Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Decembar » 5

Ljubav: Tigar, medved i lav postali nerazdvojni drugari!
Afrički lav Leo, američki mrki medved Balu i bengalski tigar Šir Kan su, kao dvomesečni mladunici, došli u posed dilera droge koji ih je držao u neodgovarajućim uslovima, zlostavljao i loše brinuo o njima. Male zveri bile su bolesne, neuhranjene i pune povreda, ali u zajedničkom zatočeništvu su se zbližile i postale nerazdvojni prijatelji.

“Utočište za životinje Nojeva barka”, neprofitna organizacija koja brine o zlostavljanim životnjama, spaslo ih je i odvelo u Lotus Grouv u Džordžiji (SAD), gde su izlečeni od zadobijenih povreda.

U najgorem stanju je bio medved, kome je vlasnik stavio kožni am i nije ga prilagođavao njegovom rastu, tako da je ovaj doveo do deformacija i toliko se usekao u meso da je morao da bude hirurški odstranjen.



Sve tri životinje su se ipak lepo oporavile, ali pošto su u višegodinjem mučnom zatočeništvu jedinu utehu nalazile u uzajamnom druženju, vezavši se jedni za druge kao neobična porodica, uprava “Nojeve barke” je odlučila da ih ne razdvaja. Smešteni su zajedno, na prostranoj ograđenoj površini, i činilo se da će konačno moći da prožive miran život. Sve dok njihovom zajedništvu nije zapretio novi savezni zakon.



Po njemu, prostor u kom se drže velike mačke mora da bude ograđen ogradom dvostruko višom od one koja okružuje stanište tri drugara, a “Nojeva barka” nije imala 489.000 dolara - koliko iznosi cena nove ograde.



Problem su, kao što to često biva, rešili ljudi dobrog srca. Dirnuti pričom o neobičnoj slozi i ljubavi divljih zveri, velikodušno su donirali novac, a priča koja je puštena u javnost privukla je i mnogobrojne posetioce. Uz to je još i firma koja postavlja ograde dala popust od skoro 100.000 dolara, te su zaštitnici životinja i njihovi pitomci na kraju bili čak i 10.000 dolara u plusu.

IZVOR


Bosankaaa
05.12.2013
1381
glasova: 3





0   Spam
intimenfrizuren   (06.12.2013 3:21 PM) [Sadrzaj]
citali su Moglija i sada se utripovali

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti