Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 18

Najveći doping skandal svih vremena: Opra Vinfri "izvukla" priznanje Armstronga!
Ništa više nije isto u svetu biciklizma. Nagađalo se, govorkalo, čule su se ozbiljne optužbe, ali se čekalo priznanje. I, došlo je: slavni biciklista Lens Armstrong je, gostujući kod TV voditeljke Opre Vinfri, priznao da je godinama uzimao nedozvoljene supstance i tako sedam puta uspeo da dođe do trijumfa na Trci oko Francuske.

Već duže vremena ovaj 41-godišnjak je odbijao da prizna da se dopingovao, ali je u pomenutoj TV emisiji priznao da je to radio jako dugo. I uputio izvinjenje.

"Za mene je ova situacija zapravo... jedan velika laž, koju sam ponavljao mnogo puta. A zapravo sam ja doneo te odluke (o dopingu), one su bile moja greška i ovde sam da bih rekao - žao mi je", rekao je Armstrong.

On je potom priznao i detalje. Dopingovao se tokom svih sedam pobeda na Tur de Fransu (od 1999. do 2005), nazvavši to "procesom neophodnim da bi se na tom takmičenju pobedilo". Istakao je da u to vreme "doping nije smatrao varanjem, već borbom na drugom nivou", dodavši da se nije plašio da će biti uhvaćen.

"Sva krivica je - moja. I sva sramota, takođe", rekao je Lens Armstrong, uz isticanje da ga je borba sa kancerom sredinom 90-ih godina prošlog veka pretvorila u čoveka sa stavom "pobedi po svaku cenu".

Armstrongu su već oduzete sve titule sa Tur de Fransa, a sada se vidi i da je to bilo sa razlogom, iako se sumnjalo jer je Amerikanac prosto odbijao da sarađuje u istrazi.

On je priznao i da je ubrizgavao hormon eritropietin (EPO), koji podstiče umnožavanje crvenih krvnih zrnaca, ali i da je koristio "i druge načine dopinga".

"Pobede u trkama su mi bile važne, ali reći da je moj doping-program bio veći od onog koji su Istočni Nemci u sportu koristili 70-ih i 80-ih godina prošlog veka je pogrešno. Jednostavno, dok mi nije dijagnostikovan kancer, bio sam takmičar, ali ne okrutni takmičar. Tek onda sam se pretvorio u beskompromisnog biciklistu, sa stavom 'pobedi po svaku cenu', što je bilo loše", rekao je Armstrong, dodavši da nakon što je privremeno napustio biciklizam 2005, više nije uzimao doping u periodu 2009. - 2012, kada se ponovo vratio sportu.

IZVOR


Nikolakuzzz
18.01.2013
483
glasova: 0





0   Spam
Bosankaaa   (19.01.2013 4:28 PM) [Sadrzaj]
zalosno...

0   Spam
Lap-T0P   (18.01.2013 7:08 PM) [Sadrzaj]
aaa a ja mislio da je ovo onaj KosmoMaut :(

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti