Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 18

Koju vrstu orgazma doživljavate?
Orgazam, a naročito ekstatični orgazam, najintenzivnije je zadovoljstvo koje čovek može da doživi i ima važnu ulogu u harmonizaciji psihe i očuvanju zdravlja.

Istraživanja pokazuju da svaka osoba orgazam doživljava na svoj način i da postoje brojne razlike među orgazmima. Nekim ljudima orgazam je samo fizičko iskustvo, nekima je to energetsko spajanje, emotivno vezivanje, nekima socijalni prestiž, a neki orgazam doživljavaju kao duhovno iskustvo.

U knjizi "Telesna psihoterapija - do orgazma i dalje", doktorka Ljiljana Klisić objašnjava koje sve vrste orgazma postoje i po čemu se one razlikuju.

Primitivni orgazam
Označava puko pražnjenje. Osoba je u kontaktu s instinktima i prirodnim silama, a opseg svesti je sužen.

Nezreli orgazam
Usmerenost na sebe i zanemarivanje partnera, kao i postavljanje prema partneru kao prema objektu koji je tu da zadovolji naše potrebe. Zadovoljstvo je ograničeno.

Zreli orgazam
Donosi mnogo više zadovoljstva. Osim pražnjenja pruža osećaj ostvarenosti, ljubavi, prihvatanja i ispunjenja. Energetski tok uspostavlja se u celom telu i razmenjuje se ljubav i nežnost s partnerom. Obično traje nekoliko sekundi. Mogli bismo da ga definišemo kao sposobnost prepuštanja toku životne energije bez ikakvih kočnica, potpuno zadovoljenje seksualnog nadražaja, subjektivni osećaj veće ljubavi i otvorenosti prema partneru, kao i potpuno ispunjenje.

Ekstatični orgazam
Označava iskustvo koje nas prema teoriji spektra svesti čeka na sledećem evolutivnom stepenu, a sada ga doživljavaju neki ljudi. Ljubavnici se odnose jedno prema drugom s velikom ljubavlju, obožavanjem i obostranim potpunim prihvatanjem. Ekstatični orgazam traje više minuta ili sati. Doživljaj ekstaze u seksualnom činu je neka vrsta vodiča u svet duha. Čovek tada spoznaje širu, bogatiju i stvarniju realnost od uobičajene. Otvara mu se novi nivo postojanja, na kojoj se počinje da se s većom pažnjom, ljubavlju i razumevanjem odnosi prema drugima i prema sebi. Polako počinje da doživljava da nema granice između njega i drugih i to ga ispunjava neopisivom srećom. Na ekstatičnom nivou orgazma, osoba ne samo da uživa u partneru i pokazuje radost zbog njegove prisutnosti, nego ga obožava i biva obožavana.

IZVOR


Barca1899
18.05.2013
896
glasova: 3





0   Spam
Kokiko92   (18.05.2013 7:01 PM) [Sadrzaj]
kada bih upoznao doktorku Ljiljanu Klisić, pljunuo bih je. pa ovo moze bilo koja susa da napise. dodje mu kao neka knjiga u koju su nabacani pridevi i prilozi...

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti