Magazin

Početna » Magazin » 2011 » August » 31

Tepić i drugovi polažu za majstore
Koncentrisani, spremni i sigurni u svoje kvalitete, ali sa maksimalnim poštovanjem prema protivniku, srpski košarkaši očekuju prvu utakmicu na Eurobasketu

Ova generacija "orlova", u klasi profesora doktora Dušana Ivkovića, odslušala je završnu, četvrtu godinu studija na Akademiji košarkaškog majstorstva, koju je upisala 2008, pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Prvu godinu momci su završili sa čistom desetkom, drugu sa devetkom, a treću sa osmicom, mada bi ta ocena sigurno bila viša, da je ispitna komisija časno i korektno odradila svoj posao. Studenti su potom prošli sve vežbe iz nastavnog plana četvrte godine, izlazili su na kolokvijume, svakodnevno učili gotovo dva meseca i u sredu im počinje ispitni rok.

Ako polože dovoljan broj ispita da dođu do finala, biće im uručene diplome i majstorska zvanja, a kao ekstra nagradu za sve to, dobiće šansu da sledećeg leta magistriraju u Londonu.

Tema prvog ispita, zakazanog za sredu u 14.15 (15.15 po lokalnom vremenu), jeste Italija.

Očekivanja pred važan test izneo je Milenko Tepić, koji je kao ekstremno nadaren srednjoškolac, zajedno sa Teodosićem i Markovićem, prošao prijemni ispit 2007. godine na EP u Španiji.

"Kao što smo pričali pre polaska na put, ova dva dana u Šauleju su nam prošla u adaptaciji na klimu, teren i atmosferu koja vlada pred početak prvenstva. Spremili smo se dobro u Beogradu, ova dva dana ponovili to što smo radili i mislim da spremno dočekujemo prvu utakmicu".

Tepić kaže da u timu ima, takozvane, pozitivne treme i da je to najnormalnija stvar.

"Da nema nervoze pred ovako veliko takmičenje, to bi značilo da nismo na pravom mestu. Verujem da će se ta doza nervoze i pozitivne treme preneti na teren u najboljem mogućem svetlu".

Što se tiče Italijana, jasno je da posle tri godine odsustva sa glavne pozornice imaju motiv "do neba". Sa igračima kakvi su Barnjani, Galinari i Belineli, sigurno nisu došli da ispadnu u prvoj fazi.

"Jeste da su ekipa sa 'vajld kardom', ali to ne menja naš pogled na njihove kvalitete. Imaju tri NBA igrača i to igrače sa značajnim ulogama u svojim timovima. Imaju i onih koji su dugo godina u reprezentaciji, pa iako tada nisu imali rezultate, imaju okosnicu, sistem i sigurno su ekipa za respekt", izjavio je uvek odmereni bek Panatinaikosa.

Naravno, poštovanje ni u kom slučaju ne bi trebalo mešati sa strahom.

"Ne kažem da ih se plašimo, jednostavno govorim o njihovom objektivnom kvalitetu. Moramo da budemo svesni toga da bismo u sredu odigrali na maksimalnom nivou, kao što verujem da ćemo učiniti na svakoj utakmici na prvenstvu", zaključio je Tepić.

P.S. Nisam siguran kako funkcionišu fakulteti u Srbiji posle stupanja u Bolonjski proces, pa sam probao da napravim metaforu po ugledu na sistem iz "starih" vremena. Nadam se da nije bio loš pokušaj!


DjoLe035
31.08.2011
564
glasova: 0





0   Spam
Nutellina   (31.08.2011 5:29 PM) [Sadrzaj]
Aha clap

0   Spam
weljash   (31.08.2011 4:57 PM) [Sadrzaj]
Pobedismo mi italijane biggrin

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti