Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 1

Srednjoškolac pročitao knjigu van lektire
BEOGRAD, 31. januar 2013, (Njuz) – Učenik Šeste beogradske gimnazije Miloš Gajić pročitao je knjigu koja nije bila predviđena nastavnim planom i programom, a neobični događaj otkriven je kada je knjiga slučajno ispala iz torbe ovog učenika tokom časa.
Kako je u razgovoru sa dečakom potom utvrdio školski psiholog Todor Živić, učenik je knjigu pozajmio iz biblioteke zajedno za knjigom “Proces” Franca Kafke.
- Reč je knjizi “Tamno skeniranje” Filipa K. Dika, koju je Gajić pročitao gotovo celu. Ovakvi incidenti se u ovoj školi nisu dešavali već čitavu deceniju i još pokušavamo da utvrdimo otkud učeniku ideja da čita još nešto pored literature iz nastavnog plana i programa – rekao je Živić za Njuz.
U upravi škole nisu želeli da komentarišu ovaj nesvakidašnji događaj, a roditelji kažu za Njuz da se Miloš ranije nikada nije ovako ponašao.
- Miloš je, kao i većina njegovih vršnjaka, oduvek čitao samo ono što mora, poneku lektiru, sportske strane u novinama, poruke na Fejsbuku i brojeve na novčanicama i autobusima gradskog prevoza. Eventualno se malo više trudio oko uputstava u Counter Strikeu, ali to je sve, ništa nije bilo sumnjivo. Uvek smo sa žaljenjem čitali slične priče iz inostranstva, a sada se tako nešto dešava nama – rekao je očajni otac Zoran Gajić.
Za sada je nepoznato da li je i koliko ova pojava raširena među srednjoškolcima u Srbiji, a najnoviji slučaj ponovo je otvorio to pitanje kojim će se, prema najavama, pozabaviti prosvetna inspekcija.

IZVOR


-Dzeri-
01.02.2013
653
glasova: 2





+3   Spam
-Mallena-   (01.02.2013 3:19 PM) [Sadrzaj]
Deki, sreco moja! Sprdnja! Kritika u prenesenom znacenju... :)

Cinično kazano, satira,....

+1   Spam
-Mallena-   (01.02.2013 12:36 PM) [Sadrzaj]
Ja sam, naprimjer, znala jednog apsolventa knjizevnosti koji je procitao knjigu van plana i programa... Da, da, djeluje nevjerovatno!! Doduse nije citavu knjigu, al se i to moze racunati kao skandal... Ministarstvo prosvete je na vanrednoj sjednici odlucilo da cijelu stvar treba zataskati, a da se ta nevjerovatna i nedopustiva pojava(citanje kad ne moras citati!) ne bi prosirila medju omladinom, mladic sad cuva ovce negdje na Kavkazu ili topi led negdje u Sibiru... :)

-3   Spam
Deki87   (01.02.2013 3:13 PM) [Sadrzaj]
I zasto je to skandal??? Zar osobe koje studiraju knjizevnost ne smeju nikakve druge knjige citati sem literature koja je predvidjena za njihovo skolstvo? Bas bzvz... jos pogotovo sto se knjizevnosti tice, verovatno je super kada neko zeli citati sto vise knjiga i obrazovati se u vecem obimu... bas nerazumem vise nista na ovom svetu... lol

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti