Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 10

ZUBATA VAGINA: Umetak protiv silovanja (VIDEO)
Pošto u Južnoj Africi silovanja poprimaju epidemijske proporcije, jedna medicinarka izumela je napravu koja će silovatelja koštati njegove muškosti. Prema nezvaničnim procenama, u toj zemlji godišnje bude silovano i do 400.000 žena i devojčica.

- Bila sam inspirisana patnjom silovanih žena, s kojom se suočavam svakodnevno. Jednom prilikom, jedna pacijentkinja je zakukala kako bi želela da ‘tamo dole’ ima oštro zubalo. Tada mi je sinula ideja za ‘Rape-aXe’- priča Sonete Elers.

U pitanju je uložak od lateksa nalik tubi, koji se poput tampona stavlja unutar vagine. S unutrašnje strane ima nazubljene ‘udice’ koje se urezuju u polni organ silovatelja, tako da pored toga što izazivaju jak bol, onemogućuju da se penis izvuče bez teških povreda. Jedini način za izvlačenje je hirurški zahvat koji podrazumeva i lekara i prisustvo policije, koja bi potom manijaka uhapsila. Takođe, pošto je silovatelj prezauzet bolom, to omogućava žrtvi da pobegne i tako izbegne dodatno nasilje. Još jedan pozitivan efekat je i smanjenje opasnosti od prenošenja HIV infekcije i neželjenih trudnoća.

Međutim, ovaj izum je izazvao i mnogo negativnih reakcija, i to uglavnom kod udruženja za borbu protiv silovanja i nasilja nad ženama. Liza Veten iz Centra za Studije nasilja i pomirenje tvrdi da je pomisao da žene treba da se adaptiraju na silovanja na ovaj način zastrašujuća. Kritičari smatraju da je mnogo bolje baviti se preventivnom edukacijom protiv seksualnog napastvovanja.

Međutim, Sonete Elers se ne da pokolebati.

- Ja nisam edukator i želim da zaustavim one na koje edukacija nema efekta. A na kritike da je metoda ekstremna, mogu samo da kažem da ‘divljačko nedelo zaslužuje divljačke posledice’ - smatra Elersova.

Iako je izum star već nekoliko godina, još se nije pojavio na tržištu. Izumiteljka kaže da je interesovanje veliko i da se nada da će se verovatno uskoro naći u upotrebi.

IZVOR




Bosankaaa
10.03.2013
1020
glasova: 4





+2   Spam
Ed05   (11.03.2013 2:24 AM) [Sadrzaj]
Od Bosanke se manje nisam ni nadao  lol

0   Spam
Bosankaaa   (12.03.2013 12:35 PM) [Sadrzaj]
eheheh lol

Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti