Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 26

LE - Čelsi i Fener stekli prednost!
U prvim mečevima polufinala Lige Evrope engleski Čelsi je stigao na korak od plasmana u finale LE, dok je turski Fenerbahče uspeo da napravi značajan kapital pred revanš sa Benfikom u Lisabonu, stekavši gol prednosti bez primljenog gola na domaćem terenu.

Na utakmici u Bazelu viđena je velika borba između domaćina i na papiru velikog favorita Čelsija, što su na kraju igrači tima iz Londona i potvrdili.

Englezi su uspeli brzo da postignu pogodak već u 12. minutu preko Mozesa na asistenciju Lamparda. Do kraja poluvremena domaći su pokušavali da stignu do Čehovog gola, ali je odbrana gostiju bila veoma sigurna.

U drugom poluvremenu, Bazel kreće svim silama u napad i već u 47. minutu prete golu Čeha, ali Štoker uspeva da pogodi samo stativu.

U 53. minutu Tores uzvraća na isti način, ali okvir gola spašava domaćine i pruža im kakvu-takvu nadu za povoljan rezultat.

Igrao se 85. minut kada je u šesnastercu Čelsija oboren Štoker. Sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač je bio Šar.

Kada se mislilo da će se utakmica završiti nerešenim rezultatom, Luiz postavlja konačan rezultat u trećem minutu nadoknade iz slobodnog udarca.

Čelsi je tako stekao prednost već u prvom duelu i pobedom rezultatom 2:1 ima velike šanse za plasman u polufinale Lige Evrope.


Što se tiče meča u Istanbulu, domaći Fenerbahče je uspeo da zabeleži veoma vaćnu pobedu i to bez primljenog gola nad portugalskom Benfikom.

Portugalci ove sezone igraju u odličnoj formi, ali očigledno im nije legla vrela atmosfera na tribinama stadiona "Sukru Saracoglu".

U prvom poluvremenu ovog susreta igralo se veoma oštro tako da je sudija podelio čak 5 žutih kartona, četiri gostima i jedan domaćinu, ali je rezultat do kraja poluvremena bio nerešen, bez golova.

Turci stižu do gola u 72. minutu preko Korkmaza, što će, ispostaviće se na kraju biti i konačan rezultat.

Treba napomenti da je u gostujućem timu Nemanja Matić odigrao ceo susret, dok je Krasić ušao u finišu meča u 86. minutu u igru umesto Soua.

Na kraju, Čelsi i Fenerbahče će imati lepu zalihu pred revanš, dok će Benfika i pogotovo Bazel imati težak zadatak da okrenu situaciju u svoju korist.

IZVOR


Bosankaaa
26.04.2013
527
glasova: 0





+1   Spam
MostWantedMan   (26.04.2013 9:58 PM) [Sadrzaj]
Dobro su igrali svi timovi u utakmicama. Obe utakmice su bile vrhunske i to mi se posebno sviđa. Iskreno, nadam se da će u finale ipak otići Benfica.

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti