Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 18

TOP 10 - najbolji napadači Premier Lige svih vremena
Donosimo vam listu 10 najboljih napadača svih vremena u PL. U obzir nisu uzeti samo golovi već i tehnika, kreativnost, stil i harizma.

Toliko je dobrih napadača prošlo kroz PL da neki od velikih imena, kao što su Oven, Van Persi, Les Ferdinand, nisu našli svoje mesto na ovoj listi.

10 - Robi Fauler 163 golova



Ne treba puno pričati o ovom igraču. Dovoljno je reći da su ga navijači prozvali Bog. Jedan od najboljih napadača po levoj strani koji je igrao u Engleskoj. Imao je neverovatnu završnicu i obezbedio sebi mesto među legendama Liverpula.

9 - Tedi Šeringem 146 golova



Igrao je za Vest Hem ali je najbolje partije pružao u Junajtedu i Totenhemu. Postigao je 146. golova ali je imao i dobar pas, što dovoljno govori o njegovoj tehničkoj potkovanosti.

8 - Didier Drogba 100 golova



Proglašen za najboljeg igrača Čelzija svih vremena. Bio je snažniji od svih rivala u protivničkim odbranama i punio njihove mreže. Osvojio je tri titule sa Čelzijem i bio najzaslužniji za njihovo osvajanje.

7 - Jan Vrajt 137 golova



Igrao je u generaciji sa Širerom, Faulerom, Kolom i Šeringemom, a ipak je ostao upamćen. To govori o njegovom kvalitetu. Odlično se snalazio bez lopte a imao je i prirodan instikt za gol. Postao je legenda Arsenala ali i Premier Lige.

6 - Erik Kantona 73 golova



Veliki majstor i prva Fergusonova zvezda. Bio je dosta čudan na terenu i van njega, počevši od golova, intervjua ali i kung- fu udaraca. Premier Liga bi bila mnogo siromašnija bez njega.

5 - Endi Kol 189 golova



Samo je Alan Širer postigao više golova u PL od njega. Ostaće upamćen kao veliki igrač, koji je u tandemu sa Jorkom, vodio Junajted do trostruke krune 1999. godine.

4 - Vejn Runi 160 golova



Bez obzira da li ga volite ili ne Vejn Runi je stvarno dobar fudbaler. Pojavio se u Evertonu pre 11 godina sa samo 16 godina, i odmah se videlo o kakvom se kvalitetu radi. Osvojio je sve sa Mančesterom, ali još nije pokazao sve što može.

3 - Denis Berkamp 87 golova



Iako je postigao samo 87 golova nalazi se na trećem mestu. To dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Pravi primer šta klasična desetka treba da poseduje, kreativnost, eleganciju i viziju. Njegov gol protiv Njukastla proglašen je za najlepši gol u istoriji PL.

2 - Alan Širer 260 golova



Možda se čini pogrešno da neko ko je postigao 260 golova bude na drugom mestu. Verovatno je imao najbolju završnicu u istoriji PL. Osvojio je titulu sa Blekburnom, pre nego što je prešao u Njukastl, za 15 miliona funti, što je u to vreme bio apsolutni rekord.

1 - Tjeri Anri 176 golova



Najbolji napadač svih vremena u PL. Bukvalno je imao sve kvalitete koje jedan napadač treba da poseduje. Brz, izvanredan tehničar, odličan pregled igre ali i neverovatan dribling. Gledajući ga sa Berkampom i Piresom bilo je pravo uživanje. Jedan od najboljih napadača svih vremena.

IZVOR


Moonchild
18.11.2013
1221
glasova: 2





+1   Spam
Ammir   (18.11.2013 5:11 PM) [Sadrzaj]
Legenda je prva, tu bih stavio drugog Drogbu. :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti