Magazin

Početna » Magazin » 2014 » April » 29

Šampion na patosu: Real nokautirao Bajern za finale Lige šampiona!
Bavarska mašinerija raspala se na delove u Minhenu, nikada nijedna ekipa nije odbranila trofej Lige šampiona, pa to neće biti ni Bajern, koji je na svom terenu predao krunu u revanšu polufinala pred silnim Realom - 0:4, ukupno 0:5. Madriđani su prvi put slavili u Minhenu tek u 11. pokušaju i u borbi za trofej elitnog takmičenja čekaju boljeg iz duela Čelsi - Atletiko Madrid, koji su u prvom meču odigrali 0:0.

Šta se dešavalo pulenima Pepa Gvardiole u prvom poluvremenu, verovatno ni oni sami ne znaju, dok su "kraljevići" iskoristili svoje šanse, onako kako se to radi u velikim utakmicama i prekidima presudili evropskom i nemačkom prvaku.

Bajern nije prikazao ni deo one prepoznatljive igre kojom je mleo protivnike ove sezone i samo jednom je šutnuo u okvir Kasiljasovog gola do predaha, što je nezamislivo za takvu ekipu.

Quote
Počast Boškovu i Vilanovi
Pre samog početka utakmice na Alijanc areni održan je minut ćutanja za trenersku i ljudsku veličinu Vujadina Boškova, kao i za bivšeg trenera Barselone Tita Vilanovu, koji su nedavno preminuli. Počast su im igrači odali i nošenjem crnog flora oko ruke.


Anćeloti je još jednom postavio sjajnu taktiku, produžio svoju čudesnu seriju protiv Bajerna na čak šest pobeda uz dva remija i još jednom nadmudrio mlađeg kolegu, a ujedno doneo Realu prvi trijumf nad Bajernom u gostima posle devet poraza i jednog remija.

Madriđani su na revanš otišli sa kapitalom od jednog gola i vrlo brzo su ga povećavali. Već u prvom minutu je Di Marija započeo istu akciju koja je odlučila prvi meč, ali je Nojer sprečio da centaršut sa leve strane dođe do egzekutora Benzeme.




Koliko je dobro reagovao u toj situaciji, toliko je golman Bajerna loše intervenisao prilikom istrčavanja van šesnaesterca na dugu loptu u devetom minutu, samo ju je zakačio glavom i servirao do Bejla, ali je Velšanin prebacio prazan gol sa 35 metara.

Real je bio konkretniji, pa je opasno bilo po domaćina u 15. minutu - Ronaldo je petom proigrao Di Mariju, a on sa leve strane poslao odličnu dijagonalu do Benzeme, koji je nešto lošije primio loptu i omogućio Danteu da je izbaci u korner. Štoper Bajerna je samo na minut odložio neizbežno, jer je Modrić izveo udarac iz desnog ugla, a Serhio Ramos nebeskim skokom i udarcem glavom zakucao loptu iz leđa Nojera za 0:1 i muk u Minhenu!

Quote
Ronaldo oborio Mesijev rekord
Kristijano Ronaldo je postavio novi rekord i pretekao Lionela Mesija po broju golova u jednoj sezoni Lige šampiona, pošto je protiv Bajerna postigao 15. i 16. pogodak, dok je najbolji igrač Barselone u sezoni 2011/12 dao dva manje. Ujedno, osvajaču "Zlatne lopte" za prošlu godinu je ovo 14. nastup u polufinalu elitnog takmičenja, čime je izjednačio rekord Viktora Valdeza, Ćavija i Edvina van der Sara.


Sve planovi Pepa Gvardiole pali su u vodu za samo četiri minuta, a mogli su i ranije, jer je posle primljenog gola Dante preoštro faulirao Ronalda, ali mu je Proensa pokazao samo žuti karton. Usledio je prekršaj Krosa nad Bejlom za novi šok u Minhenu, jer su prekidi opet bili kobni po prvaka Evrope.

Di Marija je odlično centrirao sa desne strane, Pepe samo okrznuo loptu, dovoljno da dođe do Serhija Ramosa, koji je drugi put glavom matirao Nojera za čudesnih 0:2.

Nisu znali fudbaleri Bajerna šta ih je snašli, delovali su potpuno pogubljeno na svom terenu, a malo je nedostajalo da ih gosti nokautiraju u 27. minutu. Ronaldo je ostao sam jedan na jedan sa Danteom, pobegao mu je u desnu stranu, ali je sa distance nešto lošije šutirao i poslao loptu pored leve stative.

Za taj promašaj iskupio se u 34. minutu, pošto je sevnula kontra koju je povukao Bejl i ispred Boatenga nesebično asistirao Ronaldu, a Portugalac je iz prve zatresao mrežu nemoćnog Nojera za šokantnih 0:3, što je bio njegov 15. rekordan gol u jednoj sezoni Lige šampiona.




Nervozni igrači Bajerna nisu znali šta će od sebe, pa su se do kraja poluvremena sve češće sukobljavali sa rivalima, a najgrublji bio je Riberi koji je ošamario Karvahala i za to gubljenje živaca prošao nekažnjeno. Roben je zatim pokušao da podigne Pepea koji se u svom stilu previjao na travi pošto ga je lopta udarila u glavu, varničilo je na svakom delu terenu i sudija Proensa je imao težak zadatak da ne pokaže crveni karton.

Po povratku iz svlačionica Bavarcima je bilo potrebno čudo u vidu čak pet golova da bi prošli u finale, ali je Anćeloti mudro postavio dvostruki blok, pa se u pojedinim trenucima nalazilo i devet igrača ispred Kasiljasa. Taj zid je bilo teško probiti, a pokušao je Roben šutem sa distancem, ali je loptu poslao tik pored leve stative.

Ipak, to što je Gvardiola ubacio Martineza a izveo Mandžukića bio je jasan znak da najpre želi da spreči debakl pred svojim navijačima, kao i da se vrlo verovatno oprostio od preokreta, uveren da se čuda protiv "kraljevića" teško dešavaju.

Drugo poluvreme je proticalo u uspavljujućoj atmosferi, a onda je pred sam kraj Ronaldo drugim golom na meču zadao konačan udarac grogiranom rivalu. Sa 20-tak metara je šmekerski izveo slobodnjak, ispod "živog zida" poslao loptu koja je odsela u donjem levom uglu za 0:4 i finale, a Bajernovo veče za zaborav.

IZVOR




Ammir
29.04.2014
774
glasova: 1





0   Spam
MostWantedMan   (30.04.2014 6:11 PM) [Sadrzaj]
Toliko o njihovom velikom samopouzdanju i "odbrani naslova prvaka 2. god. zaredom".

0   Spam
Ammir   (30.04.2014 10:09 PM) [Sadrzaj]
Ova nasa 10 se ne moze poredit ni sa jednom prethodnom, al' ni sljedecom :)

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti