Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 10

Trogodišnja devojčica inteligentnija od Stivena Hokinga, ima IQ 162
Trogodišnja Elis Ejmos iz Gilforda u Velikoj Britaniji spada u najinteligentnije ljude na planeti. Njoj je IQ testom ustanovljen neverovatan koeficijent inteligencije - 162, kakav imaju samo najistaknutiji intelektualci (bilo u sadašnjosti ili prošlosti). Devojčica je time poslala i jedan od najmlađih članova Mense, udruženja superinteligentnih ljudi, koje među svojim članovima ima samo 18 predškolaca.

Mala Elis, čiji su roditelji Vitalij i Tatjana ruskog porekla, dobro govori engleski i ruski, u predškolskoj ustanovi Rajdershil Skul u Gildorfu ističe se u čitanju, pisanju i računanju, a u slobodno vreme voli da čita bajke, da pleše, slika i pravi ručne radove.

Na svom uzrastu prilagođenom Stenfrod - Binetovom testu, kojim se mere razmišljanje, znanje, obrada vizuelno-prostornih podatak i radna memorija - devojčica je ostvarila rezultat od 162 poena, čime se ubraja u gornjih 10% ljudske vrste i možda čak i nadmašuje čuvenog fizičara Stivena Hokinga, koji svoj IQ nikada nije zvanično otkrio, ali nagađa se da je negde između 160 i 165.

Izvršni direktor britanskog ogranka Mense Džon Stivenidž kaže da su “oduševljeni štoje Elis pristupila udruženju”, jer cilj Mense, između ostalog, predstavlja i “obezbeđivenje pozitivnog okružanja za talentovanu decu, kako bi mogla da se razvijaju i da imaju koristi od druženja sa drugim pametnim mališanima”.

Najmlađa osoba koja je ikada primljena u britanski ogranak Mense bila je Elis Ten Roberts. Ona je 2009, kada je postala član, imala dve godine i četiri meseca.

IZVOR


Nikolakuzzz
09.02.2013
467
glasova: 0





0   Spam
Psychooo   (10.02.2013 0:38 AM) [Sadrzaj]
I ja bi imao IQ 162 u njenim godinama da su sprovodili turturu 18-h slaganja slagalica i uocavanja razlika izmedju predmeta... :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti