Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 20

Muški razgovori: Teme od kojih zavisi svet
Život i um muškaraca su, uprkos uvreženom mišljenju da su prilično jednostavni, daleko od toga. Oni su još jednostavniji. Za sreću je potrebno malo, a za jednostavan život još manje.

Ne treba nam šminka, kupamo se i peremo kosu tekućinom iz jedne flašice, a životna deviza nam je 2 u 1. Ili 3 u jedan. Što više, to bolje, samo da je jednostavno.

Protiv dve ili tri na jednog, za divno čudo, najčešće nemamo ništa protiv, iako su to sinonimi za komplikaciju, ali ne treba nam zameriti jer dvostruki aršini su, ipak, jedna od ljudskih veština kojom smo, pritisnuti evolucijom i prirodnim neprijateljima, vremenom morali jako dobro da ovladamo.

Ovaj tekst nije o tome. Ovaj tekst je o onim momentima kada nismo jednostavni i kada moramo vrlo duboko da razmišljamo, a onda da svoje genijalne misli pretočimo u verbalni izraz koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Sport/Fudbal

Tema broj jedan. Zanemarimo li opšte mesto da se svi muškarci izvrsno razumeju u fudbal i politiku, sport jeste jedna od omiljenih tema muških razgovora, bez obzira da li su akteri loptu videli samo na TV-u ili im je jedina zajednička tačka sa sportom klađenje na treću finsku hokejašku ligu.

Sport je zajednički imenilac koji najuspešnije čoporizuje mužjake, bilo na stadionima, bilo ispred TV-a. A kada se okupe ispred TV-a da gledaju neku bitnu tekmu, razgovor može teći u nekoliko pravaca.

- Da li je Ronaldo najveća pizda svih vremena u fudbalu?
- Otkud njemu tolike ribe?
- Mesi je najveći car
- Mesi nije car uopšte, samo ima sreće
- Juventus vs Inter, Liverpul vs Mančester, Barselona vs Real
- Zvezda šampion sveta
- Partizan opet uzeo duplu krunu
- Dole Tole!

Međutim, kako smo mi sportska nacija, prosečni srpski mužjak morao je da se vremenom prilagođava novim okolnostima. Morao je da se informiše o novim sportovima, najpre o košarci, potom o vaterpolu i odbojci, a u novije vreme i o tenisu, plivanju i rukometu. Kako je krenulo, uskoro ćemo morati da postanemo stručnjaci i za polo, kriket i boćanje.

U ovom poslednjem već imamo jaku bazu penzionerskih profesionalaca, računamo na njihovu nesebičnu pomoć. Inače ćemo da prestanemo da im čistimo sneg ispred zgrada pa neka vide kako će da odu po mleko, hleb i „Večernje novosti“.

Politika

Ko plaća domaće stranke, da li je Legija stvarno u buvari, koliko koji političar ima firmi i da li je komšija Sima poslenik Državne bezbednosti, samo su neka od pitanja na koja svaki prosečan mužjak koji drži do sebe-ima odgovor. „Mišljenje“ nije termin kojim se barata, jer mi imamo vrlo pouzdane informacije zato što „znamo čoveka“.

Na stranu što je to u većini slučajeva taksista sa kojim si mrtav oblokan bistrio politička pitanja u tri sata noću prilikom povratka iz grada ili, čak, Jovan Deretić, čije si konspirativne klipove gledao na YouTubeu, ali pravi mužjak tokom razgovora mora da bude samouveren kao da je informacije dobio od Obame lično.

Samouverenost će se, naravno smanjivati sa količinom alkohola koja bude uneta tokom sedeljke i prerastati u beslovesno baljezganje, ali to i nije tako bitno, pod uslovom da svi ostali u društvu piju. Stoga moraš voditi računa da našljemaš onog kilavog Jocu koji uvek mrljavi jedno pivo celu noć pa sutradan rastrubi po gradu svaku pijanu glupost koju si napravio.

Seks

Muškarci o seksu ni izdaleka ne razgovaraju toliko mnogo kao žene. Ili bar ne toliko detaljno. Dok žene umeju da idu čak do detalja kao što su „Kakve on zvuke ispušta dok svršava?“ ili „Kakav ima rad jezikom, te da li zanosi ulevo ili udesno ili drži pravac?“, kod muškaraca je sve to nekako…svedenije.

„Sinoć sam odvojio onu malu, znaš onu što je bila sa Igorom nešto sto godina pa se raskantali?“
„I? Šta je bilo? Jesi je prasnuo?„
„Jok, ti si!“

I razgovor se ovde, u jednoj varijanti, završava.

U drugoj, može prerasti u samohvalisanje koje će se verovatno završiti pričom da posle „one male“ sigurno padaju i Dženifer Lopez, Džesika Alba i Rijana. Ne mora tim redom i ne mora odvojeno. Štaviše, vrlo je izvesno da će pasti sve tri zajedno i da će te do jutra moliti da prestaneš sa nemilosrdnom demonstracijom svoje nepatvorene pastuvske potentnosti. To je već tema za sledeću sedeljku.

Podkategorija: Seks know how

Tema povezana sa seksom koja zaokuplja malo više prostora u muškim razgovorima je „kako uraditi“ ovo ili ono. Mada će mnogi zbog stidljivosti pre posegnuti za bratom Guglom, pravi muškarci će se uvek konsultovati i jedni sa drugim podeliti stečena znanja, ma kako ona ispravna ili katastrofalno pogrešna bila. Ipak, sa konsultacijama će se najčešće ići samo u okvirima koji podrazumevaju standardne forme seksa.

Ništa sado-mazo, ništa foot fetish, ništa pissing i ostale zapadne budalaštine sračunate da ujebu srpsku tradiciju i naciju. Razloga za to je više, a presudan je samo jedan: budeš li rekao da si probao ili želiš da probaš nešto iole neuobičajeno, očekuj da će te razbiti od zajebancije bar naredna dva meseca.

IZVOR


-Mallena-
20.04.2013
568
glasova: 0





0   Spam
CryTek   (20.04.2013 10:02 PM) [Sadrzaj]
Tole lopov haha :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti