Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 10

ZA PRIMER: Kako je beskućnik postao vrhunski student
Džošua Vilijams ove subote će u društvu svojih kolega diplomirati na fakultetu u Dejtona Biču. Međutim, ono po čemu se ovaj 23-godišnji mladić razlikuje od svojih kolega je njegova priča o tome kako je postao jedan od najboljih studenata na svom fakultetu

Džošua Vilijams ove subote će u društvu svojih kolega diplomirati na fakultetu u Dejtona Biču. Međutim, ono po čemu se ovaj 23-godišnji mladić razlikuje od svojih kolega je njegova priča o tome kako je postao jedan od najboljih studenata na svom fakultetu.

Naime, Džošua je prve tri godine studiranja bio beskućnik. Odrastao je u Majamiju, gde je svakodnevno bio okružen nasiljem i zločinima.

Pre dve godine, njegovog 16-godišnjeg brata pronašli su mrtvog, ali to nije zaustavilo mladića koji je uprskos svim poteškoćama, i zahvaljujući pomoći jednog profesora, uspeo da upiše fakultet.

Ipak, prvobitna sreća se ubrzo pretvorila u novu brigu nakon što je saznao da će za svaki semestar morati da izdvoji 10 hiljada dolara , koje nije imao.

Kako bi smanjio troškove, Džošua je lagao Upravu fakulteta da je uspeo da pronađe smeštaj van doma, pa je na taj način uštedeo na smeštaju. Međutim, Džouša je prve dve godine studiranja spavao u nezaključanim vozilima i na trosedima svojih prijatelja, a budući da nije mogao da priušti knjige, sam je pravio opširna skripta.

“Bio sam neprestano zabrinut. Gde ću spavati? Koliko dugo uopšte mogu ovde ostati? Kad će mi porodica poslati novac?”, rekao je Džošua.

Tek pred kraj studiranja je otkrio da je beskućnik, a jedan od savetnika je uspeo da mu sredi smeštaj. Prošle godine, Vilijams je proglašen za “Mr. Bethune-Cookman University”, a ta titula mu je osigurala smeštaj poslednje godine studiranja.

Uspeo je da osnuje udruženje “Keep of Light” koja pomaže siromašnim studentima sa sredstvima za nabavku potrebne literature.

IZVOR


Barca1899
10.05.2013
491
glasova: 1





+1   Spam
Ammir   (10.05.2013 3:54 PM) [Sadrzaj]
Don't give up!

+1   Spam
Marijana   (10.05.2013 3:21 PM) [Sadrzaj]
Sve se može kad se hoće :)

0   Spam
Kokiko92   (11.05.2013 2:46 AM) [Sadrzaj]
ja bih da poletim.. :(

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti