Magazin

Početna » Magazin » 2015 » Januar » 13

ZLATNA LOPTA: Kako su glasali Zlatan, Bane, Runi, selektor Srbije...
Kristijano Ronaldo je treći put proglašen za najboljeg fudbalera sveta, a Blicsport vam donosi neke od najzanimljivih detalja iz samog procesa glasnja za "Zlatnu loptu"

U izboru za "stvarno najboljeg" učestvovali su kapiteni svih svetskih reprezentacija, njihovi selektori, kao i po jedan predstavnik medija, a oni su na adresu FIFA slali imena svoja tri predloga, s tim što je fudbaler koga stave na prvo mesto dobijao pet bodova, drugoplasirani tri boda, a trećeplasirani jedan.

Kako su glasali naši?
Srbija je imala četiri glasača u ovom izboru.

Kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović je glasove poređao ovako: Ronaldo - Mesi - Eden Azar, dajući tako i podršku Belgijancu sa kojim je klupski kolega u Čelsiju.

Selektor "orlova" Radovan Ćurčić je glasao za Ronalda, Mesija i Bastijana Švajnštajgera, novinar Vladimir Novak na identičan način, a Nikola Kavazović, naš nekadašnji kolega, sportski novinar "Alo!"-a, sada je kao selektor fudbalske reprezentacije Šri Lanke glasove dao Nemcima - Nojeru, Toniju Krosu i Tomasu Mileru, odajući im priznanje za osvajanje titule na Mundijalu.

Kako je glasao Zlatan i zašto je jedan novinar "bolje" glasao od drugih?

Zlatan Ibrahimović, znate to već odavno, sebe smatra za najboljeg na svetu. A kako i formalno nije mogao da glasa za sebe, kao kapiten Švedske je Lionela Mesija svrstao ispred svih, Ronaldu je dodelio treću poziciju, a između njih je stavio Nojera.

Kapiten Engleza Vejn Runi uopšte i nije glasao za Mesija, već mu je izbor bio Ronaldo - Kros - Geret Bejl, a čuvar mreže Italijana, Đanluiđi Bufon je glasao baš onako kako su tri najbolja i završila u izboru za Zlatnu loptu.

Kapiten Španaca, Iker Kasiljas, kao golman Reala rešio je da ne da ni poen Mesiju (glasao je za Ronalda, Serhija Ramosa i Tomasa Milera), a vođenje pravog malog "rata" između Portugalaca i Argentinaca zbog rivalstva Ronaldo - Mesi imalo je i jednu svetlu tačku.

Naime, ni Kristijano Ronaldo (čiji je izbor bio potpuno klupski, Ramos - Bejl - Benzema), ni njegov selektor u Portugalu, Fernando Santoš (Ronaldo - Nojer - Roben), ni novinar predstavnik Portugala, Hoakim Rita (Ronaldo - Roben - Anhel di Marija) nisu dali ni jedan jedini glas Mesiju, kako mu ne bi ojačali poziciju u trci za (n)ovom Zlatnom loptom.

Njihovim stopama su uzvratili i kapiten Argentine Lionel Mesi, koji nije dao ni bod Ronaldu (Mesijev izbor: Di Marija - Andres Inijesta - Havijer Maskerano), a i selektor Argentine "Tata" Martino takođe nije glasao za Portugalca (Mesi - Di Marija - Maskerano).

Ipak, jedan novinar, i to baš argentinski, nije hteo da se igra igre "da rivalu crkne krava", pa je tako Enrike Sako glasao i za svog zemljaka Lionela Mesija, ali je, ispred Nojera, odmah na drugo mesto stavio Kristijana Ronalda.

IZVOR


Ammir
13.01.2015
1087
glasova: 1





+1   Spam
aco_gameR   (14.01.2015 2:45 PM) [Sadrzaj]
Ronaldo Luis Nazario de Lima uz Zidana po meni najbolji igrac ikada.

0   Spam
MostWantedMan   (13.01.2015 5:14 PM) [Sadrzaj]
Znam samo da je Ronaldo Luis Nazario de Lima glasao za svog imenjaka. :D

0  
Ammir   (15.01.2015 10:11 PM) [Sadrzaj]
Najbolji svih vremena za najboljeg trenutno :D

0   Spam
MostWantedMan   (16.01.2015 2:20 PM) [Sadrzaj]
haha Ne znam jesi li to rekao jer mi je R9 najdraži, ali moram reći da se slažem sa tim što si rekao. :D

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti