Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Septembar » 5

Majke za koje je čuo ceo svet
Materinstvo je najveća radost u životu svake žene, a često i pravi podvig.

Njihove životne priče je čuo ceo svet. Neke će vam izmamiti osmeh i uveriti vas da ništa nije nemoguće, ali ima i onih koje će u vama probuditi drugačija osećanja.

RODILA OSMORKE
Amerikanka Nadia Suleman Deniz Doud - Gutierez postala je poznata celom svetu nakon što je rodila osmorke pre dve godine. Bebe začete veštačkom oplodnjom rođene su žive i zdrave, a osim njih Nadia ima još šestoro dece! Pravi podvig zar ne?

NIKAD NIJE KASNO
Indijka Rajo Devi Lohan čekala je 40 godina da postane majka. Želja joj se najzad ispunila u novembru 2008. godine kada je rodila dete i to u sedamdesetoj godini života!



NAJMLAĐA MAJKA NA SVETU
Lina Medina je najmlađa majka u istoriji medicine. Ova devojčica iz Perua rodila je 14. maja 1939. godine zdravog dečaka. Roditelji su Linu odveli kod lekara jer su primetili da joj stomak raste. Lekari su u početku mislili da devojčica ima tumor, da bi vrlo brzo ustanovili da je ona zapravo u sedmom mesecu trudnoće. Lina je rodila dečaka carskim rezom, jer prirodni porođaj nije bio moguć zbog njene još nedovoljno razvijene karlice. Još jedan detalj Linine šokantne priče zvuči neverovatno. Naime, devojčica je dobila prvu menstruaciju još dok je bila beba u osmom mesecu života!

RODILA ČAK 69 DECE
Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najplodnija majka ikada, bila je Shuija žena iz jednog sela u Rusiji, koja je živela u 18. veku. U istoriji poznata samo kao "supruga Fjodor Vasiljeva" ova žena porodila se 27 puta i rodila čak 69 dece!

RIZIKOVALA ŽIVOT DA POSTANE MAJKA
Stejsi Herald iz Amerike visoka je samo 70 centimetara i lekari su joj rekli da bi trudnoća mogla da joj ugrozi život. Međutim, Stejsi to nije sprečilo da rodi troje dece. Bez obzira na sve prepreke koje je morala da prođe u trodnoći i činjenicu da rizikuje život Stejsi želi da ima još dece.

RODILA BLIZANCE U SEDAMDESETOJ
Omkari Panvar je u sedamdesetoj godini rodila blizance! Ona i njen muž Čaran Sing Panvar žarko su želeli da dobiju sina. Iako su već imali dve odrasle ćerke i nekoliko unučića stavili su svu imovinu pod hipoteku da bi platili veštačku oplodnju. Na kraju želja im se ostvarila, dobili su ne jednog, već dva sina.



PRVI "MUŠKARAC" KOJI JE POSTAO MAMA
Tomas Beati je nekada bio žena ali je pre deset godina promenio pol i sada živi sa suprugom Nensi u Oregonu. Pošto zbog zdravstvenih problema Nensi nije mogla da zatrudni, Tomas je odlučio da rodi dete začeto veštačkom oplodnjom od Nensine jajne ćelije i donatora sperme.

12 BEBA ZA 13 GODINA
Surogat majka Kerol Horlock (42) na svet je donela 12 beba za 13 godina i tako postavila svetski rekord kao najplodnija surogat majka. Ona kaže da je planirala da to uradi samo jednom, ali da je uživala i rešila da ponovo bude surogat majka.

MAJKA NAJMANJE BEBE
Mahajaben Šeik rodila je pre sedam godina dečaka dugog samo 10 centimetara i teškog nešto više od 200 grama. Rumais je uspeo da se izbori za život, sada je živ i zdrav i ima 15 kilograma.

41 GODINA IZMEĐU DVA POROĐAJA
Elizabet En Butle je rodila dvoje dece, Belindu i Džozefa. Ništa ne bi bilo neobično da između porođaja nije prošlo više od četrdeset godina. Džozef je rođen 1997. godine kada je njegova majka imala šezdeset, a sestra 41 godinu.



Nutellina
05.09.2011
2996
glasova: 0





0   Spam
lukacar95bre   (30.01.2012 7:04 PM) [Sadrzaj]
Auu jbt kakvih sve slucajva ima :o

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti