Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 9

Kako je raditi za "Ferrari": Svi radnici dobili nagradu u iznosu od tri plate
Mislite da je privilegija raditi u jednoj velikoj kompaniji kao što je "Ferari"? U potpunosti ste u pravu. Ne samo što radnici svetski poznatog proizvođača sportskih automobila imaju priliku da gotovo svakodnevno učestvuju u proizvodnji jednih od najpoželjnijih automobila na svetu, već se njihove plate teško mogu meriti sa ostatkom Evropskog kontinenta, posebno njegovog istočnog i južnog dela.

U vremenu krize, kada proizvođači koji su svoju poslovnu strategiju bazirali na modelima srednje i niže klase trpe velike gubitke, koji prete da ugroze njihovo stabilno poslovanje, dotle proizvođači luksuznih automobila razmišljaju o sasvim drugim stvarima.

Kao rezultat dobrog poslovanja, kompanija iz Maranela odlučila je pre izvesnog vremena da svojim radnicima podeli značajna finansijska sredstva u vidu tri mesečne plate i dodatnih bonusa.

Ovu lepu vest za sve zaposlene u "Ferariju" najavio je izvršni direktor Luka di Montecemolo tokom Salona automobila u Ženevi. On je tom prilikom objasnio da se radi o nagradi za dobro finansijsko poslovanje u periodu 2010-2012. godine. To znači da je svaki od 3.000 zaposlenih primio dodatak u iznosu od tri plate.

Sigurno se pitate koliko je to novca? Ako uzmemo u obzir da je minimalna zarada u "Ferariju" 1.500 evra, jasno je da oni sa "minimalcem" dobijaju 4.500 evra, što uz bonus za odlične rezultate u prošloj godini od 4.000 evra znači da će svaki radnik dobiti po minimum 8.500 evra!

U pismu koje je Di Montecemolo uputio radnicima, sem zahvalnosti na uloženom trudu i obaveštenja o nagradi, stoji i obećanje da će se slični bonusi isplaćivati i 2016. godine, kada se budu sumirali rezultati u periodu 2013-2015. godine.

IZVOR


MostWantedMan
08.04.2013
516
glasova: 0





0   Spam
Cvikerash   (10.04.2013 11:58 PM) [Sadrzaj]
pa to je Ferrari, nije nasa Zastava.
Ustvari, svaka fabrika moze da isplati svojim zaposlenima po 3 plate kao nagradu, samo je pitanje koliko hoce shef te kompanije da ukrade.

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti