1999. godina, bombardovanje Srbije
|
|
|
post # 101 | 30.10.2012 , 9:51 PM
|
Najbolnije je što se posledice bomardovanja i dan danas katastrofalno odražavaju kako na državu čiju teritoriju stranci čereče i komadaju kao mesar kakav komad govedine u mesari, tako i na stanovništvo koje je poslednjih 13 godina prosto zasuto malignim oboljenjima. Eho monstruoznog bombardovanja i danas zlokobno odzvanja.
Mada, nisam osvetoljubiv i ne gledam sa radošću surovost klimatskih nedaća koje ovih dana terorišu Amere nastanjene na istočnoj obali SAD.
|
|
| |
Smiley
|
post # 102 | 30.10.2012 , 10:31 PM
|
Nevjerovatna trauma za ljude,pogotovu nas kao "klince" sto smo morali to da prodjemo posle onih ratnih desavanja koja su sama po sebi vec bila dovoljno svega i svacega uzela,a onda naravno izbjeglice sa svih strana,porodice zavijene u crno .... itd itd... Potom dolazi "Milosrdni Andjeo" i opet strah,stres uzas,nadam se da tako nikada nesto necu dozvijeti,niti bilo koji covjek na svetu...
A ovo sto se desava po SAD-u,ne pogadja me nesto special,i naravno ne zelim da slavim to sto im se desava,jer nisu krivi svi oni globalno zbog zelje pojedinaca,nije moje da sudim,ima ko ce im suditi i kome ce polagati racune ....
Oprosti ali nikada ne zaboravi !
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
|
post # 103 | 12.11.2012 , 3:19 AM
|
Uff toliko tuge i besa ima ovde Ja sam imao 9 godina,tada sam ziveo u Starim Banovcima sa ocem,majkom,babom i dedom...Secam se svetleceg neba,zvuka projektila,sirena itd...Secam se prvog udara,gledao sam crtani na TV Politika,zvuk sirene...samo se secam da sam izlazio da gledam u nebo i da su me zvali da se vratim u kucu...prozori su lupali kao da ce da ispadnu...Kuca u kojoj smo ziveli je bila stara,sagradjena jos za vreme rata,ne znam ni ja tacno...moji su se plasili da se ne srusi na nas...isli smo kod komsije u podrum svako vece,a vrata od njegovog podruma su bila metalna i posle svakog projektila to je udaralo samo tako...Secam se da smo se svi drzali zajedno taj period itd...I sada imam sliku u glavi svetleceg neba i projektila koji su mi zujali iznad glave,jednom prilikom je toliko pucalo dok smo mi bili u dvoristu da je moj tata instiktivno zagrlio mene i majku da nas zastiti,secam se toga dobro...to su neki delici kojih se ne rado secam...isto tako kada su se napadi malo stisali,posle nekog vremena otisli smo da zivimo u Batajnici kod druge bake jer su moji smatrali da nam je tamo sigurnije jer je ta kuca bila novija.
Nisam osvetoljubiv,niti cu se ikada radovati kada vidim da ljudi ginu a njihova porodica pati...ali verujem da ima Boga i da ce im se sve to jednog dana sa kamatom polako vratiti!A izgleda da je i polako pocelo
|
|
| |
Mallena
|
post # 104 | 26.03.2013 , 11:55 AM
|
Quote (Gospodin_Ristic) 1,5 милиона Американаца без струје? -Ја детињство памтим тако што сам га провео у мраку.
Недужни људи гину? -Више од 5000 мојих сународника је погинуло 1999. 10,000 цивила рањено.
Људи су у страху,влада паника? -Као дете сам остављао играчке и бежао у склониште на први звук сирена.
Грађевине гута олуја? -Авалски торањ, мостови, рафинерије, касарне...
Они су нас гледали док су нас уништавали сад ћемо ми њиx гледати док их Бог уништава ..ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ 24.03.1999 - 09.06.1999 nemam vise sta da dodam!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
post # 105 | 28.03.2013 , 6:15 PM
|
Samo da kazem da mi avoinska bomba umalo nije pogodila kucu I krio sam se u podrumu
|
|
| |
|
post # 106 | 29.03.2013 , 8:15 PM
|
Quote (Tanja91) Bombardovanje... Veoma bolan period za nasu zemlju i mnoge ljude u njoj. Kako ste vi proveli period bombardovanja? Gde ste bili? Sta ste radili? Sta vam je posebno ostalo u secanju iz tog vremena? Da podsetim jos jednom o cemu se radi u temi.
Svaki post koji odstupa od teme bice obrisan... Vase iskustvo podelite a ne tamo nekog istoricara ili kao sto vidim neki zalaze i u osamdesete godine a koliko znam bombardovanje je bilo 1999.
Hvala na razumevanju
Pitaj bez pitanja da li smes nesto da me pitas :)
|
|
| |
|
post # 107 | 23.10.2013 , 11:07 AM
|
Тада сам једва имао 1 годину морао сам са породицом да бежим у селу на неколико месеци јер су биле гласине да ће да гађају неку зграду која је близу моје НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ 24.03.1999.
♥KADA JE TESKO UVEK SE SETIM ZVEZDA JE NAJBOLJA NA PLANETI♥
|
|
| |