Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Januar » 14

Primera: Malaga - još jedna Barsina "recka"...
Nema kraja seriji pobeda Barselone! Svemoćni Katalonci nastavili su redom da melju protivnike u španskom prvenstvu, a poslednja žrtva u surovom nizu je Malaga. Domaćin na "La Rosaledi", i pored svih pokušaja, nije mogao da izbegne poraz protiv čete Tita Vilanove u okviru 19. kola Primere: Malaga - Barselona 1:3.

Dovoljno je samo reći da je Barsa ostvarila 18. pobedu u 19 utakmica šampionata, da je ovo najbolji start u istoriji španskog šampionata, kao i da su Mesi i kompanija došli do 12. vezanog trijumfa. Takođe, Katalonci su zadržali velikih 11 bodova prednosti u odnosu na madridski Atletiko, a uvećali na čak 18 ispred Reala. Jednostavno, niko u Španiji ne može, i ne sme, ni da prognozira ima li kraja brutalnoj seriji Barselone, tima koji je, prema prikazanom na terenima širom zemlje, ne za jednu, već za minimum dve klase iznad ostatka lige.

Ono što su ljubitelji fudbala gledali i svih prethodnih vikenda, desilo se i u Malagi. U duelu dva učesnika osmine finala Lige šampiona Barselona je rutinski trijumfovala. Malaga je doduše odigrala dobro, imala nekoliko sasvim solidnih šansi preko Rokea Santa Kruza, Iska i veoma dobrog Hoakina, ali mreža Viktora Valdesa ostala je netaknuta.



Na drugoj strani, gosti sa "Kamp Noua" koristili su svoje šanse. Lionel Mesi je u 27. minutu doneo prednost gostima nakon odlične akcije sa Seskom Fabregasom. Bio je to 28. gol u šampionatu čudesnog Argentinca, iako je do sada odigrano samo 19 kola! Pomenuti dvojac je učestvovao i kod drugog gola. Ovoga puta, uloge su bile obrnute, Mesi je omogućio Fabregasu da se "upiše" na semafor. Do kraja utakmice, Tijago Alkantara je uspeo da upiše prvenac u tekućem prvenstvu. Odlično je u 82. minutu kombinovao sa Mesijem, a onda se odlučio na udarac sa ivice kaznenog prostora i matirao nemoćnog Vilija, golmana Malage. Domaćin je preko Buonanotea u sam smiraj meča uspeo da spase čast i ovu utakmicu okonča bez "nule". Igrao se 90. minut kada je Argentinac kojeg su svojevremeno poredili sa Maradonom uspeo da makar malo obraduje navijače svog tima i zatrese mrežu Viktora Valdesa.

Ostala je jedna sumnja, situacija u finišu prvog poluvremena kada je glavni arbitar možda mogao da dosudi penal za domaće, ali je ipak odmahnuo rukom. Na nezadovoljstvo navijača Malage.

Iako se nalazimo na polovini sezone u Primeri, moglo bi se slobodno reći da Španija ima novog šampiona. Trofej se posle samo 365 dana "pauze" vraća u srce Katalonije, jer je mogućnost da Vilanovini momci ispuste ovakvu bodovnu prednost ravna svetskom čudu...

IZVOR


Barca1899
14.01.2013
528
glasova: 0





+1   Spam
Bosankaaa   (14.01.2013 4:23 AM) [Sadrzaj]
Jovana brza si :D sta reci jos jedna pobjeda u nizu :) i sad na +18 razlike od Reala ruganje

Svaka cast citavoj Ekipi srce

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti