Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Maj » 14

Neverovatan preokret Oklahome u poslednjem minutu, Klipersi tvrde: Pljačka!
Dve potpuno neverovatne utakmice konferencijskih polufinala odigrane su u NBA plej-ofu minule noći, a dok je Indijanapriredila svojim navijačima pravi šok, izgubivši kod kuće sa 79:102 od Vašingtona, Oklahoma je uspela da nadoknadi sedam poena zaostatka u poslednjih 49 sekundi i da pobedi sa 105:104 Kliperse - koji smatraju da su u napetom finišu pokradeni.

Činilo se da će publika u Los Anđelesu prisustvovati još jednoj pobedi Klipersa nad Durantom, Vestbrukom i ostatkom Tandera, ne samo zato što je Durant šutirao 3/17 tokom prve tri deonice, već zato što su momci iz "grada anđela" delovali zrelije, a i konkretnije. Uz to, imali su 104:97 nakon što je Kris Pol pogodio šut za 104:97. A onda, neverovatan preokret.

Najpre je Durant pogodio trojku, potom je Kroford promašio šut za Kliperse, a Durant još jednom bio precizan. Ostalo je tada 17,8 sekundi do kraja, semafor je pokazivao samo 104:102, kada je Pol ušao u probleme: prvo mu je Vestbruk oteo loptu, pa je Oklahoma mogla da krene u novi napad. No, baš tada, prilikom prodora Oklahominog Redžija Džeksona, sudije su, iako lopta nije dotakla Meta Barnsa iz Klipersa, dosudile da jeste - i gosti su dobili novi napad. Uzalud su se bunili domaćini, trener Dok Rivers je vikao pokraj aut-linije, posle meča govorio "To je bila krađa, pokradeni smo", dodajući i "Ali... kada su pregledale snimak, sudije su videle da je trebalo da dosude naš faul (umesto da Oklahomi daju nov napad) pa su se iskupile - presudivši da nije od njihovog igrača lopta izašla u aut, već od našeg".



Sa dva razlike za domaćina, gosti su dobili loptu sa strane, Vestbruk je pomalo nerezonski, šest sekundi pre kraja probao da pogodi trojku - a Kris Pol je tada napravio novu grešku. Jednu u nizu.



Ne samo da je faulirao Vestbruka, koji je pogodio sva tri slobodna bacanja, već je u narednom napadu, poslednjem na meču, izgubio loptu, omogućivši Oklahomi da povede sa 3-2 u seriji i dođe na korak od plasmana u finale Zapadne konferencije.

Vesbtruk je meč završio sa 38 poena, Durant je deset od svojih 27 postigao u poslednja tri i po minuta, a kod Klipersa su, košgeterski posmatrano, bolji od ostalih bili Blejk Grifin sa 24 poena i 17 skokova, Kroford sa 18, te nesrećni Pol sa 17 poena i 14 asistencija.

Kada je Pejsersima reč, najbolje rangirani tim Istoka nije uspeo da sa 4-1 pošalje na odmor Vizardse, već je u petom meču te serije deklasiran sa 39 poena razlike, i to pred svojom publikom.

Očajno je igrala Indijana, i kada je reč o šutu (39%) i kada je reč o skoku (nevervatan odnos: 23 - naspram Vašingtonova 62), a kako se nisu proslavile ni glavne zvezde (Pol Džordž 15 poena, Džordž Hil 3, uz šut 1/3), posve je jasno kako su igrali Vizardsi, ne želeći da se rastaju od NBA plej-ofa.

Predvodio ih je Marcin Gortat i to sa 31 poenom i 16 skokova, a Džon Vol je sa svoje plejmejkerske pozicije doprineo sa 278 poena i po pet skokova i asistencija.

IZVOR


Nikolakuzzz
14.05.2014
587
glasova: 1





0   Spam
Nikolakuzzz   (14.05.2014 5:35 PM) [Sadrzaj]
Ni Donald Sterling ne bi ovo napisao :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti