Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 28

Igrači Lejkersa zamenili uloge i šokirali Oklahomu, Karmelo ubacio devet trojki
Ako iko privlači pažnju u NBA ligi ove sezone, a kandidata za to ima na pretek, onda su to Los Anđeles Lejkersi. Slavni klub je bio u rasulu, pretio da obori sopstvene negativne rekorde i ostane bez plej-ofa, ali se onda nešto desilo. Nešto prilično čudno. Igrači Lejkersa počeli su da igraju atipično za sebe, a odlično za ekipu: "zamenivši uloge" uspeli su da pobede vice-šampiona, Oklahoma Siti Tander, sa 105:96.

Obično bi Lejkersi dvadeset do trideset svojih napada na meču, a dešavalo se i preko 40, završili pokušajem Kobija Brajanta da poentira. Brajant, međutim, drugi put u nizu igra potpuno drugačije: šutira malo, a asistira mnogo. Stiv Neš, veteran koji je upravo doveden da bi razigravao saigrače - počeo je sumanuto da pogađa. Pau Gasol, planetarna košarkaška zvezda iz Španije - potpuno se privikao na ulogu rezerve i počeo da briljira kao "šesti čovek". Dvajt Hauard, doveden kao najdominantniji centar lige, od večito nezadovoljnog, kome reč "sebično" nije bila strana, počeo je da propoveda važnost timskog duha. Sve to bilo je dovoljno da se dobije i moćna Oklahoma.



Brajant je protiv Tandera šutnuo tek 12 puta, a uz osam pogodaka iz igre imao je čak 14 asistencija, ali i devet skokova. Neš je u poslednjih pet i po minuta ubacio sedam od svojih 17 poena, a Gasol je trijumfu doprineo sa 16 poena. Oklahoma, koja je u prethodna 44 ovosezonska nastupa izgubila samo deset puta, bila je prilično nemoćna u "Stejpls centru", gde su Lejkersi preuzeli vođstvo šest i po minuta pre kraja, a onda uspeli da ga sačuvaju, sprečivši u preostalom delu utakmice da zvanično najbolji košgeter NBA lige iz prošle sezone, Kevin Durant, postigne poene.



Durant je meč završio sa 35 poena, a Rasel Vestbruk, koji je promašio svojih osam uvodnih šuteva, a 12 od prvih 13, na kraju je imao 17 poena, 13 asistencija i devet skokova.



No, nisu samo Lejkersi i Oklahoma u noći između nedelje i ponedeljka priredili zanimljiv meč ljubiteljima NBA lige.



Karmelo Entoni je postigao čak devet trojki, a 12,5 sekundi pre kraja pogotkom i dodatnim slobodnim bacanjem omogućio da Njujork sa 106:104 savlada Atlantu kojoj je ubacio 42 poena.



Entoni ume da rešeta protivničke koševe sa distance, Nigeriji je, recimo, ubacio deset trojki iz 12 pokušaja u dresu reprezentacije SAD, ali najvažniji pogodak na ovom meču nije dao sa distance. U prodoru je poentirao, iznudio prekršaj i slobodnim bacanjem postavio konačan rezultat, jer Atlanta nije uspela da uzvrati u svom poslednjem napadu.



I dok su Klipersi uz 23 poena Blejka Grifina rezultatom 96:83 savladali Portland (koji je nastupio bez Saše Pavlovića) i revanširali mu se za poraz od jednog poena razlike koji se desio dan ranije, a po 18 poena Dirka Novickog i Šona Meriona, koji je odigrao svoj 1.000 NBA meč, pomogli Dalasu da savlada Feniks sa 110:95, crnogorski centar Nikola Vučević još jednom je bio odličan. Ponovo - u porazu Orlanda.



Vučević je imao 12 poena, čak 17 skokova od kojih osam u napadu, te tri asistencije i jednu blokadu u porazu koji je Orlando kući doživeo od Detroita sa 102:104.

IZVOR


Nikolakuzzz
28.01.2013
504
glasova: 0





0   Spam
Lap-T0P   (28.01.2013 8:09 PM) [Sadrzaj]
Poderana Oklahoma :D

0   Spam
Nikolakuzzz   (28.01.2013 9:30 PM) [Sadrzaj]
uzid xD

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti