Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 15

Najboljih 20 nokauta u istoriji MMA! (VIDEO)
Najveća svetska MMA organizacija UFC proslavlja 20 godina postojanja, tokom kojih su ljubitelji borilačkih veština imali priliku da vide do tada neviđene poteze u “koloseumu”.

Savremeni “gladijatori” pokazali su brutalnost, hrabrost, spremnost, a svaki od njih može reštiti borbu samo jednim “atomskim” udarcem.

Pogledajte najboljih 20 nokauta koji su obeležili dosadašnju istoriju UFC:

20. Vitor Belfort – Vanderlei Silva



Belfort je u borbi protiv Silve pokazao ubilački instikt, a meč je završio “ručnom mašinom”, kojom je poslao protivnika na pod.

19. Renan Barao – Edi Vinlend



Iako je izazivač Vinlend zadao nekoliko snažnih udaraca Barau u prvoj rundi, kružni udarac nogom Brazilca bio je dovoljan da nokautira protivnika.

18. Iv Edvards – Džoš Tomson



Pokazatelj koliko je tanka linija između pobede i poraza je borba Edvardsa i Tomsona. Oba titana u isto vreme pokušali su “specijalitetima” da dokrajče protivnika, a brži i spretniji bio je Edvards, čiji je visok udarac nogom patosirao Tomsona.

17. Rašad Evans - Sean Salmon



Rašad je dugo bio kritikovan što svoje mečeve ne završava nokautom, ali je visoki udarac nogom koji je smestio u facu Salmonu razuverio i na neki način obradovao skeptike.

16. BJ Pen - Kaul Uno



Legendarni borac u lakoj kategoriji Uno zamalo je uspeo da nokutira Pena letećim udarcem kolenom, ali mu je tada 22-godišnja rastuća zvezda skupo naplatila za taj promašaj i u samo 11 sekundi poslala ga na pod!

15. Trevis Braon – Alister Overim



U sudaru teškaša Travis je uspeo da preživi napad Overima, apsorbovavši nekoliko udaraca, a potom i da zada poražavajući prednji udarac nogom u bradu svog protivnika. Zapanjujuće!

14. Rempejdž Džekson – Vanderlei Silva



Džeksonov nokaut za oproštaj! U poslednjoj UFC borbi 2008. Džekson se “ispisao iz oktagona” perfektno tempiranim levim krošeom u bradu, ostavljajući Silvu na podu s gorkim ukusom poraza.

13. Pit Vilijams – Mark Kolman



Potez koji se u poslednjih petnaestak godina vrteo stotinama hiljada puta na Jutjubu, a još uvek izaziva divljenje jeste razarajući udarac nogom Pita Viliamsa u lice Kolmana! Vilijams je uspeo da iscrpi svog protivnika, a potom je tu prednost uspeo da materijalizuje prelepim nokautom!

12. Lioto Mačida – Rendi Kutur



“Zmajevski” nokaut! Mačida je prednjim nožnim udarcem iz karate udžbenika uspeo da izbije zub Kuturu i pošalje ga pravo u penziju!

11. Rašad Evans – Čak Lidel



Posle prilično mirne prve runde Lidel je pokušao da podigne tempo i otvorenijom borbom učini dvoboj zanimljivijim. Međutim, “Ledenog” je to skupo koštalo, jer je prilikom pokušaja aperkata otvoreno krenuo, što je Evans vešto iskoristio i smestio mu pesnicu u zube!

10. Čak Lidel – Tito Ortiz



“Ledeni” uragan srušio je Ortiza! U odlučujućem momentu ere Lidel je dugogodišnjeg sparing partnera zbog kritika pretvorio u neprijatelja, kojeg je u borbi bukvalno saterao uz ogradu i “ručnom mašnierijom” nokautirao!

9. Rič Frenklin – Nejt Kveri



Verovatno najviše zapanjujući nokaut u istoriji UFC-a ostvario je Frenklin, koji je “prostrelnim” udarcem levicom oborio s nogu izazivača Kverija.

8. Šogun Rua – Lioto Mačida



Mačida je protiv Šoguna uspeo da izvuče titulu šampiona u poluteškoj kategoriji, ali u revanšu Brazilac nije ostavio sumnje ko je najbolji na svetu!

7. Met Hjuz – Karlos Njuton



Nokaut bez udarca nogom ili rukom u glavu izveo je Hjuz! Neverovatnom snagom uspeo je okačenog na ramenima da podigne Njutona iz partera i pribijega uz ogradu, a potom ga je svom silinom bacio na “platno” s kojeg Njuton nije mogao da se digne!

6. Čak Lidel – Rendi Kutur



Majstor nokauta, Čak Lidel još jednom je pokazao svu atraktivnost u oktagonu! Ledeni je u revanš meču drugi put uzastopno nokautirao Kutura svojim “specijalitetom” − desnim krošeom.

5. Den Henderson – Majkl Bisping



Brojni pokušaji Hendersona da pogodi bradu Bispinga, a time i meč završi nokautom, isplatili su se kada je “atomski” udarac desnicom završio na glavi njegovog protivnika koji je pao na pod.

4. Gabriel Gonzaga – Mirko Kro Kap



Svojevremenog osvajača K1 turnira Mirka Kro Kapa patosirao je njegovim receptom Gonzaga. Od zastrašujućeg udaraca nogom u glavu hrvatskom borcu su se u padu ukrstile noge, a postoji mogućnost da i danas Kro Kapu “zuji” u glavi od posledica strašnog nokauta.

3. Edson Barbosa – Teri Etim



Jedan od najsavršenijih, milimetarski preciznih udaraca u dosadašnjoj istoriji UFC izveo je Barbosa. Razarajući udarac petom iz okreta završio je na licu Etima, čime je zauvek kupio mesto na brojnim TV špicama.

2. Kris Vidman – Anderson Silva



Najveću vladavinu u istoriji UFC-a prekinuo je Vidman, koji je skupo naplatio Silvi “cirkuzantsko” ponašanje u oktagonu. Vidman je prilikom jednog levog krošea zakačio po bradi aktuelnog šampiona, koji se pravio kao da se ništa nije dogodilo i bez garda je nastavio da izbegava udarce zbog čega je ubrzo završio na podu.

1. Anderson Silva – Vitor Belfort



Iako se na ovoj listi već nalaze dva prednja udarca nogom u glavu, ono što izdvaja potez Andersona Silve je to što ga je prvi izveo i to u meču za titulu šampiona u srednjoj kategoriji. Briljantno za kraj!

IZVOR


Moonchild
15.11.2013
5367
glasova: 6





0   Spam
robo   (15.11.2013 8:54 PM) [Sadrzaj]
svaka čast za objavu ja obozavam mma i prati ovaj sport,ali mislim da češ se sloziti sa mnom kad kažem da neki od CRO COP-ovih nokauta mozda zasluzuju biti uvršteni na ovu listu. ps.mislim na one koje je isporucio,a ne primio.

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti