Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Septembar » 29

Šestogodišnjak za bolesnog druga skupio skoro pola miliona dolara (VIDEO)
Dilan Sigl se početkom ove godine našao se u svim svetskim medijima nakon što je, kako bi pomogao svom najboljem drugu u borbi protiv retke bolesti, napisao knjigu 'Čokoladica'.

Bolest jetre od koje boluje Dilanov drugar, sedmogodišnji Džouna Purnazarian zove se bolest pohranjivanja glikogena tipa 1B i toliko je retka da od nje oboljeva tek jedna ososba u milion.

Dok se mali Dilan nije uključio u sakupljanje novca za borbu protiv ove opake bolesti sakupljeno je tek 30.000 dolara, ali je od njegovog uključenja pa do sada sakupljeno neverovatnih 400.000 dolara, i ta cifra premašila je svačija očekivanja, piše ABC.

"Bio sam u potpunom šoku", kazao je Dejvid Vejnstajn, voditelj istraživačkog tima koji proučava ovu bolest, za koju zasad nema leka. "On je sakupio više novca za suzbijanje ove bolesti nego svi medicinski fondovi zajedno. Ikad", kaže Vajnstajn.

Zbog toga je "Projekat Globalni Geni" odlučio da Dilanu i njegovom najboljem prijatelju Džouni dodeli nagradu "RARE Champion", koja se najčešće dodeljuje odraslima. Dilanov otac kaže da je Dilan pokazao da "i deca mogu da promene svet, baš kao i odrasli".

Kada je Dilan saznao da mu prijatelj boluje od retke i neizlečive bolesti koja bi ga mogla ubiti, samoinicijativno je odlučio da mu pomogne. Kad su mu roditelji ponudili štand s limunadom, on je rekao: "Nemojte me podcenjivati. Želim da napravim nešto veliko". Jedan dan nakon toga Dilan je došao sa knjižicom "Čokoladicar".

Njegovi roditelji kopirali su njegovu knjigu u 2.000 primeraka i odlučili da pokušaju da je prodaju na štandu u Dilanovoj školi. Za samo nekoliko sati svi primerci su prodati, a Dilan je zaradio 6.000 dolara.

Nedugo nakon toga u priču se uključio i kompanija "Whole Foods" sa stvarnim čokoladicama, a osim knjiga sad se prodaju i majice i futrole za mobilne telefone.

Dilanov cilj je da skupi milion dolara.

IZVOR




Moonchild
29.09.2013
1065
glasova: 8





0   Spam
Sandra_Afrika   (29.09.2013 10:15 PM) [Sadrzaj]
Svaka mu cast ! RESPECT !

+1   Spam
intimenfrizuren   (29.09.2013 7:33 PM) [Sadrzaj]
fantastično,ovo je vredno pažnje i svakom divljenja,svaka čast, a ne nešto o nekom četvrtastom mesiju koji ionako nema pojma gde s enalazi Livno :)

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti