Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Maj » 11

Tuga Liverpula, Junajted bez Evrope, krvavi oproštaj Vidića, Siti osvojio Premijer ligu!
Mančester siti je novi šampion Premijer lige! Po drugi put u poslednje tri godine, "građani" su oduševili plavi deo Mančestera, izborivši se za epitet najboljeg tima na ostrvu, a ostavivši iza sebe Liverpul, koji na trofej šampiona čeka još od leta 1990. godine. Siti je u poslednjem kolu savladao Vest Hem sa 2:0, sačuvavši tako dva boda prednosti u odnosu na Liverpul, koji je pred svojim navijačima preokrenuo protiv Njukasla na 2:1, ali nije dočekao kiks lidera. U Ligu šampiona se pored pomenutog dvojca koji se borio za titulu direktno plasirao još i Čelsi, u kvalifikacije za to elitno takmičenje će Arsenal, dok će Everton i Totenhem u Ligu Evrope, koja je ostala "sanak pusti" za sedmoplasirani Mančester junajted, od kog se, na trenutak i raskravenog lica, oprostio dosadašnji kapiten a budući član Intera, Nemanja Vidić.


A evo i kako se odvijao poslednji dan nadmetanja u Premijer ligi, po mnogima - najjačem šampionatu na svetu.
 
Posle 15 odigranih minuta, pretendenti na tron i dalje imali su početnih 0:0 sa svojim rivalima, a Totenhem je preko Paulinja poveo protiv Aston Vile i tako počeo da gasi nade Mančester junajteda da će sa novim trenerom izaći na evro-scenu, što se na kraju i obistinilo.
 

A onda - šok na Enfildu. U 20. minutu centaršut sa levog krila iznenadio je Martina Škrtela, defanzivca Liverpula, koji je nespretno reagovao i loptu smestio u mrežu svoju ekipe, a taj autogol gurnuo je Siti ka tituli.
 
Ne samo da se zbog toga radovao plavi deo Mančestera, već i onaj crveni, odan Junajtedu. Veliki rivali Liverpula poslali su svojim omiljenim suparnicima poruku uz pomoć aviona, a na transparentu je pisalo "Junajted 20 - Džerard 0", kako bi potencirali broj titula koje je osvojio tim sa Old Traforda, a koliko Stiven Džerard, kapiten "crvenih" sa Enfilda.
 

No, nije se o tome dugo mislilo među pristalicama kluba sa "teatra snova", za koji je poslednji put pred rastanak i odlazak u Inter, kao kapiten na teren istrčao Nemanja Vidić. Riki Lambert je doveo Sautempton u vođstvo u 28. minutu, a prethodno je Vidića "dokačio" laktom, raskrvarivši mu lice na njegovoj poslednjoj utakmici za Junajted.

Za to vreme, Siti je opsedao gol "čekićara", ne želeći baš previše da se igra sa titulom, a ne mareći mnogo za to što je Liverpul gubio sa 1:0 i pritom jedva spasavao živu glavu, jer je Minjole maestralno zaustavio šut Gufrana koji je umalo doneo dva gola prednosti Njukaslu.
 

Totenhem je produbljivao tugu navijača Mančester junajteda sopstvenom goleadom protiv Aston Vile, kojoj je dao tri gola do poluvremena i tu se zaustavio, a u isti mah pristalice Čelsija su se pitale šta im se dešava sa omiljenim glubom, jer je Kardif ne samo poveo golom Belamija protiv "plavaca", već ih uporno sprečavao da izjednače. Preokret se na tom meču, ipak, desio, no tek u drugom delu utakmice.
 

A onda, u 39. minutu, navijači Mančester sitija počeli su sa slavljem. Samir Nasri je prelepo šutirao sa 25 metara, blago iskosa sa desne strane, poslavši loptu u dalji donji ugao gola Vest Hema za euforiju na tribinama i početak šampionske radosti.
 

Ona je uvećana samo što je počelo drugo poluvreme, jer se Kompani našao na pravom mestu, na ivici peterca, prilikom kornera u 48. minutu, a odatle udvostručio prednost "građana" na 2:0 protiv "čekićara", ispostavilo se konačnih i više nego dovoljnih za titulu.
 

Radovali su se malo potom i oni iz drugog dela Mančestera, jer je Junajted poravnao na 1:1 u gostima protiv Sautemptona zahvaljujući Matinom slobodnjaku, no uteha je bila mala - sezona bez evro-nastupa "smešila" se timu koji je sa klupe vodio privremeni menadžer Rajan Gigs, i to zbog pomenute goleade Totenhema.
 

A onda se konačno desila i radost na Enfildu: slobodnjak Džerarda sa desne strane poslao je loptu kod dalje stative, gde je Danijel Ager iskoristio volej da je smesti iza leđa Njukaslovog golmana za 1:1 i kakvu takvu utehu "crvenih" koji su se nadali senzacionalnom porazu lidera na tabeli. Navijači se nisu ni vratili na svoje stolice, a minut i po po izjednačenju - maltene iz preslikane akcije, Džerard je omogućio Staridžu da donese prednost Liverpulu. Bilo je to dovoljno za preokret i pobedu, ne i za šampionsko slavlje. Ono je bilo rezervisano za "građane".
 

Sa druge strane, navijači dva londonska kluba su negde sredinom drugog poluvremena mogli da počnu da se raduju pogocima svojih timova: Arsenal je posle gola Ramzija, nekako brzo, posle samo devet minuta stigao i do 0:2 protiv Noriča zahvaljujući Dženkinsonu, a Čelsi je za samo tri minuta u Kardifu golovima Širlea i Toresa preokrenuo rezultat u svoju korist, sa 1:0 na 1:2, za potvrdu direktnog plasmana u Ligu šampiona, sa tri boda više od Arsenala.
 
Epilog ovosezonske priče se, međutim, već uveliko nazirao. Na "Etihadu" su titulu slavili navijači Mančester sitija, za koji je čitav meč odigrao Aleksandar Kolarov, a na "Enfildu" su tužno ali glasno pevali navijači Liverpula, kojima trijumf od 2:1 protiv brojčano slabijeg Njukasla (isključeni Ameobi i Dume), nije bio dovoljan zbog ranijih kikseva. Zastava je tako spuštena na prvenstvo 2013/2014, mnogi akteri o kojima smo vam pisali svih ovih meseci će se se sada posvetiti mundijalskim obavezama, a klubovi se spremati za novu sezonu. U nju će kao šampion ući - Mančester siti.

IZVOR


Ammir
11.05.2014
657
glasova: 3





0   Spam
Bosankaaa   (11.05.2014 11:45 PM) [Sadrzaj]
Lako im je osvojiti kad imaju naseg Dijamanta xD srce

0   Spam
Ammir   (12.05.2014 0:53 AM) [Sadrzaj]
Gdje god dodje covjek hara :D

0   Spam
MostWantedMan   (11.05.2014 8:16 PM) [Sadrzaj]
Kao što sam i rekao, biće to gadan kraj sezone za sve.... I bio je (barem u Engleskoj), a sad će biti isto tako i u Španiji.

0   Spam
Ammir   (11.05.2014 9:23 PM) [Sadrzaj]
Volim sto je City uzeo vise nego loserpool :D
A volio bih i da Atletiko uzme Ligu, mi Ligu Prvaka cist racun duga ljubav :D

0   Spam
MostWantedMan   (11.05.2014 9:46 PM) [Sadrzaj]
hahahaah

Dobra ti ljubav. <3 (not gay) :p

+1   Spam
Ammir   (11.05.2014 10:57 PM) [Sadrzaj]
Pa naravno, samo realno pricamo :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti