Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 20

Smak sveta glavna tema holivudskih letnjih filmova
Smak sveta stiže u Holivud ovog leta pošto se većina filmova od skupih akcionih avantura do nezavisnih komedija bavi apokalipsom, invazijom vanzemaljaca i čudovišta iz svemira.

Trend počinje u petak (20.4) premijerom novog filma Toma Kruza "Oblivion" (Zaborav). Sa budžetom od 120 miliona dolara film je smešten u 2077. i prati poslednje ljude koji se spremaju da pronađu novi dom na drugoj planeti.



Potom u američke bioskope u junu i julu stižu "After Earth" (Posle zemlje) M. Najta Šamalana sa Vilom Smitom, komedija "This Is The End" (Posle kraja) Seta Rogena, film o zombijima "World War Z" (Svetski rat Z) sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi i avantura o sukobu robota i vanzemaljaca "Pacific Rim" Giljerma del Tora.

Društvena neizvesnost je srž 150 miliona dolara vrednog ostvarenja "Pacific Rim" Giljerma del Tora koje se na komičan način bavi krajem sveta.

Del Toro je Rojtersu rekao da film odražava bitne društvene brige i krhkost uključujući "svetski ekonomski kolaps, rat i terorizam".

- Akumulacija malih problema i akumulacija malih rešenja dovode do frustracija. Na nivou priče, želite veliki sukob kako biste dobili velika pitanja i velika rešenja - rekao je meksički reditelj.

Trejler za film "After Earth":



Zahvaljujući specijalnim efektima i drami, filmovi apokalpise od "Dana nezvisnosti" do "Armagedona" i "Dana posle sutra" stalno su na vrhu liste letnjih hitova sa najvišom zaradom.
- U letnjem filmskom leksikonu, morate da idete na veliko - kaže Del Toro.

Ali, apokalipsa je dotakla i manje, nezavisne reditelje i tvorce komedija.
- Ako imate nezavisni film koji se time bavi možete da uradite divan film iz perspektive jedne porodice - rekao je Del Toro.

Trejler za film "Pacific Rim":



Upravo to je pristup novozelandskog reditelja Pola Midldiča u filmu "Rapture-Palooza", komediji snimljenoj sa budžetom manjim od tri miliona dolara koja će se u ograničenom broju bioskopa pojaviti u junu.

Film u kome igraju Ana Kendrik, Džon Frensis Dejli i Krejg Robinson prati mladi par u svetu gde su vernici otišli u Raj a ateisti ostali sa zombijima, demonima i antihristom na Zemlji.

Midldič smatra da je vreme da se tema apokalipse obradi sa komične strane.
- Želeo sam da snimim film koji će biti različit i bleskast kako bi bio više u skladu sa smešnom prirodom Knjige otkrovenja - rekao je on.

Trejler za film "Rapture-Palooza":



Smeh se može očekivati i u filmu britanskog reditelja Edgarda Rajta "The World's End" o prijateljima iz škole koji su jedina šansa čovečanstva da preživi.

Još jedna komedija "This Is the End" Seta Rogena u kojoj plejada holivudskih glumaca glumi same sebe na žurci koju prekida propast sveta.

Trejler za film "This Is The End":



Bob Tompson, profesor pop kulture na univerzitetu Sirakuza smatra da trend oslikava osećaj nesigurnosti u SAD, naročito kada je reč o ekonomiji, ekologiji i političkoj situaciji.

-Amerikanci se osećaju kao da se bliži smak sveta. Naša civilizacija propada, kongres ništa ne može da uradi...Metafora kraja sveta je jednostavno preuveličana priča koja se bavi sličnim osećanjima - rekao je Tompson Rojtersu.

IZVOR




Nikolakuzzz
20.04.2013
518
glasova: 0





0   Spam
CryTek   (21.04.2013 9:57 PM) [Sadrzaj]
Nevalja to tako, sve na istu temu/foru...

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti