Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 17

Raikkonen pobedio na otvaranju sezone
Temperatura pre početka trke bila je 18 stepena, dok je staza bila zagrejana na 24 stepeni. Bilo je oblačno sa uslovima koji su najjavljivali padavine. Na startu imali smo vazača manje, pošto Hulkenberg nije mogao da startuje zbog problema sa sistemom za gorivo.

Već na startu Massa je izbio na drugo mesto dok je Alonso bio treći a Hamilton četvrti. Alonso je vršio veliki pritisak na Massu dok je Raikkonen napadao Hamiltona. U drugom krugu Raikkonen pertiče Hamiltona a Webber je zauzimao sedmu poziciju. Button je u petom krugu otišao do boksa i uzeo medijum komponentu a Webber je istu stvar učinio krug kasnije.

Vettel je po svoje nove pneumatike otišao u sedmom krugu i tako ostavio oba Ferrarija na vodećim pozicijama, dok je Raikkonen bio najbrži na stazi. Massa je krug kasnije zamenio gume a Alonso i Raikkonen su po medijim pneumatike otišli u 10. krugu. Alonso je iz boksa izašao iza Massa i Vettela i tada je zauzimao sedmu poziciju dok je Hamilton vodio trku.

U 14. krugu, tada vodeći Hamilton je promenio pneumatike a Sutil je preuzeo vodeću poziciju. Massa i Alonso uspeli su da se približe Vettelu koji je pratio Sutila a Webber je tek u 19. krugu otišao po nove pneumatike. Alonso se odlučio za novu taktiku pa je u 20. krugu montirao medijum pneumatike a Sutil je samo krug kasnije napustio prvu poziciju, kao i Vettel koji je na stazu izašao posle Fernanda Alonsa.

Massa je u 24. krugu ponovo otišao do boksa i na stazu se vratio iza Alonsa i Vettela. Pastor Maldonado je u 25. krugu trku završio u pesku posle okretanja na prvoj krivini a Vettel je smanjivao razliku u odnoso na Alonsa. Dva kruga kasnije Rosberg je završio trku jer je parkirao svoj bolid pored staze zbog problema sa elektronikom.

Alonso je posle duge borbe uspeo da obidje Hamiltona na stazi, koji je u tim trenucima zauzimao drugu poziciju i koja je odmah posle otišao do boksa. Španac je tada zaostajalo za Raikkoneneom nešto više od 16 sekundi. Finac je u Lotusu otišao na svoju zamenu guma u 35. krugu sa vodeće pozicije i na stazu se vratio na petom mestu.

Vettel je po nove gume otišao 20 krugova pre kraja a Massa je istu stvar učinio krug ranije. I Alonso je na završi pit stop otišao u 39. krugu pa je tako Sutil ponovo vodio trku. Posle toga, Alonso je počeo da sustiže Raikkonena pa je tako u 46. krugu obišao Sutila u borbi za drugo mesto.

Hamilton i Webber su šest krugova pre kraja obišli Sutila koji se dosta mučio sa prijanjanjem. Alosno do kraja trke nije uspeo da sustigne Raikkonena koji ubedljivo pobedjuje na VN Austalije. Kroz cilj kao treći je prošao Vettel dok je Massa bio na četvrto mestu.


IZVOR


-Dzeri-
17.03.2013
468
glasova: 1





0   Spam
jolejolejole   (17.03.2013 1:11 PM) [Sadrzaj]
GROZANNNN !!!!!!!!!!

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti