Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Oktobar » 11

Petak kada je otišao Deki: Stanković postao rekorder na oproštaju od reprezentacije!
Velika fudbalska karijera dobila je pečat u Novom Sadu. Dejan Stanković se oprostio se od reprezentacije pred oko 7.500 gledalaca i postao rekorder po broju nastupa, pošto je 103. put obukao dres Srbije.

Deki je zaigrao od početka na prijateljskom meču protiv Japana, a trenutak kada je u 10. minutu napustio teren stadiona "Karađorđe", 35-godišnji vezista će pamtiti do kraja života, dok će petak 11. oktobar biti upisan zlatnim slovima u istoriji našeg fudbala.

 



Nije krio emocije, sa suznim očima i osmehom na licu, kao i kada se krajem avgusta oprostio od Intera, otrčao je počasni krug, poklonio se pred publikom, dok su mu igrači Srbije i Japana napravili špalir za ispraćaj. Pokraj terena su ga sačekali supruga Ana i trojica sinova, što je i najlepša slika za kraj.

Pre početka utakmice, uručeno mu je čak šest nagrada: dobio je dres Japana sa brojem 10 od Alberta Zakeronija, sadašnjeg selektora rivala a njegovog nekadašnjeg trenera u Laciju. U ime organizacije "Nesalomivi" dobio je "Zlatnu loptu", a od Vladimira Petrovića Pižona plaketu u ime Crvene zvezde.



Sadašnji kapiten "orlova" Bane Ivanović je Stankoviću predao dres Srbije sa brojem 103, dok mu je predsednik FSS Tomislav Karadžić, dočekan zvižducima, uručio "Zlatnu značku", a na kraju mu je Savo Milošević dao "Zlatni dres".

Stanković je najmlađi kapiten u istoriji Crvene zvezde. Igrao je samo za tri tima i svuda su ga navijači obožavali, i u Laciju i u Interu, naravno i na Marakani. Njegova karijera trajala je 19 godina, vitrine su pune trofeja i došao je trenutak da okači kopačke o klin.

Do ovog petka, 11. oktobra, zajedno sa Savom Miloševićem držao je rekord po broju utakmica u nacionalnom timu. Zanimljivo, igrao je za tri reprezentacije: Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i na kraju Srbiju. Debitovao je protiv Južne Koreje u prijateljskom meču 1998. godine i pobedi od 3:1 doprineo sa dva gola. Ukupno je postigao 15 pogodaka. Igrao je na Svetskim prvenstvima 1998, 2006. i 2010. i na prvenstvu Evrope 2000. Od reprezentacije se oprostio kao kapiten nakon 13 godina, porazom od Slovenije (1:0) u okviru kvalifikacija za Euro 2012.

Ostalo je još da poslednji put istrči na Marakanu, pre nego što preuzme neku od funkcija u FSS, Zvezdi ili klubu sa Meace. Jer Stanković ne može bez fudbala, a ni fudbal nije isti bez njega.

IZVOR


Ammir
11.10.2013
849
glasova: 0





0   Spam
Ammir   (12.10.2013 10:41 PM) [Sadrzaj]
Prosle sezone se previse legendi oprostilo... :)

0   Spam
Lap-T0P   (12.10.2013 3:04 PM) [Sadrzaj]
po meni najbolji igrach Srbije svih vremena ... sretno Deki :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti