu da iskoristi, a zatim i bez greške servira za vođstvo od 2:1 u setovima, ostavivši Mareja bez ijednog poena u gemu.

Četvrti set brzo se pretvorio u rutinsko "privođenje posla" kraju. Posle 1:1, Novak je napravio dva brejka, što je izludelo Mareja. Psihofizički pad Britanca obeležio je nastavak meča, dok je Đokovićev karakter podsetio na meč protiv Vavrinke u četvrtom kolu. Sa poslednjim izlivima besa i grimasama Mareja, sve je bilo jasno: Novak - Endi, 6:7(2:7), 7:6(7:3), 6:3, 6:2!



IZVOR


Nikolakuzzz
27.01.2013
404
glasova: 1





+1   Spam
lukacar95bre   (27.01.2013 9:21 PM) [Sadrzaj]
Svaka mu cast, kraljina najveca! :)

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti