Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 7

HIT PIĆE: Votka od kravljeg mleka
Pravu pomamu među zvezdama šoubiznisa izazvao alkoholni napitak od mleka, izum jednog britanskog seljaka..

Četrdesetsedmogodišnji farmer Džesjon Barver, iz Dorseta u Engleskoj, proveo je tri godine usavršavajući magični alkoholni napitak – votku od kravljeg mleka! Danas se za bocom pića sa “Black Cow” etiketom otimaju zvezde kao što su Elizabet Harli i “Džejms Bond” Danijel Krejg.



Barber je na ideju o ovako jednoj neobičnoj votki došao gledajući dokumentarac o sibirskoj oblasti Tuva, gde lokalno stanovništvo već generacijama destilira mleko od jedne vrste govečeta – jaka.I Pošto ga je ova ideja zaintrigirala, odlučio je i sam da se oproba u pravljenju votke, kako bi našao novu upotrebnu vrednost za hektolitre mleka koje mu svakodnevno donosi njegovih 250 krava koliko ih ima na svojoj farmi.

Trebalo mu je tri duge godine da bi proces proizvodnje doveo do perfekcije, ali se isplatilo! Stručnjaci za hranu i piće, naprosto su oduševljeni “Black Cow” votkom.



Proces proizvodnje počinje tako što, on najpre pusti da se sveže, neobrano mleko mleko razloži na kajmak i surutku. Kajmak iskoristi da bi od njega napravio sir, dok surutku pusti da se, pomoću specijalne vrste kvasca za pretvaranje šećera u alkohol, fermentiše u pivo. Nakon destilacije, ovo mlečno pivo prolazi kroz specijalni proces mućenja. Konačni rezultat je trostruko filtrirana i ručno flaširana fotka, koju eksperti opisuju kao “izuzetno pitko piće, sa jasnim kremastim karakterom”.

Kako prenose britanski mediji Džejsonu Barberu ovo nije prvi put da eksperimentiše sa izmišljanjem alkoholnih pića. Štaviše, svojevremeno je bio izbačen iz gimnazije kada su ga otkrili kako u neiskorišćenom podrumu pokušava da napravi alkoholni napitak fermentacijom soka od pomorandže.



Međutim, zašto se opredelio baš za votku? Kako sam tvrdi, ovaj ruski izum jedini je alkohol koji ga ujutro ne ostavlja s teškim mamurlukom.

Otkako se pojavila na tržištu “Black Cow” votka kupi samo pozitivne kritike od eminentnih stručnjaka i nalazi se na meniju najuglednijih britanskih restorana. Boca od 0,7 l prodaje se po ceni od nekih 33 evra, dok je flašu od pola litre moguće nabaviti već za 27 evra.

IZVOR


Bosankaaa
07.04.2013
563
glasova: 1





0   Spam
intimenfrizuren   (08.04.2013 12:49 PM) [Sadrzaj]
grrrrrrrrrrrrrr

0   Spam
Deniro_Bre   (07.04.2013 7:55 PM) [Sadrzaj]
pff

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti