Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 13

REVOLUCIONARNO: Stvorena pilula od koje ćemo živeti 150 godina!
Pilula od crnog vina omogućiće nam da živimo 150 godina! U narednih pet godina na tržištu bi trebalo da se nađe sintetička verzija rezveratrola, materije iz crnog vina koja bi mogla znatno da produži životni vek i spreči razvoj opasnih bolesti.

Naučnici jednog farmaceutskog giganta već duže vreme sprovode testiranja o učinku aktivnih sastojaka iz vina na zdravlje i mogućnosti njihove sinteze u lek. Otkrili su da sintetičke verzije rezveratrola, osim prevencije raznih bolesti, deluju i na usporavanje procesa starenja ćelije zahvaljujući stimulaciji proteina nazvanog SIRT1.


Sintetski čudotvorni lek navodno ima i do 100 puta jači efekat na zdravlje nego čaša vina, a upravo se sprovode njegova testiranja na ljudima. Protein ciljano deluje na jedinstveni enzim sa efektom protiv starenja, čime se naposletku može sprečiti razvoj malignih oboljenja, Alchajmera i dijabetesa tipa 2.

- Lek koji sadrži rezveratrol iz vina ne samo da bi lečio jednu bolest, nego bi mogao da spreči nastanak njih dvadesetak, a samim tim će i usporiti starenje – rekao je profesor genetike s Univerziteta Harvard, Dejvid Sinkler.

On dodaje da bi stvaranje takvog leka bilo revolucija u industriji farmacije, a služiće i za lečenje masne jetre, katarakte, osteoporoze, propadanja mišića, poremećaja spavanja, kao i upalnih bolesti poput psorijaze, kolitisa i artritisa.

- Uz rezveratrol pilulu ljudi bi mogli da žive i do 150 godina, ali da bismo došli do toga, potrebno nam je još istraživanja – ističe Sinkler.


Rezveratrol je polifenol koji štiti grožđe od buđi, a deluje kao jak antioksidant i sprečava nakupljanje holesterola na zidovima krvnih sudova, usporava zgrušavanje krvi i blagotvoran je kod crevnih bolesti i dijabetesa. Iako njegovo delovanje nije u potpunosti razjašnjeno, brojne studije dokazuju njegov blagotvoran učinak na zdravlje.

IZVOR


Bosankaaa
12.03.2013
601
glasova: 3





0   Spam
Lap-T0P   (13.03.2013 0:23 AM) [Sadrzaj]
znachi u 140-oj u peMziju :o :(

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti